Teraz jest 06 wrz 2025, 12:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 404 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Następna strona
KKS i Plany na 2021 rok 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 lut 2019, 22:21

POSTY        49
Post Re: KKS i Plany na 2021 rok
Kakaes                    

vaciak                    

Czy 1 kwietnia 2022 jest  pewny jako data centralizacji komórek SKK?
Macie jakieś oficjalne informacje na ten temat?

Słyszałem, że niektórych województwach dyrektorzy przeprowadzili w ostatnich dniach spotkania/telekonferencje na ten temat. Ktoś potwierdzi?

Bo u nas na wschodzie cisza.

Tak, znowu nastąpił powrót do tematu centralizacji komórek SKK. Odbyła się telekonferencja w tej sprawie. Północ kraju.

I coś z tej telekonferencji wynika ?

18 lut 2022, 15:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2007, 21:47

POSTY        85
Nic nie jest pewne. Data 1 kwietnia jest chyba  nieoficjalna. W niektórych województwach wszyscy muszą przejść do urzędów wyznaczonych. Zastanawiam się, czy w tych województwach gdzie można zostać w swoim us, to na jak długo to będzie? Jak będą działać sok w nowym wydaniu, to chyba nie wiadomo. Ciekawa jestem jak będzie wyglądała obsługa kancelaryjna, przyjmowanie i wysyłanie poczty.  Na pewno czas postępowań, nawet tych najprostszych, się wydłuży.

18 lut 2022, 21:54
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 mar 2007, 14:05

POSTY        51
Wszyscy muszą przejść do wyznaczonych a jak ja mam prawie 50 km do wyznaczonego to co? jak tą sprawę rozwiążą ktoś miał jakąś propozycję od Nacz.? Myślę, że my zostaniemy i będziemy robić mandaty i coś innego a do SKK wyznaczonego przejdzie osoba z innej komórki na miejscu, pobory uszczuplone o 2.000 tys i czas .... nie realne.

21 lut 2022, 08:59
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
kacha                    

Wszyscy muszą przejść do wyznaczonych a jak ja mam prawie 50 km do wyznaczonego to co? jak tą sprawę rozwiążą ktoś miał jakąś propozycję od Nacz.? Myślę, że my zostaniemy i będziemy robić mandaty i coś innego a do SKK wyznaczonego przejdzie osoba z innej komórki na miejscu, pobory uszczuplone o 2.000 tys i czas .... nie realne.

Także tyle mam, ale w mojej ocenie nikogo to nie interesuje. To będzie nasz problem i nasze koszty ewentualnych dojazdów. Zaraz usłyszymy, że jak nam nie pasują warunki pracy to można się zwolnić  :blush: nic na siłę...

22 lut 2022, 13:32
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 mar 2007, 14:05

POSTY        51
Coś Ty ludzie odejdą a zanim odejdą to powalczą o swoje wiesz oskarżyciele to specyficzna grupa w pozytywnym tego słowa znaczeniu, jak sam wiesz chętnych na to stanowisko nie ma, młodzi posiedzą i do innych działów uciekają piszą o stresie wypaleniu, mam nadzieję, że całej konsolidacji nie będzie i będzie spokój.
To nie jest proces prosty zapisać w ustawie moim zdaniem samo rozporządzenie to za mało  ale co ja tam wiem jedna noc i  :o

22 lut 2022, 14:36
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2007, 21:47

POSTY        85
W jednej z izb pracownicy mają przejść do wyznaczonych. Nie dostali możliwości żadnej alternatywy.  Albo przejście albo zwolnienie. Nic nie słychać o protestach

22 lut 2022, 17:04
Zaawansowany

REJESTRACJA23 maja 2017, 18:36

POSTY        75
Ale dostali już jakieś pismo w sprawie zmiany miejsca pracy, czy na razie informację ustną? I która izba jeżeli można wiedzieć?

22 lut 2022, 17:41
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        49
A czy ktoś wie coś o mazowszu?

Mieliśmy przejść pod dwa urzędy wyspecjalizowane i fizycznie zostać w swoich urzędach, teraz się okazuje że wyspecjalizowane są wyłączone (chociaż oficjalnie nikt nam tego nie powiedział), nie wiemy absolutnie nic, żadnych telekonferencji, pism, plotek. Pozostałe województwa niezależnie od tego czy przechodzą czy zostają na swoim podwórku wiedzą pod kogo będę podlegać, my nie dostąpiliśmy tego zaszczytu. Nastroje sa nieciekawe, zwlasza w małych US, boją się że na siłę będą ściągani do stolicy. Uciec też nie ma dokąd bo dias zablokowal taka możliwość. Nie ma od kogo czegokolwiek się dowiedzieć, izba milczy, nasza naczelnik twierdzi ze wie tyle co my i nie mamy podstaw żeby jej nie wierzyć.. ktoś coś ?

22 lut 2022, 19:36
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 sty 2010, 20:51

POSTY        117
Było oficjalne pismo, że wyspecjalizowane us są wyłączone z centralizacji

22 lut 2022, 19:55
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        49
babad                    

Było oficjalne pismo, że wyspecjalizowane us są wyłączone z centralizacji

Tylko że my tego oficjalnego pisma nie dostaliśmy :) z netu więcej można się dowiedzieć niż z naszej izby. Tam wszystko tajne przez poufne.

22 lut 2022, 21:03
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Prawdopodobnie w US nikt tego pisma nie dostał. Pewnie tylko do Izb wpłynęło. Poprzednio urzędy, które były urzędami wyznaczonymi ujęte były w projekcie rozporządzenia. Ma ktoś wiedzę co się z tym projektem stało? jest jakiś nowy ? same znaki zapytania, żadnych konkretów. Izby zbierają informację od urzędów jaki jest stan spraw-ilości w RMW, RSP, RKS. Stan ma być podany na 28 lutego.

22 lut 2022, 21:12
Zaawansowany

REJESTRACJA23 maja 2017, 18:36

POSTY        75
Kakaes                    

Prawdopodobnie w US nikt tego pisma nie dostał. Pewnie tylko do Izb wpłynęło. Poprzednio urzędy, które były urzędami wyznaczonymi ujęte były w projekcie rozporządzenia. Ma ktoś wiedzę co się z tym projektem stało? jest jakiś nowy ? same znaki zapytania, żadnych konkretów. Izby zbierają informację od urzędów jaki jest stan spraw-ilości w RMW, RSP, RKS. Stan ma być podany na 28 lutego.
Marnotrawstwo naszego czasu, którego i tak jest mało. Jest ESKS to można sobie zobaczyć ile czego jest zrobione. Powinna być podjęta decyzja, albo łączenie albo nie, a nie szarpanie takie i niepewność.

22 lut 2022, 21:56
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        49
Gosia21                    

Kakaes                    

Marnotrawstwo naszego czasu, którego i tak jest mało. Jest ESKS to można sobie zobaczyć ile czego jest zrobione. Powinna być podjęta decyzja, albo łączenie albo nie, a nie szarpanie takie i niepewność.

Jeszcze żeby ktoś te tabelki i tabeleczki w jakikolwiek sposób analizował i wyciągał wnioski to by miało jakikolwiek sens. Od kilku lat zbierają dane typu obciążenie praca, czasochłonnośc wypisywania zwrotek, itp. czy coś z tego wynika, czy są poczynione jakieś chociazby pozorne działania?  chyba że wprowadzanie nowych super funkcjonalnych programów typu zisar czy sykap można do tych działań zaliczyć.

(A tak na marginesie to żadnych stanów spraw na 28 też nie dostaliśmy póki co, pewnie wyślą dzień przed)

22 lut 2022, 22:13
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA18 gru 2018, 10:30

POSTY        1
A można wiedzieć, w której to Izbie pracownicy mają przechodzić do wyznaczonych US?

23 lut 2022, 09:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 404 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Następna strona