Teraz jest 06 wrz 2025, 18:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 529 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 38  Następna strona
Czy wziąć przykład z celników? 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej

A dlaczego taki odległy termin rozmów - 11.01.2008r?
Górnicy wczoraj mieli referendum, dzisiaj policzyli głosy i zagrozili strajkiem, a już jutro zaproszeni są przez Kompanię Węglową na rozmowy. To się nazywa skuteczność. Dlatego pytam. Dlaczego taki odległy termin - 11.01.2008 r?

Po pierwsze: nie możemy strajkować. Po drugie: porównywanie siły górników do naszej jest niestosowne. Po trzecie: MF doskonale o tym wie.

12 gru 2007, 08:38
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

...Po trzecie: MF doskonale o tym wie.

I ten fakt bezlitośnie wykorzystuje (od lat).

Ostatnio edytowano 12 gru 2007, 15:02 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

12 gru 2007, 15:02
Amator

REJESTRACJA07 gru 2006, 20:47

POSTY        23

Po pierwsze: nie możemy strajkować. Po drugie: porównywanie siły górników do naszej jest niestosowne. Po trzecie: MF doskonale o tym wie.

Mówisz o tym o czym ja doskonale wiem. Sądzę również, że i inni także doskonale wiedzą. Traktuję więc tę odpowiedź jako czcze gadanie. Nie możemy strajkować, ale możemy za to protestować.

Wiem - porównanie siły górników jest niestosowne, i to z wielu powodów. Przyznaję - mówiąc o ich poczynaniach chciałem nieco przejaskrawić problem.

MF wie o tym, ale jak mniemam to nie oni ustalają terminy. A jeżeli to oni jednak ustalili termin na 11.01.2008 r., to chyba jednak nie wiedzą wszystkiego.

W takim razie nasuwa się jeszcze jedno pytanie. Po co będą rozmowy 11 stycznia skoro nic nie możemy?

PS.
Nie miej mi za złe Administratorze, ale jak nie masz nic do powiedzenia to po prostu nie mów. Wszak to kardynalna zasada każdego forum.

12 gru 2007, 18:23
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 lis 2007, 20:07

POSTY        28
INSPEKTOR wiadomo że nie możemy strajkować! Włosi już pokazali jak można nie strajkować a być "u****liwym"  w pracy. Zbliża się w szybkim tempie składanie zeznań podatkowych,  jest okazja i trzeba ją docenić ! A tak naprawdę to trzeba mieć to wszystko w  :dupa: i złożyć wnioski o zwolnienie z pracy -jak lekarze w całym kraju. Jestem ciekaw kto te zeznania wklepie?

12 gru 2007, 18:28
Zawodowiec

POSTY        3146

INSPEKTOR wiadomo że nie możemy strajkować! Włosi już pokazali jak można nie strajkować a być "u****liwym"  w pracy. Zbliża się w szybkim tempie składanie zeznań podatkowych,  jest okazja i trzeba ją docenić ! A tak naprawdę to trzeba mieć to wszystko w  :dupa: i złożyć wnioski o zwolnienie z pracy -jak lekarze w całym kraju. Jestem ciekaw kto te zeznania wklepie?

Urzędasów w kamasze!!
            Dorn

12 gru 2007, 19:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA31 paź 2007, 14:38

POSTY        63
apropos lekarzy czy któś w kraju próbował zapytać ich o zródła przychodu oczywiście te nieujawnione, bo oni tak mało zarabiaja a niezłymi furami jeżdżą i chaty maja po 300 metrów conajmniej

12 gru 2007, 20:33
Zawodowiec

POSTY        3146

apropos lekarzy czy któś w kraju próbował zapytać ich o zródła przychodu oczywiście te nieujawnione, bo oni tak mało zarabiaja a niezłymi furami jeżdżą i chaty maja po 300 metrów conajmniej

Nie wiem czy wiesz, ale wbrew panującej opinii oraz wbrew wypowiedziom polityków, szeregowy urzędnik nie może dowolnie wybierać osób, które poddaje kontroli, określać samodzielnie ich zakresu i zadawać pytań innych, niż ściśle określone procedurami prawa.
Zapewne jednak wiesz, kto o tym decyduje.
Swoją drogą, nie przypominam sobie takiego tematu kontroli koordynowanej (ale te może była tajna).

12 gru 2007, 20:48
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Wiesz, to chyba Abraham Lincoln zauważył, że  „Pan Bóg najwidoczniej bardziej od bogatych ukochał sobie biednych, skoro stworzył ich tak wielu”.
Nie wiem czy Ciebie nie miał na myśli Sztaudynger pisząc „Jeśli nie chcesz mojej zguby, daj mi banknot, ale gruby”. Napisał też, ale to chyba nie o tobie „Innych nie sądzę, sam też lecę na pieniądze.”
Ja zaś zgadzam się z Epikurem „Jeżeli będziesz żył wedle swojej natury, nigdy nie będziesz biedny, jeżeli wedle ludzkich mniemań - nigdy nie będziesz bogaty.

12 gru 2007, 21:12

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Zapewne jednak wiesz, kto o tym decyduje.

Nie przesadzajmy,  typowanie podatników do postępowań z nieujawnionych wcale nie odbywa się gdzieś w przestworzach.

Inna rzecz, że do prasy podaje się zasadnicze wynagrodzenie w jednym szpitalu, a dużo lekarzy ( razem z prywatnymi godzinami, dyżurami, "połówkami" etatów itd ) pracuje 24 godz. na dobę. A to już wynagrodzenie x 3 i więcej.

Natomiast obecni młodzi stażyści kolorowo faktycznie nie mają, chyba wyssali zawod z mlekiem matki/ojca i coś im na start ciekawego przygotowali. A ich starsi koledzy chcą wreszcie trochę wolnego, ale bez obniżania stopy życiowej.

Kolejna sprawa to problem trudności dowodzenia w tych postępowaniach, ilości osób tym się zajmujących w USach ( 1-2 osoby ) o czym sporo na innym topiku forum.

12 gru 2007, 21:18
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Kolejni w kolejce po podwyżki ustawiają się <a href="http://www.rp.pl/artykul/76393.html" target="_blank">sędziowie</a>

12 gru 2007, 23:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 lis 2007, 20:07

POSTY        28
rozmawiamy o kontrolach lekarzy czy o formach protestu skarbowców?                                                                                                                                   :(

13 gru 2007, 09:42

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

rozmawiamy o kontrolach lekarzy czy o formach protestu skarbowców?                                                                                                                                   :(

Jedną z form protestu może być objęcie kompleksowymi kontrolami określonej "wrażliwej" grupy społecznej lub zawodowej :D

13 gru 2007, 10:47
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Masz na myśli POsłów i członków ich rodzin?? :D

13 gru 2007, 12:51
Zawodowiec

POSTY        3146

Od dziś, w ramach protestu, odmawiam korzystania ze służbowego śmigłowca i samolotu!

A TY jak zaprotestujesz?

13 gru 2007, 14:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 529 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 38  Następna strona