Teraz jest 06 wrz 2025, 14:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona
Podwyżki 2022 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
Post Re: Podwyżki 2022
W końcu bankowcy są wycinani z KAS. I historycy. Czy nie ma nikogo w Polsce po ekonomi oraz dobrego menedżera na stanowiska w MF? Pani Uścińska prezes ZUS jest specjalistą od ubezpieczeń i doskonały menedżer. U nas bankowcy z WBK, Santandera itp. wprowadzający interesariuszy !!?? Nikt w MF nie zajmuje się podatkami tylko ulgą na język lub w inny sposób markują pracę.

15 lut 2022, 07:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2016, 15:03

POSTY        113
Podwyżka 375 zł brutto, wywalczona przez część związków zawodowych, nie rekompensuje dwóch lat bez podwyżek i galopującej inflacji.
Kiedy faktyczne podwyżki?

16 lut 2022, 16:23
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2015, 06:18

POSTY        7
400 brutto. Poważnie?
Kiedy protest? Jutro? Kiedy na dobre zaczniecie się szanować. Jakie podwyżki taka praca, a nie jedna z drugą pracują za 2-3 osoby i jeszcze się wyrabiają. Ps. nie mając czasu nawet zejść w pracy. Czasem nawet zostają po godzinach!
Czy może tylko szaraczki zarabiamy 4 tyś. brutto po 6-8 lat - na stanowisku kontrolera / księgowego? Może większość ma 5-6 tys. pln i tylko Nas ominęła kasa?

Wystarczą 2-4 tygodnie bez współpracy z podatnikami zero zwrotów i nadpłat VAT, PIT czy CIT. Skrupulatność. MF zauważy płacąc odsetki za brak terminowości, będą liczyć wtedy w mln jak nie mld.

Przecież każdy może iść na L4 zwłaszcza w tym "ciężkich czasach". Samo się nie zrobi., a może Nasi przełożeni sami pociągną ten wózek.. za 400 PLN ekstra! INFLACJA ponad 10%. Podwyżki wszystkich możliwych opłat. Wytrzymacie ten rok.. pracując ciężko i cicho?
Nie liczcie na związki, Oni już "swoje" wywalczyli, źle nie mają.

16 lut 2022, 22:44
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Brutto Fiutto, jestem w szoku że jakiekolwiek związki zawodowe się na to zgodziły. Powinny wyjść, trzasnąć drzwiami i powiedzieć, że jutro tam jesteśmy z pochodniami i widłami. MF świętuję, a my dostaniemy po 250 zł na rękę. Wstyd, żal. W MF się pali, a my zamiast atakować to zgadzamy się grosze.

17 lut 2022, 07:25
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
Trzeba się cieszyć, że chociaż tyle. My wpłacamy składki do unii ale w drugą stronę jak się okazuje już nie będzie. Zrobili z Polski "parobkowo" i prezes NBP każe nam się cieszyć, że mamy pracę w tych filiach spółek zagranicznych. Czy to jest postęp ? Czy to jest wolność ? Czy to jest zmiana na lepsze ? Polskie firmy się zwijają lub likwidują. Nie mają ulg ani zwolnień.

17 lut 2022, 07:43
Zaawansowany

REJESTRACJA23 kwi 2018, 20:50

POSTY        33
250, z tym, że nie każdy i nie na pewno po tyle.
Te "pertraktacje" nie miały sensu, bo i tak Dias  podzieli po swojemu. Nie darmo istnieje tak dużo za w jednostkach, żeby się nie dogadać i zostawić wolną rękę dyrektorom.
Swoją drogą nie dziwię się "S", że nie brała udziału w tej farsie bez znaczenia. Porozumienie ramowe jak nazwa wskazuje, można sobie oprawić w ramki.

17 lut 2022, 08:06
Specjalista

POSTY        547
No ale szanujmy się 260 zł podwyżki gdzie inflacja dobija 10%, ceny za energię poszły w górę, ceny żywności, kredytów. Przecież jak te wszystkie ,,tarcze" zostaną zniesione, paliwo będzie po 6.20... a huy nie chce mi się nawet tego pisać i wkurwiać. Huy nie podwyżka, to nawet nie jest podwyżka inflacyjna.

17 lut 2022, 08:23
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 cze 2019, 15:58

POSTY        22
Dokładnie. Żenada, nie podwyżka.

17 lut 2022, 09:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 lut 2019, 22:21

POSTY        49
A tak z innej beczki czy w Waszych izbach po tych wszystkich "podwyżkach", wyrównaniach itp z ubiegłych lat podwyższyli również widełki dochodów do świadczeń socjalnych typu wczasy pod gruszą?

