Fiufiureczko - niech mi będzie wolno spytać, to wg jakiego klucza taki awans? Co to za metodologia, może coś bliżej?
Spójrz na Jej "avatar", z takim to ja byłbym już dawno Dyrektorem Izby, a może i na eksponowanym stanowisku w MF. Nie da się ukryć, że częsta zmiana pracodawcy, z reguły ( gdy to nie oni z nas rezygnują, a my ) wiąże się z dużo szybszym awansem zawodowym, niż mozolne wspinanie się po szczebelkach u jednego.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
14 lis 2007, 18:23
wjawor
Nie da się ukryć, że częsta zmiana pracodawcy, z reguły ( gdy to nie oni z nas rezygnują, a my ) wiąże się z dużo szybszym awansem zawodowym, niż mozolne wspinanie się po szczebelkach u jednego.
A są jakieś szczebelki?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
14 lis 2007, 19:54
Fiufiureczka
(...) Powiem Ci jeszcze coś. Mój kolega, który pracuje w IS od sierpnia, ze st. referenta w US, dostał na dizen dobry komisarza. W US pracował rok. No i co Ty na to ?
Może zgłosił akces do PiS-u...
14 lis 2007, 20:05
Drago
<!--quoteo(post=18340:date=14. 11. 2007 g. 18:23:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 14. 11. 2007 g. 18:23) [snapback]18340[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Nie da się ukryć, że częsta zmiana pracodawcy, z reguły ( gdy to nie oni z nas rezygnują, a my ) wiąże się z dużo szybszym awansem zawodowym, niż mozolne wspinanie się po szczebelkach u jednego.
A są jakieś szczebelki? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Są, ale bardzo kruche, więc nie każdy ma szansę się wspiąć
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
14 lis 2007, 20:22
nie rozumiem pewnych spraw, dlaczego pewnie rzeczy tak a nie inaczej się dzieją. Myślę, że wawa jest bardziej liberalna. Ani kolega ani ja nie jesteśmy zwolennikami PiS-u.
14 lis 2007, 20:23
To chwalebne. W takim razie może wpadł w oko szefowej?
14 lis 2007, 20:43
helvet
To chwalebne. W takim razie może wpadł w oko szefowej?
może ??? niewiem. nie jestem w stanie tego ustalić, bo on ma inną szefową :blink:
14 lis 2007, 21:18
Możemy sobie pomarzyć..., albo wyciągnąć wnioski
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Za money.pl 2007-12-03 06:57:14 Pracodawcy płacą coraz więcej
Pensje dla pracowników niemal wszystkich branż będą szybko rosły - pisze "Puls Biznesu". To dobra wiadomość, jednak, jak zaznacza gazeta, nie dla wszystkich.
Podwyżki są bowiem niemałym problemem dla szefów firm [ niestety nie w skarbówce - Melon]. W ciągu ostatnich 10 miesięcy tego roku płace w sektorze przedsiębiorstw wzrosły średnio o prawie o 10 procent w porównaniu z takim samym okresem roku 2006.
Cytowani przez "Puls Biznesu" eksperci przewidują, że w związku z ciągłym zmniejszaniem się podaży siły roboczej tendencja ta w przyszłym roku się utrzyma i czekają nas podwyżki. Jednak pracodawcy obawiają się, że to może spowodować raptowny wzrost inflacji, a co za tym idzie, zduszenie gospodarki. Dlatego apelują do rządu o możliwie jak największe cięcia pozapłacowych kosztów płacy i podatków.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
03 gru 2007, 20:39
Przyjrzyjcie się trochę tym manipulacjom przy mnożnikach w rozporządzeniu o wartościowaniu. Będzie niezły pasztet na wiosnę. Nie nic mowy o obciążeniu pracą tylko wartościowanie po to by widełki płacowe urzędników we wszystkich resortach zrównać. Przy okazji wyszło , że po wejściu rozporządzenia trzeba będzie obniżyć płace w zespole "E-PODATKI" bo przekroczą jakieś wskaźniki.
A miał wejść system zadaniowy - jakoś go tu nie widzę.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
03 gru 2007, 23:00
tranqilo
...A miał wejść system zadaniowy - jakoś go tu nie widzę.
Więcej wyobraźni i wiary w ludzi, no może też różowe okulary
04 gru 2007, 19:16
melon
Możemy sobie pomarzyć..., albo wyciągnąć wnioski
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Za money.pl 2007-12-03 06:57:14 Pracodawcy płacą coraz więcej
U nas chyba jeszcze długo do wyciągania wniosków, ale...
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Mc Donalds postanowił zerwać z krytycznymi opiniami
Masowe emigracje Polaków w poszukiwaniu pracy, stają się coraz bardziej dotkliwe dla polskich przedsiębiorców. Brakuje inżynierów, lekarzy, nauczycieli i pracowników fizycznych, głównie z branży budowlanej.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
04 gru 2007, 20:44
Drago
<!--quoteo(post=19746:date=03. 12. 2007 g. 20:39:name=melon)--><div class='quotetop'>(melon @ 03. 12. 2007 g. 20:39) [snapback]19746[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Możemy sobie pomarzyć..., albo wyciągnąć wnioski
U nas chyba jeszcze długo do wyciągania wniosków, ale...
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Mc Donalds postanowił zerwać z krytycznymi opiniami
Masowe emigracje Polaków w poszukiwaniu pracy, stają się coraz bardziej dotkliwe dla polskich przedsiębiorców. Brakuje inżynierów, lekarzy, nauczycieli i pracowników fizycznych, głównie z branży budowlanej.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Pracodawcy TAK, wyzyskiwacze NIE
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
05 gru 2007, 07:41
grandepiotr
Jeżeli zamierzasz pracować w dziale ogólnym, myślę, że powinieneś się liczyć z tym, że dostaniesz jedne z najniższych wynagrodzeń i w zasadzie tak będzie zawsze. Gdybyś np. podjął pracę w kontroli (ale najpierw nabierz doświadczenia), orzecznictwie, to tutaj siłą rzeczy motywować wynagrodzeniem trzeba i mógłbyś liczyć na dosyć dobrą pensję. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, że pointa mojego wystąpienia jest taka, że w dziale ogólnym nie trzeba motywować.
Mam wielką prośbę, nie obrażaj pracowników działu ogólnego, nie świadczy to dobrze o tobie.
Masz przed sobą pracownika działu ogólnego, który był 3 studentem na roku (UG historia)
zna 3 języki obce, ma ukończona jedną podyplomówkę (Fundusze UE), rozpoczął drugie studia podyplomowe, studia doktoranckie za 1-2 lata ( kiedy zrobi doktorat) zmieni pracę, będzie kosił kasiorę i nabijał się z urzędasów z kontroli bądź orzecznictwa malutko zarabiających :zeby:
Pozdrawiam
Sandinio
Ps. Naucz się szanować ludzi
____________________________________ - Spalicie się szybko i bez pożytku. Tylko popiół po was zostanie Nie szkodzi. Będzie przynajmniej wiadomo, że byliśmy ogniem. A po was zostanie jedynie śluzowaty ślad jak po ślimaku (I. Andrić.)
22 gru 2007, 00:13
Sandinio
...za 1-2 lata ( kiedy zrobi doktorat) zmieni pracę, będzie kosił kasiorę i nabijał się z urzędasów z kontroli bądź orzecznictwa malutko zarabiających :zeby: ...
Ps. A Ty nie zapomnij
Sandinio
szanować ludzi
:nonono: