<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Analizujmy szczegółowo wszystkie przypadki. Prześwietlajmy nowych urzędników. Pytajmy, gdzie kończyli szkoły i jakie mają kompetencje. Bo każdej władzy trzeba patrzeć na ręce.
Opublikowano: : piątek, listopad , 2007 21:40 w kategorii <a href="http://blog.rp.pl/blog/2007/11/30/dominik-zdort-pytania-o-hurtowa-wymiane-kadr/" target="_blank">http://blog.rp.pl/blog/2007/11/30/dominik-...a-wymiane-kadr/</a>
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ale się martwią o dyrektorów. Wzruszyłem się. Wy też?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
01 gru 2007, 10:48
Pytajmy o szkoły i kompetencje tak jak pytaliśmy wcześniej. Na śmietnik historii ze wszystkimi p.o.!!!!:))))
01 gru 2007, 15:20
Drago
<!--quoteo(post=19598:date=01. 12. 2007 g. 05:40:name=inspektor)--><div class='quotetop'>(inspektor @ 01. 12. 2007 g. 05:40) [snapback]19598[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Dominik Zdort: Hurtowa wymiana kadr:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Analizujmy szczegółowo wszystkie przypadki. Prześwietlajmy nowych urzędników. Pytajmy, gdzie kończyli szkoły i jakie mają kompetencje. Bo każdej władzy trzeba patrzeć na ręce.
Opublikowano: : piątek, listopad , 2007 21:40 w kategorii <a href="http://blog.rp.pl/blog/2007/11/30/dominik-zdort-pytania-o-hurtowa-wymiane-kadr/" target="_blank">http://blog.rp.pl/blog/2007/11/30/dominik-...a-wymiane-kadr/</a>
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ale się martwią o dyrektorów. Wzruszyłem się. Wy też? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Deklaracja bardzo chwalebna. Szkoda tylko, że pan Dominik dopiero teraz o tym sobie przypomniał...
Ostatnio edytowano 01 gru 2007, 15:41 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
01 gru 2007, 15:40
Czytam komentarze tutaj i w onecie i nie mogę zrozumieć płaczu i lamentu co niektórych odnośnie początków wymiany kadr PiS-u przez PO. W samej tylko skarbowości PiS stosując polityczne czystki wymienił 14 dyrektorów izb i ponad 260 naczelników us i takie metody stosowano wszędzie. Nie znam ani jednego przypadku aby komuś z odwołanych postawiono jakiekolwiek zarzuty,jedyne kryterium Banasi to to że nie nasz, a więc trzeba wymienić na naszego. Efekt jest taki ,że pomimo tego że teraz wygrało PO to odziedziczyło administrację opanowana przez jedną partię. Całe szczęście ,że nie zdążyli wprowadzić zasobu skarbowego. PiS praktycznie zlikwidował służę cywilną a wszystko to w imię czystek. PO wymieniło raptem kilkanaście osób i już lament na cały kraj ,że naszych biją,jest to typowy przypadek Kaliego i "jego krowy"
01 gru 2007, 16:14
no to czekamy kiedy dyrektorów IS zaproszą do wawki na szkolenie.... celem dokonania hurtowej oceny osiągnięć oczywiście Lista następców chyba właśnie została domknięta
01 gru 2007, 17:24
W tym całym szale zmian, Łódź zdaje się być niemalże enklawą spokoju. Ruchy tektoniczne zanotowano tylko na górze IS i UKS a urzędy skarbowe ( z malutkimi wyjątkami ) zostawiono w spokoju.
01 gru 2007, 17:26
whisper
no to czekamy kiedy dyrektorów IS zaproszą do wawki na szkolenie.... celem dokonania hurtowej oceny osiągnięć oczywiście Lista następców chyba właśnie została domknięta
Chyba jednak nie, IS jest dużo ważniejsza dla życia gospodarczego niż ZUS... nie ma miejsca na przypadkowych ludzi.
01 gru 2007, 17:28
Drago rozwaliłeś mnie tym tekstem "nie ma miejsca na przypadkowych ludzi". Nie wiem czy to ironia czy twoje głębokie przekonanie w każdym razie jeśli twierdzisz, że teraz nie ma przypadkowych ludzi na stołkach w izbach i urzędach skarbowych to gratuluję naiwności. Jeśli nie podzielasz mojego zdania to zagość w pierwszym lepszym urzędzie zachodniopomorskiego, gdzie dokonano zmian na stanowiskach naczelników. A potem zajrzyj do izby i zapytaj o "grzybiarza" "mobbera" i "entera". No po prostu kwiat zachodniopomorsko-wielkopolskiego fiskusa... trochę już przywiędły na szczęście więc nie żal będzie go wymienić na bardziej reprezentacyjny i bardziej kompetentny (a przynajmniej na taki, którym nie interesuje się prokuratura...)
01 gru 2007, 19:12
Owszem, jestem przekonany że na tych stanowiskach są mocno wyselekcjonowani ludzie. Dokładnie tacy jacy mieli być.
Czystki dotarły bardzo daleko:
CBA zatrzymała własnego agenta <a href="http://wiadomosci.onet.pl/1651293,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1651293,11,item.html</a>
Tak bez biletów to każdy by chciał
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Według dyrektora Urzędu Marszałkowskiego Artura Paszko, troje funkcjonariuszy CBA próbowało wkroczyć na sesję sejmiku w momencie, gdy do radnych przemawiał kard. Stanisław Dziwisz. Chcieli wręczyć marszałkowi zawiadomienie o kontroli. Ostatecznie zaczekali w biurze kancelarii sejmiku i spotkali się z marszałkiem w przerwie w obradach. Po analizie prawnej dokumentów okazało się, że mogą przystąpić do zaplanowanych czynności, mimo błędu w pouczeniu, które przedstawili. Jednak funkcjonariusze CBA z kontroli zrezygnowali. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
02 gru 2007, 17:37
helvet
W tym całym szale zmian, Łódź zdaje się być niemalże enklawą spokoju. Ruchy tektoniczne zanotowano tylko na górze IS i UKS a urzędy skarbowe ( z malutkimi wyjątkami ) zostawiono w spokoju.
Czy dobrze zrozumiałem, macie już nowego DISa?
02 gru 2007, 23:17
sulimak
Czy dobrze zrozumiałem, macie już nowego DISa?
Chyba nie. Ja miałem na myśli zmiany za poprzedniej ekipy rządzącej...
03 gru 2007, 08:13
Czy powstanie komisja śledcza ws. SOWY ??
Ostatnio edytowano 03 gru 2007, 11:52 przez Bigpit, łącznie edytowano 1 raz
03 gru 2007, 11:51
BigPIT
Czy powstanie komisja śledcza ws. SOWY ??
Czy w związku z dzisiejszym trójmiejskim dodatkiem do michnikowego szmatławca?