18 lut 2022, 17:47
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
Moni92                    

A tak z innej beczki czy w Waszych izbach po tych wszystkich "podwyżkach", wyrównaniach itp z ubiegłych lat podwyższyli również widełki dochodów do świadczeń socjalnych typu wczasy pod gruszą?

Ha, ha....Poczytaj artykuły o walce o socjal w głównej IAS (stolicznaja). Na zmiany nie ma co liczyć funduszem zarządzają DIAS  :mur:
Co do gruszy to raczej powiedziałbym wczasy pod pochyloną wierzbą  :dokuczacz:

18 lut 2022, 18:14
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Może i te podwyżki to żenada (jak twierdzą niektórzy), ale fajnie byłoby gdyby zostały w marcu jednak wypłacone.

20 lut 2022, 09:34
Specjalista

POSTY        547
A co to za różnica czy wypłacą Ci te 260 netto w marcu czy kwietniu, dostaniesz wyrównanie. Widać, że niektórzy i za 100 zł zostaną w tym kurwidołku i ich to zadowala.

20 lut 2022, 18:34
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
@Herbatnick Tak chcę tych pieniędzy.  Zostanę w tym jak to nazwałeś "kurwidołku" i wezmę to co dają bo do emerytury mam już niedługo, nie mam męża milionera,  pracuję na rachunki i wspólnie musimy utrzymać dzieci na studiach. Masz możliwości szukaj pracy/szczęścia gdzie indziej, ale nie odpowiadasz za moje życie i nie utrzymujesz moich dzieci. A za dziękuję ja też tego zrobić nie dam rady.

20 lut 2022, 19:55
Zaawansowany

REJESTRACJA23 kwi 2018, 20:50

POSTY        33

Grupa tzw. millenialsów powoli staje się dominującą grupą wśród pracowników. Ich odmienne wobec cechującego starszych pracowników podejście do tradycyjnie rozumianej hierarchii, autorytetów, stabilności zatrudnienia pozwala na to, żeby powiedzieć „sprawdzam” kulturze organizacyjnej i systemom motywacyjnym. Wiemy, że jeśli nie zapewnimy pracownikom dobrych warunków pracy, nie będą wiązali przyszłości z naszą organizacją. Tak jak powiedziałem, odpowiednie wynagrodzenie i benefity to absolutne minimum. Dzisiaj trzeba pracownikowi dać coś więcej, poczucie, że firma o niego dba. Znaczenie zyskują takie aspekty jak czas pracy. W Mostostalu Warszawa dbamy o zachowanie równowagi między życiem zawodowym i prywatnym. Oprócz tzw. kodeksowych dni wolnych, oferujemy naszym pracownikom trzy dodatkowe. W piątki w biurze kończymy pracę wcześniej. Od lat przystępujemy także do akcji „Dwie godziny dla rodziny”, i przez ten czas „dorobiliśmy się” nawet tytułu laureata w konkursie związanym z tą akcją.
Znaczenie zyskują takie aspekty jak ergonomia, obejmująca również – mówiąc już całkiem wprost – to czy masz wygodne biurko, dobrze oświetlone miejsce pracy, czy masz wystarczająco dużo miejsca, żeby czuć się komfortowo.
Generalnie, pomocna jest ważna na to, co ważne dla pracownika, również w jego prywatnym życiu. W Mostostalu staramy się celebrować takie ważne momenty, np. świeżo upieczeni rodzice otrzymują od nas powitalne wyprawki. Zdarza się, że pracownicy w zamian wysyłają nam zdjęcia maluszków w firmowym body. Bardziej wyrośnięte pociechy naszych pracowników są dla nas równie ważne. Przed czasami pandemii chętnie gościliśmy je w biurze, a także na budowie, np. na wycieczce z okazji Dnia Dziecka. Obecnie, kiedy czasy nie sprzyjają kontaktom bezpośrednim, udekorowaliśmy biuro organizując wystawę rysunków pt. „mój rodzic w pracy”.
W Mostostalu Warszawa jesteśmy zorientowani na pracowników, bo są oni naszym najważniejszym zasobem. Ma to wyraz w naszej dbałości o warunki pracy i o zespół ludzi, którzy zmotywowani i zwyczajnie lubiący swoją pracę i firmę, mogą pracować lepiej. Dobra atmosfera niesie wymierne korzyści dla pracownika i pracodawcy.

22 lut 2022, 07:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 203 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona