"Związkowcy z US Warszawa-Targówek poskarżyli się do Federacji, że dyrektor warszawskiej IS, bez uwzględnienia opinii związków zawodowych, krzywdząco rozdziela środki z tak zwanej "oszczędnościówki" za rok 2007" - informacja ze strony Federacji Związków Zawodowych Pracowników Skarbowych. :brawa:
08 gru 2007, 13:34
Nie LILIPUT 500 km na północ i z 300 na wschud spójrz na mape tylko ja nie jestem z DUS, jak bym był to chyba bym sie załamał takim prezentem <_<
Ostatnio edytowano 08 gru 2007, 17:55 przez uma, łącznie edytowano 1 raz
08 gru 2007, 17:54
Kawa na ławę- wstrzymali wypłatę oszczędności czy nie?. Idą Święta koniec żartów :angry2:
08 gru 2007, 19:13
helvet
<!--quoteo(post=20142:date=07. 12. 2007 g. 22:25:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 07. 12. 2007 g. 22:25) [snapback]20142[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Wypłatę nagle wstrzymano. Ciekawe czemu. Czyżby kasa dla nauczycieli?
To w takim razie zmieniam zdanie. Bardzo dobrze, że u nas wypłacono w listopadze. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
W NFZ też wstrzymali. Skarbówka nie jest do niczego potrzebna, tylko Państwo nie ma pieniędzy.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
08 gru 2007, 19:22
Też słyszełam że wstrzymali wypłatę oszczędnosci, u nas na szczeście wypłacić zdązyli, podobno nadmiar kasy ma byc zwracany do miinisterstwa bo u nich oszczędnisci nie ma a potrzbują geltu na odprawy dla zwalnianych i tych co odchodzą na emerytury :za2:
08 gru 2007, 21:43
Wodnik
"Związkowcy z US Warszawa-Targówek poskarżyli się do Federacji, że dyrektor warszawskiej IS, bez uwzględnienia opinii związków zawodowych, krzywdząco rozdziela środki z tak zwanej "oszczędnościówki" za rok 2007" - informacja ze strony Federacji Związków Zawodowych Pracowników Skarbowych. :brawa:
Podaj adres tej stronki
Liliput
UMA-czy jesteśmy z tego samego DUSu ? We Wrocku kasę dostali wszyscy i to po równo ( za czas pracy). GK tak to zrobiła, że było to 6 grudnia.Od naczelników dostaliśmy ,jak co roku, po jakimś drobiazgu,a nie musieli. W poprzednim us nigdy nic od NUSa nie dostałem.Raz w roku składał nam życzenia i to wszystko. A ten biega w czerwonym ubranku i roznosi prezenty.Fajnie. Dostaliśmy też firmowe długopisy i smycze do identyfikatorów.Ucieszyła się koleżanka,że nie będzie niszczyć bluzek zapinką.
To jest szef! Szanować Go! I postulować , aby nie został wymieniony. Nie polecam swojemu, aby się uczył, bo liczę na to, ż w przyszły roku go nie będzie. Swoją drogą będą to dla wielu przyjemne święta - myśleć w trakcie wieczerzy wigilijnej - jak długo jeszcze będę mógł o sobie mówić Dyrektor (dla mojego to jest najważniejsze.
09 gru 2007, 00:10
skarbóweczka
<!--quoteo(post=20185:date=08. 12. 2007 g. 12:34:name=Wodnik)--><div class='quotetop'>(Wodnik @ 08. 12. 2007 g. 12:34) [snapback]20185[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> "Związkowcy z US Warszawa-Targówek poskarżyli się do Federacji, że dyrektor warszawskiej IS, bez uwzględnienia opinii związków zawodowych, krzywdząco rozdziela środki z tak zwanej "oszczędnościówki" za rok 2007" - informacja ze strony Federacji Związków Zawodowych Pracowników Skarbowych. :brawa:
Podaj adres tej stronki <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> <a href="http://www.skarbowiec.strefa.pl/" target="_blank">http://www.skarbowiec.strefa.pl/</a>
Ostatnio edytowano 09 gru 2007, 11:19 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz
09 gru 2007, 08:21
"We Wrocku kasę dostali wszyscy i to po równo ( za czas pracy). GK tak to zrobiła, że było to 6 grudnia.Od naczelników dostaliśmy ,jak co roku, po jakimś drobiazgu,a nie musieli. W poprzednim us nigdy nic od NUSa nie dostałem.Raz w roku składał nam życzenia i to wszystko. A ten biega w czerwonym ubranku i roznosi prezenty.Fajnie. Dostaliśmy też firmowe długopisy i smycze do identyfikatorów.Ucieszyła się koleżanka,że nie będzie niszczyć bluzek zapinką. laugh.gif?
Gdyby w moim USie coś takiego się zdarzyło, zaczęłabym się szczypać po ciele, bo to na pewno byłby sen....
09 gru 2007, 19:12
uma
Też słyszełam że wstrzymali wypłatę oszczędnosci, u nas na szczeście wypłacić zdązyli, podobno nadmiar kasy ma byc zwracany do miinisterstwa bo u nich oszczędnisci nie ma a potrzbują geltu na odprawy dla zwalnianych i tych co odchodzą na emerytury :za2:
Jeżeli faktycznie oszczędności zostały wstrzymane, to dlaczego niektórzy dyrektorzy zwlekali do ostatniej chwili z ich wypłatą, przecież nie od dziś było wiadomo że resort szuka oszczędności. Czyżby chcieli się przypodobać nowej władzy oddając pieniądze. Nie dość że obiecane podwyżki to wielki znak zapytania (może skończyć się na 2,3%) to taki cios przed świętami :za2: .A co na to związki, może ktoś raczy wypowiedzieć się w tej sprawie :angry:
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
10 gru 2007, 08:46
daisy2
Czy słyszeliście coś o piśmie z MF wstrzymującym wypłatę "oszczędnościówki"? :mur:
...jest i to na pewno...IS-y zablokowały wypłatę środków na oszczędności, które mają przekazać do MF...jeśli jest inaczej niech ktoś mnie poprawi...
10 gru 2007, 08:58
A może blokada oszczędności i blokada podwyżek w skarbówce to sposób na zmniejszenie deficytu. A może takie służby nie są potrzebne. Gratuluję decydentom dobrego samopoczucia :za2:
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
10 gru 2007, 09:00
Lisek wcale sie nie mylisz ale to nie tylko w skarbówce u celników jest podobnie komu wypłacili powinien sie cieszyć a komu nie to porzućcie raczeja nadzieję na jakąś kase, cyba że nasz wszechmocne związki podejmą interwencje :czytaj:
10 gru 2007, 12:12
Dajcie namiary na to pismo, a najlepiej skan pisma do Inspektora. Jak ktoś nie wie o problemie, nie może interweniować.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
10 gru 2007, 16:02
uma
Lisek wcale sie nie mylisz ale to nie tylko w skarbówce u celników jest podobnie komu wypłacili powinien sie cieszyć a komu nie to porzućcie raczeja nadzieję na jakąś kase, cyba że nasz wszechmocne związki podejmą interwencje :czytaj:
Jeżeli te przypuszczenia okażą sie prawdą .... to można to nazwać skandalem. Ja jednak mniemam, że nowa władza walcząc o coraz większe cięcia kieruje się jednak rozsądkiem i nie połakomi się na te parę groszy dla wszystkich skarbowców z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku 2008
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM