Teraz jest 05 wrz 2025, 19:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 444 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32  Następna strona
Nowi Dyrektorzy IS i Naczelnicy US - Zmiany na lepsze? 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2007, 22:44

POSTY        1
Treść postu została skasowana z uwagi na naruszenie reguulaminu. Logi przekaano do organów ścigania w Gdańsku w związku z prowadzonym postepowaniem o naruszenie dóbr osobistych.

Ostatnio edytowano 06 lis 2007, 14:15 przez observator77, łącznie edytowano 1 raz

05 lis 2007, 20:31
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lis 2006, 08:44

POSTY        101

Mamy nowego dyrektora Donaldu Tusku dziękujemy :)

Mamy nowego p.o. dyrektora.
Tylko czy mamy za co dziękować? Post powyżej nie napawa optymizmem. :(

Ostatnio edytowano 05 lis 2007, 20:44 przez beann, łącznie edytowano 1 raz

05 lis 2007, 20:39
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Ale dlaczego jakas cisza grobowa zapadła na forum? :o
Artykuł jest tutaj
<a href="http://www.malbork.naszemiasto.pl/wydarzenia/786683.html" target="_blank">http://www.malbork.naszemiasto.pl/wydarzenia/786683.html</a>
Opinie są baaaardzo podzielone... ;)

09 lis 2007, 18:03
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Kwestie poruszone w ww. artykule są przedmiotem postępowania prokuratorskiego z uwagi na doniesienie o naruszeniu dóbr osobistych. Observator77 przesadził: zbyt łatwo, jako de facto anonimowi przyszło mu obrzucać błotem inne osoby wymienione z nazwiska. Sprawę bada prokuratura i MF. Pewnie po zakończeniu dowiemy się jakie są ustalenia, a być może nawet to , kto to był (jest) Observator77.
Odnośnie komentarzy pod artykułem (nie czytałem ich) sądzę, że część ludzi nie zna faktów i się wypowiada, a część ludzi skacze sobie do gardeł z różnych pozycji zależnych od tego, z kim są związani: z byłą czy obecnym dyrektorem. W tym kontekście przypomina mi się dyskusja oraz wyzywanie się pod artykułem o mobbingu w jednym z urzędów zachodniopomorskich. Na wniosek osób wymienionych z nazwiska usunąłem całość wypowiedzi.

Ostatnio edytowano 10 lis 2007, 07:56 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2007, 18:54
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

REJESTRACJA22 paź 2006, 22:03

POSTY        64

LOKALIZACJAza rzeką
Observator77 poszedł(poszła) na całość. w tym skasowanym poście było bardzo dużo negatywnych emocji i przez to skrótów myślowych niezrozumiałych dla osób spoza. linki do artykułu w lokalnej prasie pomagają co nieco zrozumieć, ale ... to tylko jedna strona medalu. wszak coś jest na rzeczy i czyjaś głowa poleci, albo Observatora77, albo "osób wymionionych z nazwiska" jak i tych niewymienionych wprost.
niemniej jedno jest pewne "źle się dzieje w państwie duńskim" ktokolwiek ma rację w tym sporze.  :excl:

10 lis 2007, 03:37
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA25 lip 2007, 17:24

POSTY        2
Czy po wygraniu wyborów przez PO, także u was "nowi" Naczelnicy stali się bardziej nerwowi?
Czyżby przeczuwali, że karuzela ze zmianami znowu zacznie sie kręcić.

11 lis 2007, 11:12

REJESTRACJA03 paź 2007, 23:42

POSTY        2
Takie nerwowe oczekiwanie na rozwój wydarzeń dotyka chyba nie tylko NUS-ów ale także zwykłych pracowników.  :angry:
Ja mam już dość oczekiwania na obiecywaną poprawę i rozglądam się za nową pracą.
Cóż latka lecą ...

11 lis 2007, 16:33
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Ja mam już dość oczekiwania na obiecywaną poprawę i rozglądam się za nową pracą.
Cóż latka lecą ...

