Teraz jest 04 wrz 2025, 14:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 366 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Następna strona
Informatyka w KAS 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
To na ile %  oceniasz to bezrobocie informatyków WJAWOR ?  No tak , to taki dowcip.
Ale może po ogólnokrajowym przewartościowaniu stanowisk i centralizacji programów może tak być.

05 gru 2007, 23:20
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 paź 2007, 22:26

POSTY        8

To na ile %  oceniasz to bezrobocie informatyków WJAWOR ?  No tak , to taki dowcip.
Ale może po ogólnokrajowym przewartościowaniu stanowisk i centralizacji programów może tak być.

Spoko Panie i Panowie!
Patrząc na "zbornośc" centralnego systemu decyzyjno-wykonawczego to lata miną nim się jakiejś sensownej do wdrożenia centralizacji doczekamy.
Już prędzej totalnej niewydolności systemu poboru i dystrybucji podatków się doczekamy (w nędznej wegetacji) niż sensownej centralizacji.
He, przypadkiem mi się zrymowało...

Ostatnio edytowano 05 gru 2007, 23:56 przez gryzon1, łącznie edytowano 1 raz

05 gru 2007, 23:40
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A

No i tak jakoś cichutko sie zrobiło...
Nowa władzunia w ciszy gabientów swych decyzje swe (światłe zapewnie) wypracowuje.
"Stara" dyrekcja od zmysłów odchodzi co się nerwowymi tikami objawia!

<a href="http://www.inwestycje.pl/gpw/komunikaty?id_pap=20070601_203852_0000052949" target="_blank">http://www.inwestycje.pl/gpw/komunikaty?id...3852_0000052949</a>

No prawie 28 baniek wyrzucone w błoto - sprzęt (farma serwerów cuda niewidy co za trzy lata ze  zwykłem pc-tm będzie pewno można prównywac ), asysta techniczna, gwarancja na trzy lata!
No i będzie się kurz na tym osiadac - przecie w Radomiu jeszcze łopaty jednej nie wbito!
A stary poltax na starym złomie się kręci i do centralizacji jakoś nie pała!

Nie wiem czy nie chodzi tu o pierwszą partię serverów w ramach projektu E-deklaracje.
W części większych US zostały servery IBM-a Netfinity wymienione na nowe HP.
Niestety jak wcześniej to było wspominane, starość systemu UW nie pozwala na pełne wykorzystanie ich możliwości i wydajności.

06 gru 2007, 12:08
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 paź 2007, 07:32

POSTY        21
Myślę, że pomysły Pana Dragica przepadły, będzie tak lepiej dla większości informatyków.
Teoria bardzo rzadko przekłada się na praktykę, a z tym mamy doczynienia.
Farma serwerów- normalnie odlot z frędzlami, coś takiego to tylko Lem może wymyślić.
Pozostaje tylko rzeczywistość, wieszające się płyty główne, zatarte wentylatory, padnięte UPSy, brak tonerów, brak śrubokręta na miejscu.
Miałem ostatnio szkolenie (dotyczące europejskiej wymiany danych ... ), to szkolenie było tak szczegółowe, że sztuką było tego nie pojąć, system rozrysowany, bardzo przejrzysty, super.
Do tego przyszły nowe urządzenia k-py, szerokopaśmiaki ver. 2.
Dodam , że wsdzystko to przygotowała Unia, bo nasi to porażka, w życiu by to nie wyszło.
A tak od nowego roku wszystko ruszy ( dodam tylko, że nie jestem podległy MF, niedawno byłem...).
Takie są smutne realia, że MF traci fachowców, nie bacząc na nic.
Tak sobie wykombinowałem, że może wyżej wymienione pomysły są odpowiedzią na powolną, aczkolwiek stałą migracją informatyków z US?
Póki co idzie to włodarzom MF wyśmienicie.
Powodzenia dla wszystkich.

11 gru 2007, 07:45
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 sty 2007, 10:12

POSTY        11

Tak sobie wykombinowałem, że może wyżej wymienione pomysły są odpowiedzią na powolną, aczkolwiek stałą migracją informatyków z US?
Póki co idzie to włodarzom MF wyśmienicie.
Powodzenia dla wszystkich.

Informatycy z US migrują i tego procesu jak narazie nikt nie próbuje zatrzymać, można nawet pomyśleć, że jest to robione celowo.

11 gru 2007, 08:37
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Myślę, że pomysły Pana Dragica przepadły, będzie tak lepiej dla większości informatyków.(...)

Nie bedzie lepiej, bo ...  projekt ERP w MinFin wszedł w fazę przygotować do realizacji. Wszystkie urzedy muszą wypełnić ankietę zapotrzebowanie na ten system.  Niektóre opisane w piśmie funkcje brzmią wybitnie humorystycznie, takie fajerwerki mające zachęcić decydentów do tego systemu - ale to na razie tylko pierwszy zwiastun.

11 gru 2007, 15:23
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<!--quoteo(post=20462:date=11. 12. 2007 g. 07:45:name=Wizard)--><div class='quotetop'>(Wizard @ 11. 12. 2007 g. 07:45) [snapback]20462[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Myślę, że pomysły Pana Dragica przepadły, będzie tak lepiej dla większości informatyków.(...)

Nie będzie lepiej, bo ...  projekt ERP w MinFin wszedł w fazę przygotować do realizacji. Wszystkie urzedy muszą wypełnić ankietę zapotrzebowanie na ten system. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Za to Slavko przycichł. Może zbiera siły przed walką?

11 gru 2007, 18:57
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Za to Slavko przycichł. Może zbiera siły przed walką?

Może.  To pewnie wyjaśni się dopiero po nowym roku, czyli już niedługo.

11 gru 2007, 21:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 paź 2007, 22:33

POSTY        32
nie odzywam się, ponieważ na razie nie mam nic nowego do powiedzenia. Co do spotkań, sądzę, że następne odbędą się dopiero po Świętach i wtedy będzie można podyskutować więcej. Gdybyśmy się nie usłyszeli wcześniej, to wszystkim życzę Spokojnych i Zdrowych Świąt.
Pzdr serdecznie,
Slavko Dragić

11 gru 2007, 23:36
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Od 1 stycznia 2008 ma działać ???  Centrum Informatyczne w MF łączące dwa dotychczasowe departamenty.  Ciekawe czy już jakieś zalązki CI powstały ?

27 gru 2007, 10:52
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Od 1 stycznia 2008 ma działać ???  Centrum Informatyczne w MF łączące dwa dotychczasowe departamenty.  Ciekawe czy już jakieś zalązki CI powstały ?

Pewnikiem sekretariat zmienił tabliczkę...

28 gru 2007, 16:36
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 paź 2007, 22:26

POSTY        8

<!--quoteo(post=21314:date=27. 12. 2007 g. 10:52:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 27. 12. 2007 g. 10:52) [snapback]21314[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Pewnikiem sekretariat zmienił tabliczkę...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ludzie!
Już lepiej nie prowokujcie tych oszołomów!
Dyć oni są już aut.
Tsza zbierać siły na wymysły (znaczy wizje) nowej władzuni!

Wielki Informatyk Pawlak (imienia Waldemar) jakoś tak dziwnie mrozi mi krew w żyłach...

30 gru 2007, 19:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2007, 12:11

POSTY        42

LOKALIZACJAz internetu

minęło już kilka dni 2008 roku, a o CI cicho...
czyżby jednak projekt nie wypalił?

04 sty 2008, 12:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA31 paź 2007, 14:38

POSTY        63
Chyba że nikt nie usłyszał wystrzału w panującym krótko po 24 huku fajerwerków :D

Ostatnio edytowano 05 sty 2008, 20:31 przez uma, łącznie edytowano 1 raz

04 sty 2008, 21:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 366 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Następna strona