Teraz jest 05 wrz 2025, 21:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Oflagowanie - kto i gdzie nie pozwolił 
Autor Treść postu

REJESTRACJA22 paź 2006, 12:02

POSTY        36
Nie wydaje mi się, aby próbowali Was namierzyć. Ale lepiej dmuchać na zimne. Mnie namierzyli już dawno.
Trzeba zachować podstawowe środki bezpieczeństwa, a mianowicie nie wpisywać się z kompów służbowych :D i nie podpisywać się swoim nazwiskiem.

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 22:31 przez jabol, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 21:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 13:17

POSTY        17

Zastanawia mnie, dlaczego w mediach nie słychać w ogóle o proteście skarbowców? Przecież w mediach jest siła. O proteście pielęgniarek, nauczycieli dudniło, aż już się słuchać nie chciało. Z całym szacunkiem dla wszystkich służb skarbowych - powinniście całą sprawę nagłośnić, bo przecież jesteście grupą zawodową, od której zależą wpływy do budżetu. To wy stoicie na straży tego całego już i tak strasznie zagmatwanego systemu podatkowego (współczuję wam - bo te przepisy są tak niejasne i zagmatwane, nie tylko dla mnie). Pani Zyta próbuje porównać wasze pobory do pensji nauczycieli - a czy ona bierze pod uwagę fakt, że pracownik Urzędu Skarbowego (w szczególności pracujący na sali obsługi interesantów i nie tylko) pełni rolę "nauczyciela podatkowego" i w przeciągu 8 godzin pracy dziennie informuje, naucza petenta załatwiającego sprawę w urzędzie? To bardzo niewdzięczna funkcja, biorąc pod uwagę fakt częstej agresji podatnika wobec urzędnika państwowego. W szkole nauczyciel pracuje dziennie mniej niż 8 godzin, odbębni swoje i idzie do domu, często nie robiąc sobie nic, że źle przekazał wiedzę uczniom, bo przecież nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności - tylko uczeń, bo jak nie załapał, o co chodzi, to pała, Natomiast wy za udzielenie złych informacji ponosicie konsekwencje - i gdzie tu sprawiedliwość? Popieram waszą walkę z całego serca i walczcie o swoje, bo nikt tego za was nie zrobi, a w tej chwili to najlepszy moment; jak teraz odpuścicie to będziecie sobie pluć w brodę, bo wtedy szanowni koledzy z MF już na pewno poczują się silni, a Was będą traktować jak swoje pieski do poboru podatku za garść karmy i to tej tańszej.  Napisałem ten post bo pragnę, by moje słowa choć trochę dodały Wam choć trochę otuchy i siły do walki. Trzymajcie się i powodzenia.  :)

W Szczecinie lokalne media zainteresowały się protestem. Urzędy są oflagowane i zostaly zauważone przez dziennikarzy.
Natomiast problem ze społecznym odbiorem protestu w skali kraju polega na żenujacym poziomie decydentow z Ministerstwa Finansów, kórzy nie są wogóle zainteresowani dolą pracowników skarbowych.Zwroćcie uwagę, że owi decydenci po krotkim epizodzie na wysokich stanowiskach zazwyczaj albo wracają do doradztwa podatkowego alo je zaczynają i mają przy tym niezłą reklamę.

16 lis 2006, 22:57
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Nie wydaje mi się, aby próbowali Was namierzyć. Ale lepiej dmuchać na zimne. Mnie namierzyli już dawno.
Trzeba zachować podstawowe środki bezpieczeństwa, a mianowicie nie wpisywać się z kompów służbowych :D i nie podpisywać się swoim nazwiskiem.

No wiesz JABOL - Zyta to może ma czas na pisanie po forach i inne sexstronki.  Większości skarbowcom tego czasu brakuje, a często nie mają w pracy dostępu do internetu, bo to jest teraz "przywilej". Ale po pracy nikt nam już nic nie zabroni.

Jak namierzą, to będę namierzony i tyle. Nikt nie jest teraz w pełni anonimowy, ale to nie znaczy, bym z tego powodu odczuwał jakieś ograniczenia w wypowiedzi w necie. Nie ma się czego bać. Kiedyś - tuż przed stanem wojennym - podwiozłem kuzyna na spotkanie z Jackiem Kuroniem, w jego domu - to dopiero był dreszczyk emocji!!!

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 23:30 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 23:00
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 19:44

POSTY        54

Doszły mnie dziś informacje, że na wczorajszym spotkaniu w MF M.Banaś domagał się, aby obecne ZZ złożyły oświadczenia, iż protestu nie popierają.
Nie wiem, jak się to skończyło, ale MF uważa widocznie, że nie ma żadnych problemów w naszych służbach, a problemy stwarza wyłącznie kilku oszołomów ze ZZ.
Następny krok to pozbycie się tych oszołomów... i problem zniknie.

Odsyłam do komunikatu
<a href="http://egzekucja.org.pl/component/option,com_smf/Itemid,61/topic,190.msg854#new" target="_blank">http://egzekucja.org.pl/component/option,c...,190.msg854#new</a>

16 lis 2006, 23:40
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:38

POSTY        1181

Czyżby w strukturach związku zakamuflowali się zwykli karierowicze, którzy po osiągnięciu wysokiego stanowiska olali "szarą" brać skarbową?
Jeżeli te informacje się potwierdzą, to powinni spotkać się z powszechnym ostracyzmem. A gdy następna ekipa dokona kolejnych czystek, wtedy panom należy pokazać plecy...

<!--QuoteBegin-Fragment statutu NSZZ "Solidarność"+--><div class='quotetop'>(Fragment statutu NSZZ "Solidarność")</div><div class='quotemain'><!--QuoteEBegin--><!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->"Pozbawienie członkostwa (wykluczenie ze Związku) następuje w wyniku uchwały komisji zakładowej lub międzyzakładowej podjętej na skutek poważnego naruszenia przez członka Związku postanowień Statutu, innych postanowień prawa wewnątrzzwiązkowego lub postępowania nielicującego z godnością członka Związku. Uchwała musi być podjęta w głosowaniu tajnym i wymaga pisemnego uzasadnienia. Od uchwały pozbawiającej członkostwa przysługuje prawo odwołania do zakładowego zebrania członków lub delegatów, w terminie nie dłuższym niż 30 dni od daty doręczenia uchwały. Zakładowe zebranie członków lub delegatów może rozpatrzyć odwołanie w terminie nie dłuższym niż 30 dni od dnia wniesienia odwołania. W razie podtrzymania decyzji o pozbawieniu członkostwa lub niepodjęcia uchwały przez zakładowe zebranie członków lub delegatów w wyznaczonym terminie, odwołującemu się przysługuje prawo wniesienia odwołania do zarządu regionu, w terminie nie dłuższym niż 30 dni od dnia doręczenia decyzji zakładowego zebrania członków lub delegatów albo od dnia bezskutecznego upływu terminu rozpatrzenia odwołania przez zakładowe zebranie członków lub delegatów."<!--sizec--></span><!--/sizec--><!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<!--fonto:Palatino Linotype--><span style="font-family:Palatino Linotype"><!--/fonto-->A więc są statutowe sposoby na "podatnych na wiatr" jegomości. Zakaz wywieszania flagi związku bez wątpienia podpada pod wyróżniony zapis...<!--fontc--></span><!--/fontc-->

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 23:41 przez toga, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 23:40
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Jak widać z komunikatu, MF nadal ma nas w D. , ale cieszy mnie, że doszliście do porozumienia i chcecie się spotykać nadal z ludźmi, którzy wszystkich po prostu oszukują i chcą spowodować obniżenie naszych realnych zarobków nawet o 10% w przyszłym roku. Gratuluję (zwłaszcza tego "zdecydowanego sprzeciwu"  :rotfl: ).
Generalnie nic ponad to, co wcześniej wymusiliśmy (i to nie za bardzo, bo na spotkaniu z Wojciechowskim podpisali porozumienie o 1.200 etatów).
Przy okazji: ministerstwo brnie w mydleniu oczu dalej, a Ty Gieniek udajesz, że jest OK. Co z tego, że MF obiecało, że "fundusz nagród nie będzie pomniejszony w 2007 roku i zostaną przyznane dodatkowe środki finansowe na zabezpieczenie należnych odpraw emerytalnych dla pracowników odchodzących na wcześniejsze emerytury". Jakie środki? Czy dodatkowe z zewnąrz? Nie - one będą pochodzić z funduszu na wynagrodzenia resortu. Po prostu jedną reką MF zabierze, a drugą "da". Pozostający w służbie pracownicy nie zobaczą oszczędności funduszu płac, realnych podwyżek dla niektórych pracowników (np. przy awansach na wyższy stopień), nie będzie też zwiększony 3% fundusz nagród (no bo i z czego). Dodatkowo fundusz płac będzie obciążony odprawami dla osób odwoływanych ze stanoiwsk kierowniczych - to także zapłacisz Ty.
Jeszcze raz gratuluję!
Rozumiem, że protestu już nie popieracie...

Ostatnio edytowano 17 lis 2006, 07:42 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

17 lis 2006, 07:09
Zobacz profil WWW
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:05

POSTY        17

Nie będzie oflagowania w urzędach skarbowych woj. lubelskiego. Jak nas poinformowano, dyrektor IS Lublin nie zezwala na oflagowanie. Jeżeli to nieprawda, prosimy o jednoznaczną wypowiedź p.o. dyrektora IS Lublin. Bo jak to, były szef związków zawodowych NSZZ "S" w OZ IS Zamość i taki niechętny stosunek do walki o prawa pracowników? To po prostu niemożliwe! Ktoś nas oszukuje!

Zostały zdjęte  flagi i informacje o proteście w US Tomaszów Lubelski (naczelnik Piwko - członek NSZZ "S"). Również nasze gratulacje!

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->(Łubu dubu, łubu dubu...)<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Pewnie jednak oszukuje, tylko kto? Nie było żadnego zakazu oflagowywania budynków skarbowości w woj lubelskim. Dyrektor IS faktycznie nie prowadził w tym kierunku agitacji, ale przecież też nikomu nie zabraniał oflagowywania budynków. Nie bez przyczyny wskazano za przykład US Tomaszów Lub. Wiadomo, kto był przeciwny powołaniu NU. Jakoś tak dziwnie się składa, że jednak w OZ flagi wiszą, zawsze w razie czego można powiedzieć, że się padło za wiarę - podłe to. "Boże chroń mnie od takich przyjaciół, bo z wrogami sobie sam poradzę"

Ostatnio edytowano 17 lis 2006, 07:36 przez rownina, łącznie edytowano 1 raz

17 lis 2006, 07:14
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2006, 13:01

POSTY        7

Zastanawia mnie, dlaczego w mediach nie słychać w ogóle o proteście skarbowców? Przecież w mediach jest siła. O proteście pielęgniarek, nauczycieli dudniło, aż już się słuchać nie chciało. Z całym szacunkiem dla wszystkich służb skarbowych - powinniście całą sprawę nagłośnić, bo przecież jesteście grupą zawodową, od której zależą wpływy do budżetu. To wy stoicie na straży tego całego już i tak strasznie zagmatwanego systemu podatkowego (współczuję wam - bo te przepisy są tak niejasne i zagmatwane, nie tylko dla mnie). Pani Zyta próbuje porównać wasze pobory do pensji nauczycieli - a czy ona bierze pod uwagę fakt, że pracownik Urzędu Skarbowego (w szczególności pracujący na sali obsługi interesantów i nie tylko) pełni rolę "nauczyciela podatkowego" i w przeciągu 8 godzin pracy dziennie informuje, naucza petenta załatwiającego sprawę w urzędzie? To bardzo niewdzięczna funkcja, biorąc pod uwagę fakt częstej agresji podatnika wobec urzędnika państwowego. W szkole nauczyciel pracuje dziennie mniej niż 8 godzin, odbębni swoje i idzie do domu, często nie robiąc sobie nic, że źle przekazał wiedzę uczniom, bo przecież nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności - tylko uczeń, bo jak nie załapał, o co chodzi, to pała, Natomiast wy za udzielenie złych informacji ponosicie konsekwencje - i gdzie tu sprawiedliwość? Popieram waszą walkę z całego serca i walczcie o swoje, bo nikt tego za was nie zrobi, a w tej chwili to najlepszy moment; jak teraz odpuścicie to będziecie sobie pluć w brodę, bo wtedy szanowni koledzy z MF już na pewno poczują się silni, a Was będą traktować jak swoje pieski do poboru podatku za garść karmy i to tej tańszej.  Napisałem ten post bo pragnę, by moje słowa choć trochę dodały Wam choć trochę otuchy i siły do walki. Trzymajcie się i powodzenia.  :)

W końcu chociaż jeden pozytywny i podnoszący na duchu post. DZIĘKI.  :D

17 lis 2006, 07:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska
Do Inspektora: czyżby przedstawiciele ZZPEA podpisali "lojalkę" Pani "Zelaznej Zycie", że nie popierają naszej akcji protestacyjnej? Tylko nie rozumiem, po co wzywali swoje organizacje do oflagowania i przyłączenia się do protestu. Im w egzekucji na podwyżkach tak bardzo nie zależy, gdyż mają jeszcze prowizję, oby ministerstwo przy zmianie przepisów, którą im obiecali, nie pozbawiło ich tego przywileju, bo o tym mówi się już od kilku lat. :lol:  :lol:

Ostatnio edytowano 17 lis 2006, 08:25 przez dziadek, łącznie edytowano 1 raz

17 lis 2006, 07:53
Site Admin

POSTY        2059

Bo media mają nas gdzieś i piszą o nas, gdy trzeba nam "dołożyć" (teksty były do mediów wysyłane). Dlatego "Żelazna" Zyta nie boi się zabrać nam kasy. A to dopiero początek tego złego, co nam szykują.
Musi dotrzeć do pracowników, że same ZZ nic nie zdziałają i wszyscy pracownicy muszą być solidarni.

17 lis 2006, 07:53
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 19:44

POSTY        54

Jak widać z komunikatu, MF nadal ma nas w D. , ale cieszy mnie, że doszliście do porozumienia i chcecie się spotykać nadal z ludźmi, którzy wszystkich po prostu oszukują i chcą spowodować obniżenie naszych realnych zarobków nawet o 10% w przyszłym roku. Gratuluję (zwłaszcza tego "zdecydowanego sprzeciwu"  :rotfl: ).
Generalnie nic ponad to, co wcześniej wymusiliśmy (i to nie za bardzo, bo na spotkaniu z Wojciechowskim podpisali porozumienie o 1.200 etatów).
Przy okazji: ministerstwo brnie w mydleniu oczu dalej, a Ty Gieniek udajesz, że jest OK. Co z tego, że MF obiecało, że "fundusz nagród nie będzie pomniejszony w 2007 roku i zostaną przyznane dodatkowe środki finansowe na zabezpieczenie należnych odpraw emerytalnych dla pracowników odchodzących na wcześniejsze emerytury". Jakie środki? Czy dodatkowe z zewnąrz? Nie - one będą pochodzić z funduszu na wynagrodzenia resortu. Po prostu jedną reką MF zabierze, a drugą "da". Pozostający w służbie pracownicy nie zobaczą oszczędności funduszu płac, realnych podwyżek dla niektórych pracowników (np. przy awansach na wyższy stopień), nie będzie też zwiększony 3% fundusz nagród (no bo i z czego). Dodatkowo fundusz płac będzie obciążony odprawami dla osób odwoływanych ze stanoiwsk kierowniczych - to także zapłacisz Ty.
Jeszcze raz gratuluję!
Rozumiem, że protestu już nie popieracie...

Kolego Tomku, związki uczestniczące w spotkaniu nie zmieniły swojego zdania co do poparcia protesów. Świadczy o tym fakt, iż w US, GDZIE SĄ NASZE KOMÓRKI ZWIĄZKOWE WISZĄ FLAGI.
Rozmowy trwają dalej w dniu dzisiejszym, bowiem nie wyczerpaliśmy wszystkich tematów. POZDRAWIAM

Ostatnio edytowano 17 lis 2006, 08:27 przez gienas, łącznie edytowano 1 raz

17 lis 2006, 08:08
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 06:47

POSTY        5

LOKALIZACJAUS - gdzieś na zapomnianym Podkarpaciu...
A czy ktoś wie, jak jest na Podkarpaciu? Czy Dyrektor IS Rzeszów "przypadkiem" też nie zabronił???

Ostatnio edytowano 17 lis 2006, 22:53 przez Katerinka, łącznie edytowano 1 raz

17 lis 2006, 08:46
Site Admin

POSTY        2059

Kolego Tomku, związki uczestniczące w spotkaniu nie zmieniły swojego zdania co do poparcia protesów. Świadczy o tym fakt, iż w US, GDZIE SĄ NASZE KOMÓRKI ZWIĄZKOWE WISZĄ FLAGI.
Rozmowy trwają dalej w dniu dzisiejszym, bowiem nie wyczerpaliśmy wszystkich tematów. POZDRAWIAM
Kolego Gienku - zdania nie zmieniam. MF nic nie ustępuje i traktuje nas, związkowców, jak imbecyli, którzy powinni im przyklaskiwać w każdej sytuacji.
Protest nie jest protestem związków zawodowych, tylko pracowników skarbówki. My tylko ten protest organizujemy - stąd wywieszenie flag czy symboli protestu powinno być naszym obowiązkiem. Ludzi okraść chcą i trzeba protestować przeciwko temu masowo.
Komunikat, jaki daliście, jest przedziwny (napisaliście w nim tylko to, o czym wiadomo już od kilkunastu dni, a wasz sprzeciw przeciwko brakowi podwyżek zabrzmiał, w kontekście propozycji dalszych rozmów, jak tupnięcie nóżką przez komara). No cóż, stwierdziliście tylko to, co działo się na spotkaniu. Ale dalsze rozmowy z "partnerem", który nie chce dać nam, jako jedynej grupie, waloryzacji płac i na dodatek oszukuje oraz manipuluje opinią publiczną -  to już Twój wybór. Mnie takie towarzystwo nie odpowiada i albo "towarzystwo" zmieni swój stosunek do pracowników i ZZ, albo ja nie zmienię mojego stosunku do "towarzystwa". Może jestem dziwny i tracę przez to jakieś przywileje, o których minister niejasno coś ostatnio (w formie szantażu?) wspomniał, a których de facto nie mam, ale chcę zachować w całym tym syfie twarz. Nie jestem związkowcem, który (jak wielu - niestety) traktuje działalność związkową jako trampolinę...
Dalszej dyskusji z Tobą na ten temat na forum nie przewiduję. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 17 lis 2006, 23:03 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

17 lis 2006, 13:05
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 22:07

POSTY        73
Podobno nasze MF zbiera właśnie dane nt. liczby wojowników przeciwnika, tj. ZZ, w trybie pilnym wszystkie IS i US mają dać info w tym temacie, tak więc może by tak ogłosić mobilizację lub przejść na wyższy stopień gotowości bojowej? :)

Ostatnio edytowano 17 lis 2006, 23:04 przez lisek, łącznie edytowano 1 raz

17 lis 2006, 13:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 71 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona