Teraz jest 06 wrz 2025, 18:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 529 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 38  Następna strona
Czy wziąć przykład z celników? 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:26

POSTY        247
Celnicy też niezadowoleni i zapowiadają strajk włoski. A my nic?

10 gru 2007, 22:27
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Celnicy też niezadowoleni i zapowiadają strajk włoski. A my nic?

Strajk włoski to ja mam codziennie, pod kierownictwem mojego szefa. Tyle zakazów, nakazów, parafek uzgodnień, zarządzeń, wytycznych, ankiet i sprawozdań, że praca jest zdecydowaną mniejszością.

11 gru 2007, 07:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA31 paź 2007, 14:38

POSTY        63
<a href="http://www.gazetaprawna.pl/engine/pdf.php?file=niezbednik/niezbednik2110.pdf&action=inline" target="_blank">http://www.gazetaprawna.pl/engine/pdf.php?...f&action=inline</a>

poczytajcie sobie to was szlag trafi ja od dzisiaj zaczynam jednosobowy strajk włoski, nawet nieźle mi idzie doprowadziłam już pare osób do wściekłości

11 gru 2007, 13:41
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

<a href="http://www.gazetaprawna.pl/engine/pdf.php?file=niezbednik/niezbednik2110.pdf&action=inline" target="_blank">http://www.gazetaprawna.pl/engine/pdf.php?...f&action=inline</a>

poczytajcie sobie to was szlag trafi ja od dzisiaj zaczynam jednosobowy strajk włoski, nawet nieźle mi idzie doprowadziłam już pare osób do wściekłości

Byłem i to zobaczyłem:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->[ BŁĄD ] Przykro nam, ale nie masz prawa do ściagania tego pliku, jeśli jest to błędem, proszę skontaktować się z Martą Peryt ( marta.peryt@gazetaprawna.pl ).<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Sama sobie strajkuj i to po jakiemu sobie chcesz, zołzo jedna  :wsciekly:

Ostatnio edytowano 11 gru 2007, 17:33 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz

11 gru 2007, 17:32

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

No nie Zielonka, Ciebie ktoś spławił ? Nie skontaktowałeś się z Martą ?
Może warto :D
[attachmentid=324]

Ostatnio edytowano 11 gru 2007, 18:20 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

11 gru 2007, 18:18

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:51

POSTY        197

11 gru 2007, 18:24
Specjalista

POSTY        808

No nie Zielonka, Ciebie ktoś spławił ? Nie skontaktowałeś się z Martą ?
Może warto :D

Mnie spławił? Tu masz telefony do Martusi.  022 630 82 48, 0 601 950 941

Warto sobie zapisać.

11 gru 2007, 18:41
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA31 paź 2007, 14:38

POSTY        63

<!--quoteo(post=20473:date=11. 12. 2007 g. 13:41:name=uma)--><div class='quotetop'>(uma @ 11. 12. 2007 g. 13:41) [snapback]20473[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Byłem i to zobaczyłem:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->[ BŁĄD ] Przykro nam, ale nie masz prawa do ściagania tego pliku, jeśli jest to błędem, proszę skontaktować się z Martą Peryt ( marta.peryt@gazetaprawna.pl ).<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Pewnie jesteś starym inspektorem i nie masz co z kasa robić mam kilku takich w urzędzie też im wszystko zwisa tylko że na ich jedną wypłate ja pracowac musze kwartał :za2:
a jak muszą zrobić tabelke w excelu to lament taki że szok, od dzisiaj powiedziałam sobie basta już nie będę im pomagac niech se wynajma korepetytora albo na kurs zapiszą

Ostatnio edytowano 11 gru 2007, 18:46 przez uma, łącznie edytowano 1 raz

11 gru 2007, 18:43
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:26

POSTY        247
Przed momentem rozmawiałem ze znajomym lekarzem. Uważa, że lekarzom należy sie podwyżka jak sędziom i prokuratorom. Na moje biadolenie, że u mnie dalej marnie, powiedział, że to dobrze, że skarbowcy zarabiają mało i w związku z tym  mniej podejmują działań - przynajmniej podatnicy mają święty spokój.

11 gru 2007, 19:19
Specjalista

POSTY        808

Pewnie jesteś starym inspektorem i nie masz co z kasa robić mam kilku takich w urzędzie też im wszystko zwisa tylko że na ich jedną wypłate ja pracowac musze kwartał :za2:
a jak muszą zrobić tabelke w excelu to lament taki że szok, od dzisiaj powiedziałam sobie basta już nie będę im pomagac niech se wynajma korepetytora albo na kurs zapiszą

Pudłujesz, jestem zajefajnym poborcą. Być może, na wypłatę starych inspektorów, może i trzy miesiące musisz pracować, ale na moja to nie wiem czy by Ci rok wystarczył. Ciekawe spostrzeżenie jeśli chodzi o te zwisy u inspektorów, nie mam powodów by Ci nie wierzyć, jesteś młoda, zmysł dotyku i wzroku masz w porządku.
Mamy okres przedświąteczny, wszyscy wszystkim ślą życzenia, robią paczki i pomagają…

11 gru 2007, 19:29
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Czy ktoś wie co zrobić, gdy Rząd nie realizuje ustawy o ZZ i nie odpowiada na pisma?
Może tyłek ruszy KK NSZZ "S" lub organizacje międzynarodowe. W kraju są inne grupy zawodowe niz nauczyciele, lekarze i górnicy.  Jeżeli druga strona udaje, że nich nie mówi, nie może być mowy o rozmowach.
Jak wydać osoba bez NIP-u nie zna ani polskiego prawa podatkowego, ani ustawy o ZZ, a i ze zwykłym poczuciem przyzwoitości też jest na bakier.

ramzes                    

Przed momentem rozmawiałem ze znajomym lekarzem. Uważa, że lekarzom należy sie podwyżka jak sędziom i prokuratorom. Na moje biadolenie, że u mnie dalej marnie, powiedział, że to dobrze, że skarbowcy zarabiają mało i w związku z tym  mniej podejmują działań - przynajmniej podatnicy mają święty spokój.

:mur:

11 gru 2007, 19:35

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->W związku z brakiem odpowiedzi na pytania związków zawodowych w sprawie podwyżek płac w służbach podległych Ministrowi Finansów, w dniu 11 stycznia 2008 roku odbędzie się...<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Proponuję codzienne maile do parlamentarzystów, co zrobili, zamierzają zrobić w sprawie poprawy naszych wynagrodzeń

ustawa o wykonywaniu mandatu posła i senatora
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Art. 1 ust. 2  Posłowie i senatorowie powinni informować wyborców o swojej pracy i działalności organu, do którego zostali wybrani.
Art. 21 ust. 1 Posłowie i senatorowie przyjmują opinie, postulaty, wnioski wyborców oraz ich organizacji i biorą je pod uwagę w swej działalności parlamentarnej.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Można zacząć od członków Komisji Finansów Publicznych <a href="http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/skladkom6?OpenAgent&FPB" target="_blank">http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/skladkom6?OpenAgent&FPB</a>
lub "swoich" posłów w regionie.

11 gru 2007, 19:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2006, 20:47

POSTY        23
A dlaczego taki odległy termin rozmów - 11.01.2008r?
Górnicy wczoraj mieli referendum, dzisiaj policzyli głosy i zagrozili strajkiem, a już jutro zaproszeni są przez Kompanię Węglową na rozmowy. To się nazywa skuteczność. Dlatego pytam. Dlaczego taki odległy termin - 11.01.2008 r?

Ostatnio edytowano 11 gru 2007, 19:42 przez Filip ., łącznie edytowano 1 raz

11 gru 2007, 19:38
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155
Moim zdaniem oczekiwanie na odpowiedź od MF dot. ustaleń w sprawach płacowych z wcześniejszym rządem (jego przedstawicielami) było z góry skazane na porażkę. Spotkania związków należało organizować w czasie ustalania poprawek do budżetu, kiedy można było wykroć jeszcze coś z tego tortu. W tym czasie należało naciskać w różnych formach o których obecnie wspomina związek. Działania zapowiedziane na 11.01.2008r. gdy wszystkie karty są już na stole, są niewątpliwie słuszne lecz spóźnione. :mur:

12 gru 2007, 08:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 529 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 38  Następna strona