Teraz jest 06 wrz 2025, 13:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA04 maja 2017, 16:01

POSTY        20
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Jeśli chodzi o poziom trudności egzaminu z umiejętości - porównywalny z do tego poprzedniego roku.
Mam wrażenie, że było więcej sylogizmów na 3 przesłanki, niż w poprzednim roku.
Było jeszcze jedno zadanie z klasycznego rachunku zdań lub dwa.

09 lip 2024, 10:13
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2019, 17:42

POSTY        6
Interpretacja ogólna prawa podatkowego chyba była to wtedy MF
Egzekucja - grzywna w celu przymuszenia
Egzekucja - zobowiązany odpowiada całym majątkiem? czy z wyjątkami wskazanymi w ustawie

09 lip 2024, 10:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 sie 2020, 16:11

POSTY        25
annaoj                    

Zgadza się, wyniki są po tygodniu, ponieważ są sprawdzane komputerowo. Teraz trzeba czekać 2 miesiace. Napiszcie coś o egzaminie umiejętności, jakie zadania☺️☺️

Czy na wyniki trzeba czekać tydzień czy 2 miesiące?

15 lip 2024, 12:46
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 lut 2023, 10:30

POSTY        4
slonkoiwonko                    

annaoj                    

Zgadza się, wyniki są po tygodniu, ponieważ są sprawdzane komputerowo. Teraz trzeba czekać 2 miesiace. Napiszcie coś o egzaminie umiejętności, jakie zadania☺️☺️

Czy na wyniki trzeba czekać tydzień czy 2 miesiące?

Wyniki w ubiegłych latach były publikowane w okolicach 28 sierpnia.

15 lip 2024, 12:54
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lut 2024, 17:50

POSTY        17
Tak jak pisałam, wyniki KSAP ma pewnie już, po tygodniu od egzaminu. My zobaczymy je jak zwykle na przełomie sierpnia i września. Muszą w tym czasie przejść ocenę, standaryzację i normalizację, ocenę postępowania przez Radę Służby Publicznej i Szefowej Służby Cywilnej. Jak podadzą oficjalne wyniki sprawdź z którego dnia jest protokół. Życzę cierpliwości☺️☺️

15 lip 2024, 16:30
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 lip 2024, 23:24

POSTY        9
Ciekaw jestem bardzo standaryzacji. Czy jeśli uzyskałem 37 czystych punktów to możliwe jest bym uzyskał końcowy niższy wynik?

15 lip 2024, 19:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 mar 2020, 10:04

POSTY        15
Z 37 może Ci się zrobić np. 25 pkt. znam takie przypadki

12 sie 2024, 06:54
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 lip 2024, 21:56

POSTY        14
A na czym polega ta standaryzacja, ktoś mógłby objaśnić?

12 sie 2024, 08:25
Amator
Własny awatar

POSTY        14
Interesuje mnie najbardziej z czego może wynikać ten obniżony poziom punktacji. Jeśli dajmy na to z analogii słownych, większość osób miałaby wszystkie poprawne odpowiedzi (np.10/10), to czy oznacza to, że waga tych odpowiedzi jest niższa i realnie zamiast np. 10 punktów przyznane zostanie 7? I w drugą stronę, jesli zadania matematyczne, średnio byłyby zrobione np. 6/10 to może być tak, że dostanie się za nie np. 9 punktów przy 7 czy 8 poprawnych odpowiedziach. Czy zasada jest inna, np. patrzy się na całościowy "czysty" wynik testu. Jeśli średnia zdobytych punktów wynosi np. 35 a ja mam np. 45, to podniesie mi to ocenę finalną?
Pytam, bo fajnie byłoby znać dokładne zasady, a ten test umiejętności jest owiany tak dużą aurą tajemniczości, że nie wiem kompletnie czego się spodziewać...

12 sie 2024, 10:24
Początkujący
Własny awatar

POSTY        9
krolik1313                    

Z 37 może Ci się zrobić np. 25 pkt. znam takie przypadki

Ale obniżka aż o 12 punktów!? Pani psycholog przed egzaminem powiedziała jasno, że 1 dobrze zadanie to 1 punkt. Kompletnie nie rozumiem jak można aż o 12 punktów obniżyć, może to jakaś plotka.

12 sie 2024, 12:04
Początkujący
Własny awatar

POSTY        9
Mkm123                    

Interesuje mnie najbardziej z czego może wynikać ten obniżony poziom punktacji. Jeśli dajmy na to z analogii słownych, większość osób miałaby wszystkie poprawne odpowiedzi (np.10/10), to czy oznacza to, że waga tych odpowiedzi jest niższa i realnie zamiast np. 10 punktów przyznane zostanie 7? I w drugą stronę, jesli zadania matematyczne, średnio byłyby zrobione np. 6/10 to może być tak, że dostanie się za nie np. 9 punktów przy 7 czy 8 poprawnych odpowiedziach. Czy zasada jest inna, np. patrzy się na całościowy "czysty" wynik testu. Jeśli średnia zdobytych punktów wynosi np. 35 a ja mam np. 45, to podniesie mi to ocenę finalną?
Pytam, bo fajnie byłoby znać dokładne zasady, a ten test umiejętności jest owiany tak dużą aurą tajemniczości, że nie wiem kompletnie czego się spodziewać...

Ze strony KSAP:

Standaryzacja wprowadza jednolity sposób posługiwania się danym narzędziem. Ustalone są reguły, które określają sposób przeprowadzania sprawdzianu i obliczania wyników.
Normalizacja pozwala ustalić zależność pomiędzy wynikami jakie uzyskuje konkretna osoba, a średnimi wynikami w danej populacji. Taki rozkład wyników stanowi punkt odniesienia dla oceny wyników, które uzyskują osoby przystępujące do takiego sprawdzianu

W sumie z tego nic nie wynika, bo nie odpowiada na pytanie czy brany jest pod uwagę całościowy wynik, czy konkretne jedno zadanie.

12 sie 2024, 12:08
Amator
Własny awatar

POSTY        14
michal2570                    

Mkm123                    

Ze strony KSAP:

Standaryzacja wprowadza jednolity sposób posługiwania się danym narzędziem. Ustalone są reguły, które określają sposób przeprowadzania sprawdzianu i obliczania wyników.
Normalizacja pozwala ustalić zależność pomiędzy wynikami jakie uzyskuje konkretna osoba, a średnimi wynikami w danej populacji. Taki rozkład wyników stanowi punkt odniesienia dla oceny wyników, które uzyskują osoby przystępujące do takiego sprawdzianu

W sumie z tego nic nie wynika, bo nie odpowiada na pytanie czy brany jest pod uwagę całościowy wynik, czy konkretne jedno zadanie.

To jest jakiś psychologiczny bełkot. Ustalone są reguły, ale reguły nie są powszechnie znane. To z pewnością daje pole do manipulacji wynikami, nie wnikam czy zamierzonej czy nie, ale faktem jest, że przy teście wiedzy na tej samej stronie KSAP jest napisane, że "wszystkie poprawne odpowiedzi są punktowane tak samo, czyli za każde zadanie, które rozwiążesz poprawnie otrzymasz 1 punkt", a przy teście umiejętności takiej informacji brakuje. Skłania to do myślenia, że jest jednak inaczej. Jak? Nie wiadomo!
Nadal będę bardzo wdzięczny za opinie osób, które mogą wiedzieć coś więcej na ten temat.

12 sie 2024, 12:17
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2013, 17:56

POSTY        14
A można w jakis sposób uzyskać informację ile punktów sie uzyskało ?

12 sie 2024, 13:04
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2019, 17:42

POSTY        6
dostajesz wiadomość na koncie rejestracyjnym

12 sie 2024, 14:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833 ... 840  Następna strona