Teraz jest 06 wrz 2025, 14:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 169 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona
Allegro 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:46

POSTY        158
Na allegro nastała teraz taka moda żeby wystawiać faktury vat marża nawet na nowiótkie rzeczy np. telefony komórkowe. Sprzedawca ma oczywiście kilkadziesiąt sztuk takich nówek telefonów ...

26 lis 2007, 18:07
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

U nas na warmii też allegro-kontrole wystrtowały nawet niezłe ustalenia tylko roboty kupa ale chyba warto
wiadomo poczetki są trudne narzędzi specjalistycznych mało albo wcale, analizy na piechote ale trzeba się rozwijać

Robię to już kilka lat (!) i najlepszym narzędziem jest excel. Czasem muszę skorzystać z czegoś obszerniejszego (SOL, Acdces itp.) ale w tym pomaga zaprzyjaźniony analityk. Niestety podejście IS to XIX wiek. Nawet przebąkiwali aby tego jakiegoś "NICKA" przesłuchać, skoro go ciągle powołuję w decyzji.  <_<

26 lis 2007, 20:10

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...Nawet przebąkiwali aby tego jakiegoś "NICKA" przesłuchać, skoro go ciągle powołuję w decyzji.  <_<

Tylko nie mów, że nie przesłuchałeś ? Toż uwalą Ci tę decyzję  :D

Kontrole robią się modniejsze, w wielu IS organizają szkolenia na temat handlu internetowego ( w tym portali aukcyjnych ), jaki będzie efekt ...

26 lis 2007, 22:19
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=19233:date=26. 11. 2007 g. 20:10:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 26. 11. 2007 g. 20:10) [snapback]19233[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...Nawet przebąkiwali aby tego jakiegoś "NICKA" przesłuchać, skoro go ciągle powołuję w decyzji.  <_<

Kontrole robią się modniejsze, w wielu IS organizają szkolenia na temat handlu internetowego ( w tym portali aukcyjnych ), jaki będzie efekt ...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Co z tego drogi Panie jeśli jakość tych szkoleń mizerna jest, a jak widać z dyskusji - potykamy się w podstawowych kwestiach, napotykając na istotne trudności, a gdy ktoś już coś zwojuje to sukces wielki.

27 lis 2007, 00:43
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 18:36

POSTY        48
Allegro to żyła złota, ale miały być programy, sprzęt itd. Nie ma nic - a szkoda. Też sobie przypominam jak tłumaczyłem szefostwu co to są te punkty, nicki itd :)

27 lis 2007, 07:29
Zawodowiec

POSTY        3146

<!--quoteo(post=19251:date=26. 11. 2007 g. 22:19:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 26. 11. 2007 g. 22:19) [snapback]19251[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=19233:date=26. 11. 2007 g. 20:10:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 26. 11. 2007 g. 20:10) [snapback]19233[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Co z tego drogi Panie jeśli jakość tych szkoleń mizerna jest, a jak widać z dyskusji - potykamy się w podstawowych kwestiach, napotykając na istotne trudności, a gdy ktoś już coś zwojuje to sukces wielki.

Jak zwykle. Jest kilka osób (oceniam na 3-4) w Polsce, które mają odpowiednią wiedzę i doświadczenie. Nikt jednak nie zamierza tej wiedzy wykorzystać do szkoleń (a i kontrole robię inne, tylko czasem e-handel). Szkoda  :(

27 lis 2007, 07:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 paź 2007, 08:17

POSTY        11

<!--quoteo(post=19262:date=27. 11. 2007 g. 00:43:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 27. 11. 2007 g. 00:43) [snapback]19262[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=19251:date=26. 11. 2007 g. 22:19:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 26. 11. 2007 g. 22:19) [snapback]19251[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Jak zwykle. Jest kilka osób (oceniam na 3-4) w Polsce, które mają odpowiednią wiedzę i doświadczenie. Nikt jednak nie zamierza tej wiedzy wykorzystać do szkoleń (a i kontrole robię inne, tylko czasem e-handel). Szkoda  :(

Właśnie byłem na takim spotkaniu (gdyż dla mnie nie było to szkolenie) organizowanym prze IS w Poznaniu. Prowadził je Pan kierownik komórki kontroli jednego z  US w Polsce. Z jego wypowiedzi wynika , że jest on pasjonatem w tej dziedzinie bez większego doświadczenia informatycznego. Jego metoda polega na wyszukiwaniu w google. Nie ma żadnych programów, skryptów. Pan ten używa w głównej mierze właśnie google. Nie ma gotowego szablonu na wyszukanie osób z danego terenu. Nie chciałbym podawać szczegółów gdyż zapewne czytają naszą stronę podatnicy i to ci nieuczciwi.  Swiadomie nie podaję danych tego Pana oraz z jakiego jest Urzędu. Jednym słowem pasja, która znalazła uznanie u Naczelnika US, gdyż zakupił temu Panu laptopa słuzbowego wraz z internetem bezprzewodowym za pośrednictwem sieci komórkowej.

27 lis 2007, 08:38
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Allegro to żyła złota, ale miały być programy, sprzęt itd. Nie ma nic - a szkoda. Też sobie przypominam jak tłumaczyłem szefostwu co to są te punkty, nicki itd :)

Ja niesty musiałem się spowiadać ze statusu supersprzedawcy  :(

27 lis 2007, 08:42
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 17:44

POSTY        6
Wiem o szkoleniach w Poznaniu, w Jastrzębiej Górze itp. I kto uczestniczył w tych szkoleniach to ma świadomość, że można było się wiele nauczyć. Szkolimy się zresztą nie tylko my.
Znany jest fakt, że UKS ma w ministerstwie swój prężny departament wspomagania informatycznego.
To dobry pomysł. Myślę, że i dotrze to o urzędów skarbowych. Nie ma innego wyjścia. Wystarczy poczytać statystyki dotyczące wzrostu ilości osób korzystających z internetu jak i kupujących w sieci. Wraz ze wzrostem zakupów w sieci będzie wzrastała chęć nieuczciwych bussinesmanów do niekoniecznie podatkowo legalnych zachowań.

27 lis 2007, 14:01
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Taniej niż tworzyć szkolenia, kupować drogie programy itp itd jest robić poprostu zakupy kontrolowane...?

27 lis 2007, 15:33
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Taniej niż tworzyć szkolenia, kupować drogie programy itp itd jest robić poprostu zakupy kontrolowane...?

Znajdź tylko podstawę prawną do takich działań, bo bez niej tak "zdobyty" dowód możesz od razu wystawić w "kup teraz"   <_<

27 lis 2007, 17:04
Zaawansowany

REJESTRACJA27 wrz 2007, 22:15

POSTY        56

Masz status ss na allegro?? No to rzeczywiście musiałeś się wytłumaczyć... :D Choć chyba niedługo, bo jeszcze ktoś musiałby zrozumieć na jakich warunkach dostaje się taki status. Jeśli już to zrozumieją, to dopiero będziesz musiał się tłumaczyć...

27 lis 2007, 20:27
Zawodowiec

POSTY        3146

Znany jest fakt, że UKS ma w ministerstwie swój prężny departament wspomagania informatycznego.

??????? Prężny ????? Czy tam pracujesz, że wygłaszasz tak "specyficzne i odosobnione" poglądy?
Nazwa też jest myląca, wolę wspomaganie układu kierowniczego w Maluchu. Działa sprawniej.

27 lis 2007, 21:55
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 17:44

POSTY        6

<!--quoteo(post=19270:date=27. 11. 2007 g. 08:42:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 27. 11. 2007 g. 08:42) [snapback]19270[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Masz status ss na allegro?? No to rzeczywiście musiałeś się wytłumaczyć... :D Choć chyba niedługo, bo jeszcze ktoś musiałby zrozumieć na jakich warunkach dostaje się taki status. Jeśli już to zrozumieją, to dopiero będziesz musiał się tłumaczyć...

Myślę, że niektórzy zrozumieją, niewiele przecież trzeba wiedzieć aby znać zasady super sprzedawcy. Wystarczy znać choć trochę Allegro lub wiedzieć, gdzie szukać.
Dla przypomnienia:
1. Bardzo dobra jakość obsługi klienta
2. Minimum 75 punktów w systemie komentarzy
3. Punktowane opinie pozytywne stanowiące co najmniej 98% ogółu komentarzy
4. Punktowane opinie pozytywne stanowiące co najmniej 98% komentarzy otrzymanych w ostatnich trzech miesiącach
5. Wartość sprzedanych przedmiotów równa lub przekraczająca 1000 zł w każdym z 3 ostatnich miesięcy
6. Co najmniej 10 przedmiotów sprzedanych każdego spośród 3 ostatnich miesięcy
7. Przestrzeganie zasad obowiązujących w Allegro
8. Sprzedaż przedmiotów nie wpływających negatywnie na wizerunek programu
Jeżeli są spełnione co najmniej 4 warunki system automatycznie wpisze użytkownika na listę kandydatów do programu.
Kolejna zagadka co to są Biskupi i arcyBiskupi na Allegro?
Co do zakupu kontrolowanego, to również mam wątpliwości. Natomiast nie ma chyba potrzeby do uciekania się do takich  metod. Wszak internet daje tyle możliwości............
Aby było jasne dla supersapera. Nie jestem i nie byłem pracownikiem UKS ani ministerstwa. A to, że myślisz, że moje poglądy "są specyficzne i odosobnione" to jesteś w błędzie. Znam wiele osób, którzy podzielają moje zdanie. Pozdrowienia z Wielkopolski.

27 lis 2007, 22:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 169 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona