No tak, ale to Ćwiąkalski chce przekazać te dyktafony Ziobry na aukcję a Giżyński jakoby w odwecie na wyborny dowcip ministra prosi o przekazanie również umowy ze Stokłosą, pióra, togi itp.
gwno.pl <a href="http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,80269,4744921.html" target="_blank">http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,80269,4744921.html</a> ... 2007-12-09, ostatnia aktualizacja 2007-12-09 16:25 Nie będę robił teatru. Jeśli od czasu do czasu zrobię konferencję prasową, to bez dyktafonów i niszczarki - powiedział w wywiadzie dla "Wprost" Zbigniew Ćwiąkalski. - Zakupione przez poprzednika dyktafony chętnie przekażę na aukcje Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - zapowiedział szef resortu sprawiedliwości. Ćwiąkalski przyznaje, że oblał kiedyś na egzaminie brata Ziobry, więc b. minister może mieć do niego uraz. Minister sprawiedliwości skrytykował swojego poprzednika, który - jego zdaniem - zajmował się głównie kontaktami z mediami. Zaprzeczył jednak, że jest anty-Ziobrą. - To raczej minister Ziobro jest anty-Ćwiąkalskim - tłumaczy. - Ma do mnie jakiś osobisty uraz. Nie mam pojęcia dlaczego. Chociaż kiedyś na studiach oblałem na egzaminie jego brata. Może to jest powód jego wrogiego stosunku do mnie? - żartuje szef resortu sprawiedliwości. ...
Albo ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem albo nie chce.
Ostatnio edytowano 10 gru 2007, 00:59 przez Kasik, łącznie edytowano 1 raz
10 gru 2007, 00:36
Kasik
...Albo ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem albo nie chce.
I vice versa. A która z propozycji przyniosłaby więcej ? Wiem że uważasz iż wszystko co dotknął były minister jest złotem, ale dla ludzi biznesu ( tych z duuużymi pieniędzmi ) chyba jednak bardziej interesujące byłyby "gadżety"zaproponowane przez posła.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
10 gru 2007, 08:22
- zamrozić podwyżki płac dla skarbowców na kolejne kilka lat, - zablokować i odprowadzić oszczędnościówki, - zrezygnować z diet oraz ryczałtów na samochody prywatne, - ograniczyć do minimum w Urzędach zużycie energii, wody, papieru (w tym toaletowego)
Co prawda miliardów z tego nie będzie ale ładnych kilkadziesiąt milionów jak znalazł :angry:
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
10 gru 2007, 14:16
To może i ja "z pewną taką nieśmiałością" coś zaproponuję np. likwidację trzynastej pensji i nagród jubileuszowych...
10 gru 2007, 14:56
helvet
To może i ja "z pewną taką nieśmiałością" coś zaproponuję np. likwidację trzynastej pensji i nagród jubileuszowych...
O dodatku na fartuch nie wspomnę
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
10 gru 2007, 15:10
mkeruj
- zamrozić podwyżki płac dla skarbowców na kolejne kilka lat, - zablokować i odprowadzić oszczędnościówki, - zrezygnować z diet oraz ryczałtów na samochody prywatne, - ograniczyć do minimum w Urzędach zużycie energii, wody, papieru (w tym toaletowego)
Co prawda miliardów z tego nie będzie ale ładnych kilkadziesiąt milionów jak znalazł :angry:
Czy ci jeszcze nikt po gębie nie nalał? Jak kiedyś napisałem podobne brednie (dot. odbioru za święta), to się sprawdziło. Oszczędności - zablokowane kilometrówki - :rotfl: papieru toaletowego brak, innego też zimno jak diabli, połowy świetlówek niema, podwyżki zablokowane od wielu lat (kiedyś były wyrównania inflacyjne, ale od 2 lat i te ktoś zap...). :nonono:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
10 gru 2007, 16:08
supersaper
połowy świetlówek niema,
U nas też kierownictwo sprawdza czy na korytarzach pogaszone. Ciekawe na kogo tak oszczędzamy? Lekarze czy nauczyciele?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
10 gru 2007, 17:00
Więcej optymiznu panowie - aż 50% świetlówek świeci :excl:
____________________________________ always look on the bright side of life
10 gru 2007, 17:14
Drago
<!--quoteo(post=20407:date=10. 12. 2007 g. 16:08:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 10. 12. 2007 g. 16:08) [snapback]20407[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> połowy świetlówek niema,
U nas też kierownictwo sprawdza czy na korytarzach pogaszone. Ciekawe na kogo tak oszczędzamy? Lekarze czy nauczyciele? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
elsinore
Więcej optymiznu panowie - aż 50% świetlówek świeci :excl:
Toż to u mnie w urzędzie prawdziwy Eden. Papier toaletowy jest, dopiero co wymienili żarówki na mocniejsze, gdzieniegdzie ( to akurat nie u mnie ) przymierzają się do nowych mebli...
10 gru 2007, 19:24
helvet
Toż to u mnie w urzędzie prawdziwy Eden. Papier toaletowy jest, dopiero co wymienili żarówki na mocniejsze, gdzieniegdzie ( to akurat nie u mnie ) przymierzają się do nowych mebli...
Naczelnik się śpieszy żeby nie zostało kasy na odprawę..
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
10 gru 2007, 20:00
Weźmy przykład z oszczędnego premiera , który nie lata rządowymi samolotami ( chociaż samoloty i tak te kilkaset godzin muszą wylatać) . Już wiem jak zaoszczędzimy u siebie. Wyłączymy wszystkie kompy w urzędzie. To nic , że nie będzie można wystawić zaświadczenia ani przyjąć wpłaty w kasie - ale będą olbrzymie oszczędności na rachunkach za prąd - może kilka milionów ? !!!
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 12 gru 2007, 22:44 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
12 gru 2007, 22:43
tranqilo
Weźmy przykład z oszczędnego premiera , który nie lata rządowymi samolotami [...]
Już wziąłem - ja też nie latam rządowymi... też coś
Ostatnio edytowano 12 gru 2007, 22:47 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
12 gru 2007, 22:47
elsinore
<!--quoteo(post=20587:date=12. 12. 2007 g. 22:43:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 12. 12. 2007 g. 22:43) [snapback]20587[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Weźmy przykład z oszczędnego premiera , który nie lata rządowymi samolotami [...]
Już wziąłem - ja też nie latam rządowymi... też coś <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Nie wiedziałem , że jesteś taki prorządowooszczędny
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
12 gru 2007, 22:55
Zgodnie z zasadą - "program partii programem narodu".
Btw pamietasz jak takie transparenty wisiały kiedyś na każdym wiadukcie np. nad gierkówką, a w Sosnowcu pamiętam jeszcze całkiem niedawno idee lenina wiecznie żywe