Nie miałem zamiaru nikomu ubliżać i nie chcę żeby mnie ubliżano. Co do tego, że uzyskałem odpowiedź to mam trochę inne zdanie. Lepiej zakończmy na tym temat.
10 gru 2007, 16:35
szef1
Nie miałem zamiaru nikomu ubliżać i nie chcę żeby mnie ubliżano. Co do tego, że uzyskałem odpowiedź to mam trochę inne zdanie. Lepiej zakończmy na tym temat.
Zarówno ja, jak i WJAWOR powiedzieliśmy co wiedzieliśmy w tym temacie (reasumując – dupa), natomiast kolega Drago poszedł bardziej niż my do przodu i jest w posiadaniu nowszych informacji, lecz jak widzisz zamknął się w sobie. Może jakaś forma gratyfikacji otworzy mu usta. Podejrzewam jednak, iż poszedł tak do przodu, że po prostu nie ma ochoty wrócić, by Tobie i nam ujawnić jakie to środki ma do dyspozycji.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
11 gru 2007, 18:22
szef1
Cześć ! Chciałbym się dowiedziedzieć jak najszybciej ustalić miejsce pobytu osoby, która się wymeldowała z jednego miejsca zamieszkania i nie zameldowała się, natomiast wiadomo, że pracuje i mieszka w innym województwie. Pozdrawiam
Jeżeli wiesz kto jest jego pracodawcą to wystąpić do pracodawcy aby doręczyć: pismo, wezwanie (Art. 148. § 1. Pisma doręcza się osobom fizycznym w ich mieszkaniu lub miejscu pracy).
11 gru 2007, 19:45
Dzięki :brawa: RAMZES za informację. Właśnie w tym kierunku zamierzam pójść, tylko najpierw muszę namierzyć Jego pracodawcę.
12 gru 2007, 22:59
szef1
Dzięki :brawa: RAMZES za informację. Właśnie w tym kierunku zamierzam pójść, tylko najpierw muszę namierzyć Jego pracodawcę.
wjawor
... Dopóki ta osoba sama nie zgłosi takich zmian to niewiele można zrobić. Przecież także pracodawcy nie musi podać aktualnego adresu zamieszkania, tak więc i PIT-11 pójdzie w 2008r. do dotychczasowego US. <_<
Namierzaj
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 12 gru 2007, 23:31 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
12 gru 2007, 23:31
Podatnicy mają obowiązek aktualizowania danych przez dokonanie zgłoszenia aktualizacyjnego do właściwego naczelnika urzędu skarbowego określonego w art. 4 ustawy o NIP (zob. art. 9 ust. 1 ustawy o NIP).
13 gru 2007, 16:51
Słusznie prawisz
Sylwiak
Podatnicy mają obowiązek...
Z tym, że my mówimy o sytuacji, gdy się ze swoich obowiązków nie wywiązują
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
13 gru 2007, 18:40
ulinek
O ile nie pracuje na czarno możesz szybko namierzyć jego pracodawcę, wystąp z zapytaniem do zaprzyjaźnionej instytucji tak samo kochanej jak my tam pracodawcy szybciej aktualizują dane o zatrudnieniu, o ile dobrze pamiętam mają na to 14 dni od zatrudnienia.
O ile w tej Zaprzyjaźnionej Uprzejmej Szef będzie chciał udzielić informacji. Bo z tą przyjaźnią bywa różnie.
14 gru 2007, 07:50
szef1, miałem taki przypadek . Szukaliśmy po internecie i w POLTAKSIE (CZM) . Trochę to trwało ale się opłaciło. Koleś był przedstawicielem pewnej firmy która się nim pochwaliła i podała tel. kom. Sam koleś zaczął coś sprzedawać i sam podał adres zamieszkania. Jakie było jego zdziwienie ? Ha, Ha!!!! <_< Zyczę powodzenia w poszukiwaniu!!!
14 gru 2007, 19:57
Już wysłałem zapytanie do potencjalnego pracodawcy gościa, czekam na odpowiedź.
14 gru 2007, 22:14
szef1
Już wysłałem zapytanie do potencjalnego pracodawcy gościa, czekam na odpowiedź.
No to firma straciła pracownika.
14 gru 2007, 22:33
wjawor
Słusznie prawisz <!--quoteo(post=20624:date=13. 12. 2007 g. 16:51:name=Sylwiak)--><div class='quotetop'>(Sylwiak @ 13. 12. 2007 g. 16:51) [snapback]20624[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Podatnicy mają obowiązek...
Z tym, że my mówimy o sytuacji, gdy się ze swoich obowiązków nie wywiązują <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Tak, ale zawsze można dać wniosek do ukarania za niewywiązanie się z tego obowiązku.