Teraz jest 06 wrz 2025, 16:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 sie 2014, 13:10

POSTY        29
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Nie mówię że mi poszło dobrze. Ba nawet nie chce sprawdzać pytań. Ale tu było więcej czystej wiedzy, a nie czynnika losowego. Może inaczej, wszystko było w naszych rękach, a nie w rękach losu, gdy się strzela odpowiedź na pytanie w zakresie statystyk czy osoby, o której wie tylko osoba układająca pytanie.
Nie było pytań w stylu z 2019 r. jak o współczynnik Gini'ego czy powod likwidacji gminy Ostrowice...

Ale z drugiej strony nie napawa mnie to żadnym optymizmem bo wydaje mi się, że ci co wyszli wcześniej mają 90%+ z tego egzaminu więc będzie ciężko...

09 lip 2022, 08:15
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2022, 16:03

POSTY        7
No zobaczymy ja wyszłam wcześniej ale super zadowolona to nie jestem

09 lip 2022, 11:10
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA02 lip 2022, 21:33

POSTY        2
Też jestem powodu wyjścia wcześniej dużej liczby uczestników. Na pewno wielu z nich znało odpowiedzi, ale czy wszyscy?
Zgodzę się, że pytania dotyczyły głównie wiedzy z konstytucji, kpa, ust. o służbie cyw., rachunkowości itp itd. Ale pytania często były bardzo szczegółowe. Np prezes NiK -nie wystarczyło wiedzieć, że powoływany jest przez Sejm, za zgodą Senatu, ale jeszcze że bezwzględną większością głosów (była jeszcze ta sama odpowiedź ale ze zwykłą większością). Tak więc pytania były szczegółowe, często podchwytliwie. Nie pamiętam jak brzmiało pytanie dotyczące zdaje się art. 1 konstytucji-RZ.Polska jest dobrem wspólnym wszystkich obywateli- ale było zadane w takiej formie że nie wiadomo było co wybrać.

15 lip 2022, 13:55
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2022, 19:32

POSTY        6
A jak wyglądały wyniki w poprzednich latach? Jakie były progi? Na jakim poziomie punktowym były najlepsze wyniki?

15 lip 2022, 20:06
Amator

REJESTRACJA04 maja 2017, 16:01

POSTY        20
Do egzaminu podchodziłam po raz pierwszy. Bardzo dużo czasu poświęciłam na przygotowanie się do testu zarówno z wiedzy, jak i z umiejętności. W mojej ocenie zrobiłam wszystko, co mogłam. Test umiejętności nie był bardzo trudny. Wiadomo, że nie rozwiązałam wszystkich zadań w ciągu 60 minut, bo raczej nie jest to możliwe. Większość jednak udało mi się rozwiązać. Byłam na kursie organizowanym przez Cityschool i to na pewno mi pomogło. Test wiedzy w mojej ocenie był bardzo trudny. Na część pytań byłam pewna odpowiedzi, natomiast dużo z nich było trudnych, sformułowanych w zawiły sposób. Z egzaminu wyszłam wcześniej, tak jak sporo osób. Ale nie dlatego, że znałam odpowiedzi na wszystkie pytania i na pewno mam 90%. Do tej pory nie jestem w stanie odtworzyć w głowie tych trudnych pytań. Bardzo chciałabym uzyskać mianowanie, jednak jeśli tak się nie stanie to trudno - przystąpię po raz kolejny. Życzę wszystkim powodzenia i cierpliwości - oby do końca sierpnia i trzymam kciuki :)

18 lip 2022, 17:51
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:59

POSTY        9
kasjagreen                    

Do egzaminu podchodziłam po raz pierwszy. Bardzo dużo czasu poświęciłam na przygotowanie się do testu zarówno z wiedzy, jak i z umiejętności. W mojej ocenie zrobiłam wszystko, co mogłam. Test umiejętności nie był bardzo trudny. Wiadomo, że nie rozwiązałam wszystkich zadań w ciągu 60 minut, bo raczej nie jest to możliwe. Większość jednak udało mi się rozwiązać. Byłam na kursie organizowanym przez Cityschool i to na pewno mi pomogło. Test wiedzy w mojej ocenie był bardzo trudny. Na część pytań byłam pewna odpowiedzi, natomiast dużo z nich było trudnych, sformułowanych w zawiły sposób. Z egzaminu wyszłam wcześniej, tak jak sporo osób. Ale nie dlatego, że znałam odpowiedzi na wszystkie pytania i na pewno mam 90%. Do tej pory nie jestem w stanie odtworzyć w głowie tych trudnych pytań. Bardzo chciałabym uzyskać mianowanie, jednak jeśli tak się nie stanie to trudno - przystąpię po raz kolejny. Życzę wszystkim powodzenia i cierpliwości - oby do końca sierpnia i trzymam kciuki :)

Mam bardzo podobne odczucia co do testu wiedzy... również sporo czasu poświęciłem na przygotowanie, i na większość pytań znałem odpowiedź, ale sporo pytań było o dużym stopniu szczegółowości, sformułowanych w sposób zawiły, na które odpowiadałem na zasadzie - wydaje mi się...
Mam wrażenie, że w poprzednich latach, mniej było tego typu zawiłości...
Nie zgadzam się z tym, że o łatwości testu wiedzy miałoby świadczyć to, że większość osób wyszła przed czasem.... z tego co wiem, to co roku tak jest.
Ja sam rozwiązałem test na około 35 min przed końcem, ale na teście siedziałem do końca, bo rozwiązywałem test od nowa, żeby wyłapać ewewntualne błędy wynikające z np niedoczytania czegoś.... czasem zdarza się udzielić błędnej odpowiedzi, na pytanie na którą zna się prawidłową odpowiedź... Skoro poświęciłem sporo czasu na przygotowanie się do egzaminu, to uznałem, że lepiej poświęcić te 30 minut na ponowne przeanalizowanie swoich odpowiedzi, niż wyjść wcześniej i  pół godziny dłużej czekać na pociąg....
Zobaczymy pod koniec sierpnia, jaki był faktyczny poziom tegorocznego egzaminu... jeżeli limit nie zostanie wyczerpany i 90 pkt wystarczy do mianowania, będzie to świadczyło, że stopień trudności całego egzaminu był wysoki, jeżeli okaże się, ze do mianowania potrzebne będzie 95 pkt -tak jak w 2019 r., będzie to znaczyło, że stopień trudności był niski...

Ostatnio edytowano 22 lip 2022, 10:20 przez tommek12345, łącznie edytowano 1 raz

22 lip 2022, 10:18
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2021, 16:14

POSTY        27
Wiem, że mineło już trochę czas od egzaminu ale pamięta ktoś może ANALOGIE SŁOWNE jakie były?

09 sie 2022, 12:17
Początkujący
Własny awatar

POSTY        7
Trochę na takie pytania za późno, trzeba było je zadać zaraz po myśle ze ktoś coś by odpowiedział. Z każdym dniem pamietam coraz mniej szczegółów a jeszcze nie ma wyników  :blink:

11 sie 2022, 04:52
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2022, 19:32

POSTY        6
Kiedy można spodziewać się wyników? Myślicie, że jest szansa na to, aby były przed weekendem 26 sierpnia?

17 sie 2022, 13:57
Amator
Własny awatar

POSTY        27
Wyniki raczej będą na początku przyszłego tygodnia

23 sie 2022, 10:06
Specjalista

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
Cudeusz                    

Kiedy można spodziewać się wyników? Myślicie, że jest szansa na to, aby były przed weekendem 26 sierpnia?

W tej branży się nie myśli...czeka się na rozkazy i je wykonuje. palka--==

24 sie 2022, 18:30
Amator
Własny awatar

POSTY        27
Informacja z Departamentu Służby Cywilnej: wyniki będą we wtorek 30 sierpnia po godzinie 13:00 albo najpóźniej w środę 31 sierpnia

25 sie 2022, 08:02
Początkujący
Własny awatar

POSTY        7
Dżizas  :wacko:
przecież to komputer sprawdza ...

25 sie 2022, 11:55
Specjalista

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
Xoxo                    

Dżizas  :wacko:
przecież to komputer sprawdza ...
No ni by racja, ale trzeba jeszcze wydać dyspozycje,a urlopy w "toku"  :piwo:

26 sie 2022, 15:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823 ... 840  Następna strona