I kto to mówi? Projekt78? To co ma powiedzieć Nadir54??! :o

11 lis 2007, 16:36
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=18155:date=11. 11. 2007 g. 16:33:name=projekt78)--><div class='quotetop'>(projekt78 @ 11. 11. 2007 g. 16:33) [snapback]18155[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Cóż latka lecą ...

I kto to mówi? Projekt78? To co ma powiedzieć Nadir54??! :o
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

... no chyba Nadir, że chodziło o wiek, a nie rok pojawienia się na tym świecie...

11 lis 2007, 18:06
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<!--quoteo(post=18156:date=11. 11. 2007 g. 16:36:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 11. 11. 2007 g. 16:36) [snapback]18156[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

I kto to mówi? Projekt78?

... no chyba Nadir, że chodziło o wiek, a nie rok pojawienia się na tym świecie...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Czyżbyśmy sięgnęli po wypróbowany zasób kadrowy, pamiętający jeszcze czasy legionów? Nie wiedziałem że exodus skarbowców przybierze aż takie rozmiary... :D

11 lis 2007, 19:31
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201
Moim zfdaniem P.O., jeżeli chce być wiarygodną w oczach społeczeństwa to nietytlko musi odwołać tych urzędników wyższego szczebla, ktorzy zostali bez uczciwych konkursów powołani na szczeble kierownicze, ale również przeprowadzić odmładzajacą liberalną rewolucję w szeregach apartau skarbowego. <!--coloro:#3366FF--><span style="color:#3366FF"><!--/coloro-->LIBs, they are always looking for the Freedom, witch is always young   <!--colorc--></span><!--/colorc-->

Ostatnio edytowano 12 lis 2007, 01:22 przez tributarius, łącznie edytowano 1 raz

11 lis 2007, 19:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 18:17

POSTY        80
Wydaje mi się, że tego typu sugestie TRIBUTARIUSA "odmładzajacą liberalną rewolucję w szeregach aparatu skarbowego" nie są możliwe ze względu na:
Równe traktowanie w zatrudnieniu
Art. 18 Kodeksu pracy
§ 1. Pracownicy powinni być równo traktowani w zakresie nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkolenia w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych, w szczególności bez względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, religię, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientację seksualną, a także bez względu na zatrudnienie na czas określony lub nieokreślony albo w pełnym lub w niepełnym wymiarze czasu pracy.
Stosujemy prawo do innych, wymagajmy stosowania go do siebie. Wiek nie może stanowić kryterium ani zatrudniania ani awansowania. Myślę, że nie powinniśmy zajmować się odmładzaniem czy postarzaniem aparatu skarbowego, a zwracać uwagę, czy awansuje się osoby, które są fachowcami w danych dziedzinach. Czy pomogą nam poprawnie realizować przydzielone zadania, aby podejmowane rozstrzygnięcia były podtrzymywane przez IS oraz Sądy.

12 lis 2007, 10:59
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Wydaje mi się, że tego typu sugestie TRIBUTARIUSA

Wydaje się że był świeżo po egzaminie i jeszcze nie doszedł do siebie.

12 lis 2007, 16:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 12:30

POSTY        80

LOKALIZACJAnibylandia
Moim zdaniem zmiany są na gorsze. Przychodzą ludzie, którzy nie mają pojęcia o zarządzaniu, trochę w stylu "mierny, ale wierny". Przykre to jest, bo gdy zaczynałem pracę w służbach skarbowych to wydawało się, że żadna władza nie miesza w skarbowości w takim stopniu, to co przez ostatni czas dotknęło służby skarbowe można określić mianem tsunami. Sądzę, że sporo osób odeszła także i z tego powodu, nie tylko zarobków. Sam pracuje w US, gdzie wymieniono w bieżącym roku Naczelnika, jest gorzej. Oczywiście to moja subiektywna ocena.

12 lis 2007, 17:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 444 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32  Następna strona