Przy głodowych niemalże pensjach wszelkie dodatki i premię niestety stają się bardzo pożądanym i oczekiwanym składnikiem wynagrodzenia. Premie za wybitne osiągnięcia to można dawać w korpo, ale tam nie zarabia się 2600 czy 3500 na rękę, ale 6-8 tysięcy. Tam się człowiek nie zastanawia czy stać go będzie wysłać dziecko na kolonie, ja musiałem w.tym.roku zrezygnować z tego.luksusu i dzieciak siedzi w domu, bo ani nie wiem czy cokolwiek dostanę i w jakiej wysokości a.jeszcze IAS postanowiło wypłacić w sierpniu to "coś", o czym nikt za wiele nie wie.
30 lip 2021, 04:14
Re: Nagrody 2021
IAS Białystok jest już nagroda na koncie.
30 lip 2021, 07:50
"Pensja wiceministrów może wzrosnąć niebawem nawet o 6000 zł brutto miesięcznie - wynika z wyliczeń Wirtualnej Polski. Niebagatelne podwyżki dostaną również posłowie i senatorowie. Wszystko za sprawą hojnego gestu Andrzeja Dudy, który po namowach Jarosława Kaczyńskiego podpisze niebawem rozporządzenie w tej sprawie - piszą Patryk Michalski i Michał Wróblewski."
Wiceministrów i podsekretarzy stanu... Zatem załapią się te wszystkie nasze Chałupy i Patkowskie... Dla nas nie będzie "piniędzy"..
30 lip 2021, 14:35
Skarbek1972
Wiceministrów i podsekretarzy stanu... Zatem załapią się te wszystkie nasze Chałupy i Patkowskie... Dla nas nie będzie "piniędzy"..
I niech im się sraczką odbije...
30 lip 2021, 16:02
Optymistka31
IAS w Gdańsku miała dzisiaj coś płacić, wie ktoś czy wypłacili komuś coś
Mieli wypłacać za szczególne osiągnięcia, czyli miało dostać ok. 60-70% osób
30 lip 2021, 19:01
Prezydent Duda: Podpisałem rozporządzenie ws. podwyżek pensji dla polityków
"... – Podpisałem rozporządzenie ws. podwyżek pensji dla polityków – powiedział Andrzej Duda. Prezydent dodał, że pensje parlamentarzystów nie były urealniane od bardzo dawna.
– W 1995 roku premier zarabiał 9 średnich krajowych, dziś - 3 średnie krajowe. Powiedziałem premierowi Morawieckiemu, że wezmę odpowiedzialność za urealnienie wynagrodzeń – stwierdził. ..."
Sku.....el. Bezczelność bez granic. Oni nie boją się niczego. Fachowcy ku....a jego mać. Już brak słów.
30 lip 2021, 19:59
skarbgeek
Prezydent Duda: Podpisałem rozporządzenie ws. podwyżek pensji dla polityków
"... – Podpisałem rozporządzenie ws. podwyżek pensji dla polityków – powiedział Andrzej Duda. Prezydent dodał, że pensje parlamentarzystów nie były urealniane od bardzo dawna.
– W 1995 roku premier zarabiał 9 średnich krajowych, dziś - 3 średnie krajowe. Powiedziałem premierowi Morawieckiemu, że wezmę odpowiedzialność za urealnienie wynagrodzeń – stwierdził. ..."
Ha, ha, ha, dowcip roku !!! Powiedziałem premierowi Morawieckiemu...a skąd będą środki, może z KASy Najważniejsze są mądre i odpowiedzialne (!) decyzje Prezydenta Reprezentanci ZZ w RD powinni zawnioskować o powiązanie wynagrodzeń "takich" polityków z kwotą bazową w KAS - niech mają nawet x6 ,w końcu IM się to należy, z wyjątkiem Patka, ze względu na staż 3, doświadczenie 2, czyli wg metodyki MF - x5 .
30 lip 2021, 21:20
Ryszard Terlecki: w poniedziałek projekt ustawy o podwyżkach dla samorządowców i prezydenta Polski
"Wójtowie, burmistrzowie i prezydenci miast, a także radni mogą otrzymać podwyżki wynagrodzeń. Stanie się to, jeśli w życie wejdzie odpowiednia ustawa. Złożenie projektu zapowiedział wicemarszałek Sejmu Ryszard Terlecki. W gronie osób, które otrzymałyby wyższe pensje, byłby też prezydent RP oraz jego poprzednicy. Z kolei w piątek ukazało się rozporządzenie o wyższych pensjach np. dla posłów."
Czy ja dobrze dostrzegam wierną kopię sytuacji i działań kierownictwa w KAS ??
W ZUS-ie wrze. Pracownicy gotowi odejść od biurek
"Związek Zawodowy Pracowników ZUS podjął decyzję o wejściu w spór zbiorowy. W najbliższym czasie niewykluczony jest strajk. ... Najważniejsze postulaty to: wypłaty wyższe o tysiąc złotych netto miesięcznie, koniec z obowiązkowymi nadgodzinami, zwiększenie liczby etatów, wyposażenie stanowisk pracy w odpowiedni sprzęt oraz przestrzeganie planu urlopowego. ... Pracownicy ZUS-u przekonują, że wewnątrz tej instytucji kotłuje się od dawna. Czarę goryczy miała przelać niedawna wypowiedź prezes ZUS Gertrudy Uścińskiej, która stwierdziła, że instytucja ta jest tak wspaniała i nowoczesna, że większość działań dzieje się za pomocą jednego kliknięcia."