A czy ktoś byłby tak uprzejmy i wyjaśnił jak zmiana sposobu rozliczania składki zdrowotnej ma się do osób przebywających na macierzyńskim? Myślałam że w tym przypadku nic się nie zmieni a wpłynęło więcej środków niż w grudniu.
28 sty 2022, 23:27
Re: Podwyżki 2022
Kejti
A czy ktoś byłby tak uprzejmy i wyjaśnił jak zmiana sposobu rozliczania składki zdrowotnej ma się do osób przebywających na macierzyńskim? Myślałam że w tym przypadku nic się nie zmieni a wpłynęło więcej środków niż w grudniu.
Bo w NŁ bycie na macierzyńskim się OPŁACA !!!!
29 sty 2022, 07:59
Na wysokość wynagrodzenia ma wpływ nie tylko składka zdrowotna ale także (a może i przede wszystkim) kwota wolna od podatku. Najlepiej porównać sobie poszczególne składniki wynagrodzenia i zobaczyć gdzie jest różnica.
31 sty 2022, 17:34
Podwyżki są tylko w mowie i na piśmie a mnie interesuje to co jest na koncie w banku. A tam jak nie było tak nie ma, tylko pustki i wiatr hula :)
31 sty 2022, 17:43
Prezydent podpisał ustawę budżetową na 2022 r.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
02 lut 2022, 10:48
Przecież on wszystko podpisuje :) i nie oznacza to jeszcze, że będą podwyżki
02 lut 2022, 11:10
To Uskasek do boju i na macierzyński jak to taki miód. Macierzyństwo to harówa 24 ha. Żłobki czy przedszkola do 16:00. Mąż na drugą zmianę i co ? Mimo tych wszystkich udogodnień i pieniędzy wychowanie jest bardzo ciężką pracą i obciążeniem finansowym.
02 lut 2022, 12:36
nowa
Prezydent podpisał ustawę budżetową na 2022 r.
Super. Na Boże Ciało będzie wiadomo ile nam "wzrośnie" - na wyjazd niedzielny powinno wystarczyć
02 lut 2022, 16:56
Wychodzi na to ze podwyżek nie będzie. W ustawie budżetowej ani słowa na ten temat. Gdzie to 4.4% ?
03 lut 2022, 10:57
Ktoś tam gdzieś wyczytał, że nie będzie podwyżek 4,4% dla każdego tylko kasa ma iść na etaty a ewentualne podwyżki dla osób wg stopnia, stażu, a nawet zaangażowania. To artykuł z dzisiaj był, znajdę to zamieszczę.
Po aktywności widać, że pracownikom skarbówki chyba nie zależy na podwyżkach i akceptują fakt, że 100 zł podwyżki w tym roku to wszystko co dostaną. Czyli jednak w USach jest dobrze i kasa dobra