Teraz jest 06 wrz 2025, 23:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 lut 2010, 17:54

POSTY        103
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
marus007                    

Taki wysoko kwalifikowany urzędnik winien zajmować miejsce kierownicze stanowisko w urzędzie, to mianowanie obecnie służy wyciąganiu pieniędzy z budżetu, robią to samo co ich koledzy przy biurku - wydawanie decyzji, chodzenie po kontrolach. Nie jest to potrzebne i każdy myślący propaństwowo mi to przyzna. W ogóle zlikwidować tych urzędników bo wypaczyła sie ich formuła. Odpowiadajac z góry na pytania i zarzuty jakie zaraz się zaczną, nie nie jestem usc. Nie jest mi to potrzebne mam wykształcenie prawnicze, wystarczy.

z tonu wypowiedzi można się tego było domyśleć  :dupa:
A podkreślenie wykształcenia prawniczego to już wisienka na torcie :wysmiewacz:

04 gru 2020, 19:42
Znawca

REJESTRACJA14 gru 2006, 21:39

POSTY        291
marus007                    

Taki wysoko kwalifikowany urzędnik winien zajmować miejsce kierownicze stanowisko w urzędzie, to mianowanie obecnie służy wyciąganiu pieniędzy z budżetu, robią to samo co ich koledzy przy biurku - wydawanie decyzji, chodzenie po kontrolach. Nie jest to potrzebne i każdy myślący propaństwowo mi to przyzna. W ogóle zlikwidować tych urzędników bo wypaczyła sie ich formuła. Odpowiadajac z góry na pytania i zarzuty jakie zaraz się zaczną, nie nie jestem usc. Nie jest mi to potrzebne mam wykształcenie prawnicze, wystarczy.

Jakie by to nie było wykształcenie, prawnicze, ekonomiczne, czy też np. filologia, urzędnik (mam na myśli pracownika korpusu służby cywilnej) powinien się uczyć, nie spoczywać na laurach. To już tak dla siebie też. Nic nie jest dane na stałe, także wykształcenie, bo świat idzie do przodu, nie ogląda się za maruderami. Patrząc na urzędników w moim otoczeniu, to nic się nie wypaczyło, dają z siebie dużo więcej, inwestują w siebie także ten dodatek za stopień i często nie zajmują stanowisk kierowniczych, bo im to nie potrzebne.

05 gru 2020, 17:08
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2021, 16:14

POSTY        27
Witam, czy egzamin na urzednika dla osób spoza KSAP zostanie odblokowany wcześniej niż w 2025 roku?

08 sie 2021, 13:27
Znawca

REJESTRACJA10 lip 2014, 07:27

POSTY        137
W projekcie ustawy budżetowej na rok 2022 przewidziano limit nowych mianowań na poziomie 490 osób. Także jest szansa już w przyszłym roku.

31 sie 2021, 08:45
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
marus007                    

Nie jest mi to potrzebne mam wykształcenie prawnicze, wystarczy.

Jak to mówił mój promotor: żeby mieć wykształcenie prawnicze to trzeba mieć zrobioną aplikację. Inaczej to nie jest zakończone kształcenie na prawnika.
Wszyscy, którzy pracując w skarbówce zrobili aplikację dawno już pożegnali administrację skarbową. I to mimo zdanych wcześniej egzaminów na USC i na inspektora kontroli skarbowej.
Na co czekasz?
"szerokiej drogi już czas... "

03 wrz 2021, 22:26
Amator

REJESTRACJA04 maja 2017, 16:01

POSTY        20
tomeq1984                    

W projekcie ustawy budżetowej na rok 2022 przewidziano limit nowych mianowań na poziomie 490 osób. Także jest szansa już w przyszłym roku.

Tak, widziałam to dziś. Czy ktoś jest zainteresowany? Bo ja jestem. Pozdrawiam wszystkich :)

28 wrz 2021, 18:54
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA29 maja 2016, 11:30

POSTY        7
Jednak będzie mniejszy limit, niż pierwotnie zakładano.  https://www.gov.pl/web/premier/trzyletn ... 4NDcxYzYw~

28 wrz 2021, 19:57
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 mar 2020, 10:04

POSTY        15
Limit 200 osób na cały kraj :( jeżli się zda to i tak na 95% nie załapię się do limitu... tragedia. Najgorzej jak komuś zabraknię np. 1 punkt do limitu. Chyba sobie odpuszczę szkoda kasy i czasu poświęconego na naukę :P

30 wrz 2021, 12:06
Znawca

REJESTRACJA14 gru 2006, 21:39

POSTY        291
krolik1313                    

Limit 200 osób na cały kraj :( jeżli się zda to i tak na 95% nie załapię się do limitu... tragedia. Najgorzej jak komuś zabraknię np. 1 punkt do limitu. Chyba sobie odpuszczę szkoda kasy i czasu poświęconego na naukę :P

Nie ma co odpuszczać, nawet jak by był limit 200, bo to zawsze szansa na mianowanie w danym roku jest. Do odważnych świat należy. Sam przy takim limicie uczestniczyłem w postępowaniu i się dało :)

30 wrz 2021, 19:32
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2019, 09:41

POSTY        48
A ile zabiorą Ksapowcy ;)
Ale powodzenia, zdawajcie, zdajcie - warto!

30 wrz 2021, 20:37
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 sie 2010, 18:06

POSTY        3
Witam, czy ktoś był na kursie przygotowawczym do egzaminu na urzędnika?? Gdzie i czy warto?? Np Cityschool??

08 lut 2022, 17:56
Początkujący

REJESTRACJA07 sty 2017, 12:52

POSTY        5
Edith                    

Witam, czy ktoś był na kursie przygotowawczym do egzaminu na urzędnika?? Gdzie i czy warto?? Np Cityschool??

Ja właśnie zapisałam sie na kurs Cityschool. Nie wiem czy warto, ale wiem, że niezależnie od tego jaka będzie jakośc kursu pozwoli mi on na mobilizację i faktyczne poświęcenie czasu na naukę. Bo już podchodziłam do egzaminu z zamiarem nauczenia się samodzielnie i skończyło sie na tym, że wiecznie odkładałam na potem, i ostatecznie wogóle się nie przygotowywałam i zabrakło mi 3 punktów ;/

14 lut 2022, 23:19
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2020, 03:47

POSTY        4
Czy ktoś może uchylić rąbka tajemnicy i powiedzieć, w jaki sposób przygotowywał się do odpowiedzi na pytania "nieprawne". Z tego co przeglądałem zestawy z lat poprzednich, to sporo pytań np o np gminę z najwyższą przestępczością. Jakieś konkretne źródła, czy strzelanie na chybił trafił?

20 mar 2022, 23:12
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA16 cze 2022, 11:12

POSTY        1
2.07 będę po raz pierwszy brała udział w postępowaniu kwalifikacyjnym na USC. Mam w związku z tym kilka pytań organizacyjnych. Co można/trzeba ze sobą mieć podczas egzaminu? Czy są jakieś wytyczne czym pisać - długopis/ołówek? Czy są dostępne jakieś brudnopisy do rozwiązywania zadań z TU? Czy można mieć ze sobą np. linijkę? Co jeszcze warto wziąć ze sobą na egzamin?
Z góry dzięki za pomoc.

18 cze 2022, 17:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821 ... 840  Następna strona