Teraz jest 06 wrz 2025, 10:53

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
A może powoli należałoby zmieniać temat na "Wybory AD 2011". :)
Oby nie "...2008". :zeby:

08 lis 2007, 12:51
Zobacz profil WWW

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255
Premier: ludzie lat 90. przejmują ABW, to hucpa

Premier Jarosław Kaczyński
TVN24

Premier Jarosław Kaczyński zapowiedział, że wytoczy proces "michnikowemu szmatławcowi" w związku z jej artykułem dotyczącym zarządzenia określającego m.in. zasady brakowania i niszczenia dokumentacji zebranej przez ABW. - To wszystko uważam z hucpę, przygotowanie do przejęcia ABW przez ludzi lat 90. - stwierdził premier.

Tak Panie Premierze - najlepszą obroną jest atak, nie od dziś o tym wiadomo.

Ostatnio edytowano 08 lis 2007, 15:45 przez outsider, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2007, 15:43

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

A może powoli należałoby zmieniać temat na "Wybory AD 2011". :)
Oby nie "...2008". :zeby:

Biorąc pod uwagę przepychanki z projektem ustawy budżetowej na 2008 r., nie wykluczałbym i takiego scenariusza...

08 lis 2007, 15:53
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315
Analizując najnowsze sondaże poparcia dla partii politycznych ( PO 53% ; PiS 25%) można być pewnym, że "Bracia Kaczyńscy" - wierni żołnierze Donka -  doprowadzą do wcześniejszych wyborów w 2008r. Brat: J.K. nie złoży w nowym sejmie projektu budżetu a brat: L.K. rozwiąże sejm.

08 lis 2007, 16:35
Własny awatar

wytłumaczę dlaczego ludzie z ZK głosowali na PO (chociaż to oczywiste !).

1) Jest tam sporo ludzi inteligentnych, którzy tylko co nieco zbłądzili, ale rozum im pozostał

sporo - to znaczy ile?
co nieco zbłądzili :lol:
ale rozum im pozostał :lol:
A Ty skąd wiesz, że rozum im pozostał" ??????
Robiłaś jakieś badania, przeprowadzałaś ankiety wśród ... "zbłądzonych"?
Naciąga się fakty do swojej teorii? Jeśli fakty nie pasują do naszej teorii, tym gorzej dla faktów. Tak?
A Ty zaznaczasz jeszcze: (chociaż to oczywiste!).

Ramona                    

2) w więzieniach nie są tylko skazani, ale i oczekujący na procesy i dla nich każda inna władza mogła być tylko lepsza

Tak, tak, tak.
99% siedzących w więzieniach to niewinni! Po prostu: siedzą za niewinność.
"każda inna władza mogła być tylko lepsza".
Rewolucyjna teza! Sama ją wymyśliłaś? Jesli tak, to się nie przyznawaj. Lepiej zwal winę na kogoś innego. Bo to wstyd.

PS. Dla przypomnienia wyniki wyborów 2007 w więzieniach 3 największych partii:
PO 76,2 %,
LiD - 7,6 %,
PiS - 2,8 %.
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1628691,news.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1628691,news.html</a>

Bardziej szczegółowo:
OKW nr 425 Areszt Śledczy ul. Montelupich 7 Kraków
Uprawnionych do głosowania: 807, ważnych głosów: 667
PO - 561 głosów   = 84,1%
LiD - 42 głosy    = 6,3%
PiS - 20 głosy   = 3%
PSL - 12 głosów   = 1,8%
Samoobrona - 12   = 1,8%
inne - 20 głosów       = 3%
Senat - wszystkie głosy PO!!!

Ergo: na Twoim miejscu byłabym ostrożniejsza w ferowaniu wyroków i ocenianiu innych.
I mniej zarozumiała w uważaniu się za mądrzejszą i lepszą od innych z samego tylko faktu głosowania na PO.

Ostatnio edytowano 08 lis 2007, 17:29 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2007, 17:27
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=17880:date=07. 11. 2007 g. 21:30:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 07. 11. 2007 g. 21:30) [snapback]17880[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Jak widać każdy (Raf i Kanadyjczyk) widzi to co chce zobaczyć.  

Ponieważ jak widze modne są cytaty z tfurczości filmowej, a kominiarz nie rozumie co czyta bo za często pisze to odpowiem zgodnie z duchem filmu:
Kominiarz, ty sie ****a ode mnie od****ol!
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Tfu! No kurde! Nie rozumię! A skond tyle gwiazdek? :o
Mam nadzieję że nic brzydkiego za nimi się nie kryje.
No nie! Jestem pewien, że nie!  
"Lepsza częśc elektoratu" nie może być tak niekurtularna aby kryły się za nimi jakieś niekurtularne treści.
Pozdro :D

08 lis 2007, 21:04

REJESTRACJA23 lis 2006, 23:38

POSTY        57
@Zeta - jak już cytujesz to dlaczego tylko to co Ci pasuje ? - całość pkt. 2) wyglądała tak : <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->2) w więzieniach nie są tylko skazani, ale i oczekujący na procesy i dla nich każda inna władza mogła być tylko lepsza niż ta z tow. "0" Ziobro vel"niszczarka", który twierdził -> "jeśli nie ma dowodów, to znaczy że zostały zniszczone", czyli nie ma dowodów to Cię skażemy za niszczenia dowodów - ciekawe, nieprawdaż - i bardzo zgodne z prawem, domniemaniem niewinnosci itd. ??? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->Widzę że teorie Ziobry vel "0" bardzo Ci odpowiadają ???

Ostatnio edytowano 08 lis 2007, 21:16 przez Ramona, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2007, 21:14
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Biorąc pod uwagę przepychanki z projektem ustawy budżetowej na 2008 r., nie wykluczałbym i takiego scenariusza...

Chyba za wcześnie.. na razie będą tylko nabijać punkty. Ostateczna rozgrywka będzie niedługo przed wyborami Prezydenta....

08 lis 2007, 21:17

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

autor: wjawor  07. 11. 2007 g. 21:49 Post #1191  

--------------------------------------------------------------------------------
Nr użytkownika: 4
--------------------------------------------------------------------------------

Apeluję o więcej dystansu i luzu.
A na osobiste wycieczki zapraszam jednak na priv.  
Czy do życia konieczne jest Wam nieustanne "nakręcanie bębenka" ?

"Ubrał się diabeł w ornat i do mszy ogonem dzwoni"  :nonono:

Nie zrozumiałem co miałeś na myśli, komentując mój post tym powiedzonkiem. Moim zdaniem nijak się do niego ma. Ale moźe z "polskiego na nasze" przetłumaczysz o co Ci chodzilo.
Jeśli masz jakieś zastrzeżenia do moich wypowiedzi zapraszam na priv, wyjaśnimy sobie ( oczywiście uwzględniając par. 29 i 32 regulaminu forum  :D ).

08 lis 2007, 21:27
Specjalista

POSTY        315

@Zeta - jak już cytujesz to dlaczego tylko to co Ci pasuje ? - całość pkt. 2) wyglądała tak : <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->2) w więzieniach nie są tylko skazani, ale i oczekujący na procesy i dla nich każda inna władza mogła być tylko lepsza niż ta z tow. "0" Ziobro vel"niszczarka", który twierdził -> "jeśli nie ma dowodów, to znaczy że zostały zniszczone", czyli nie ma dowodów to Cię skażemy za niszczenia dowodów - ciekawe, nieprawdaż - i bardzo zgodne z prawem, domniemaniem niewinnosci itd. ???
Widzę że teorie Ziobry vel "0" bardzo Ci odpowiadają ???
ZETA błagam tylko nie odpowiadaj RAMONIE. Ona tak sobie żartuje (wprowadza tzw. LUZ).
Tak naprawdę głosowała na PiS.
Ramona                    

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Bo pkt 1 jest śmieszniejszy.
Tak właśnie miało być - 1) dla rozlużnienia atmosfery, a 2) już tak bardziej sensownie - a więc cieszę się, że zamierzony efekt został zauważony i być może zdobył trochę uznania, nawet u oponentki  :D
Pozdrawiam

08 lis 2007, 21:28

REJESTRACJA28 wrz 2007, 20:50

POSTY        104

Muszę przyznać, że kilka razy ponownie przeczytałem swoją wypowiedź, której fragment cytujesz. Tezy którą mi przypisujesz nie znalazłem ani w powyższym fragmencie, ani w reszcie mojej wypowiedzi.  :piwo:

Przepraszam Wjawor, nie było moim celem przekręcanie wypowiedzi, może faktycznie zastosowałem zbyt dowolną interpretację twojej wypowiedzi, w każdym bądź razie nie traktuj tego osobiście. Generalnie chodziło mi o to, że Pan Romaszewski, chociaż zasłużony, to obecnie raczej jest postacią promowaną wyłącznie przez p. Jarosława K. :piwo:

PS. O widzę, że RAMONA podzieliła losy ZOLTARA... :( a podobno prawdziwa cnota krytyki się nie boi...

Ostatnio edytowano 08 lis 2007, 22:04 przez Kanadyjczyk, łącznie edytowano 1 raz

08 lis 2007, 21:44
Specjalista

POSTY        315
Ja tam cnotliwa już nie jestem, więc nie udaję, że jest inaczej. Nie mogę jednak patrzeć na te brutalne prowokcje ZETY wobec ludzi, którym rozum pozostał.

09 lis 2007, 00:50
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Dominik Zdort: Dlaczego można atakować Kaczyńskich
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Ucieszyłem się po wyborach marszałka i wicemarszałków Sejmu. To dobrze, że w Prezydium ważniejszej izby parlamentu nie będzie tak konfliktowych i agresywnych polityków jak senator Zbigniew Romaszewski.

To dobrze, że polityczne cuda będą realizowali koncyliacyjni i chętni do współpracy z opozycją marszałek Bronisław Komorowski i wicemarszałek Stefan Niesiołowski, a nie - na przykład - ziejący zoologiczną nienawiścią do przeciwników Jarosław Kaczyński.

Biję się w pierś - w odruchu niesprawiedliwej komentatorskiej pasji nazwałem przedwczoraj w Radiu rynszTOK FM panów marszałków z PO bulterierami Platformy. Niniejszym za to przepraszam, bo nie wolno przyrównywać dobrego spokojnego człowieka do agresywnego i niebezpiecznego psa.

A panowie marszałkowie są łagodni jak aniołki z oleodruku. Czyż Niesiołowski mógłby kiedyś zarzucić swoim politycznym przeciwnikom “paskudne kompleksy”, “małostkowość, mściwość”, “kłótliwość i charakteropatię”, prowadzenie “polityki opartej na szantażu, upokarzaniu i poniżaniu”, porównywać ich do Gomułki i twierdzić, że są paranoikami? Czy Komorowski posunąłby się do tego, aby obsesyjnie komentować fakt, że jego polityczni konkurenci są bliźniakami? Czy wyobrażacie sobie państwo, że mógłby powiedzieć, iż nie mają pięciorga dzieci, jak on, ale tylko kota, i że nie mogą już urosnąć o 15 centymetrów?

Przecież gdyby któryś z obecnych marszałków z PO kiedyś tak dalece przekroczył reguły zwyczajnej codziennej kultury, media na pewno jednym głosem wystąpiłyby w obronie zaatakowanych - czyli braci Kaczyńskich.

A Jarosław Kaczyński miałby wreszcie alibi dla swoich słów o “innych szatanach” i dla paru kolejnych, mniej poetyckich, a politycznie mocnych metafor. Tych, które dziś się tak łatwo tłumaczy jego zajadłością i złymi cechami charakteru.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

09 lis 2007, 05:11
Zobacz profil WWW

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:51

POSTY        197
Inspektor - Ty spania nie masz, że o tej porze posty piszesz...?:)))

09 lis 2007, 05:37
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 94  Następna strona