Teraz jest 06 wrz 2025, 11:21

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
A na osobiste wycieczki zapraszam jednak na priv. :nonono:
Czy do życia konieczne jest Wam nieustanne "nakręcanie bębenka" ?

07 lis 2007, 22:49

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255
- Na pewno nie będziemy próbowali przewyższać Platformy w knajackich atakach, bo to jest po prostu niemożliwe. Nie mamy zresztą ludzi w typie Niesiołowskiego, Nowaka czy Grupińskiego. Ja też nie bardzo nadaję się na Tuska - nie wychowałem się jednak na podwórku, jak on sam przyznaje, ale w trochę lepszych miejscach - mówi "Faktowi" Jarosław Kaczyński. Fragmenty wywiadu cytuje dziennik.pl.

A ja zawsze sądziłem, że klasę człowieka poznajemy nie po tym, gdzie został wychowany, tylko, jak został wychowany.

Ostatnio edytowano 07 lis 2007, 23:06 przez outsider, łącznie edytowano 1 raz

07 lis 2007, 22:54

REJESTRACJA23 lis 2006, 23:38

POSTY        57
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Apeluję o więcej dystansu i luzu. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->Nie rozumiem ? - przecież jest całkiem lużno  :D
A do czego jest ten temat, jak nie do dyskusji "politycznych" ??? - więc i "wycieczki" musza być !
Przykład idzie z góry - nie oglądałeś czasami obrad Sejmu ? - albo wywiadów tzw. polytyków w TV ?
:angry2:

Ostatnio edytowano 07 lis 2007, 22:58 przez Ramona, łącznie edytowano 1 raz

07 lis 2007, 22:57
Amator

REJESTRACJA02 mar 2007, 22:31

POSTY        29

.....
Jak chcesz koniecznie, to Ci wytłumaczę dlaczego ludzie z ZK głosowali na PO (chociaż to oczywiste !).
1) Jest tam sporo ludzi inteligentnych, którzy tylko co nieco zbłądzili, ale rozum im pozostał ,

potwierdzam, ja sie bardzo wyluzowałem  czytając :rotfl:

looooz i peace
(nie czytać jako PiS  broń Boże :zeby: )

17 Nie ma bowiem nic ukrytego, co by nie miało być ujawnione, ani nic tajemnego, co by nie było poznane i na jaw nie wyszło. 18 Uważajcie więc, jak słuchacie.  Bo kto ma, temu będzie dane; a kto nie ma, temu zabiorą i to, co mu się wydaje, że ma   (Łk 8,16-18)

07 lis 2007, 23:06
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

potwierdzam, ja sie bardzo wyluzowałem  czytając :rotfl:

looooz i peace (nie czytać jako PiS   broń Boże :zeby: )

... ewentualnie peace brother(s)  :D

07 lis 2007, 23:12
Zaawansowany

REJESTRACJA22 paź 2006, 22:03

POSTY        64

LOKALIZACJAza rzeką

<!--quoteo(post=17917:date=07. 11. 2007 g. 23:06:name=mac)--><div class='quotetop'>(mac @ 07. 11. 2007 g. 23:06) [snapback]17917[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

potwierdzam, ja sie bardzo wyluzowałem  czytając

looooz i peace (nie czytać jako PiS   broń Boże :zeby: )

... ewentualnie peace brother(s)
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

oj Elsinore teraz to ci się oberwie! zapomniałeś o "sisters"!!!  :D  uważaj na niejaką Manuelę G. i jej tajemne oddziały  :lol:

07 lis 2007, 23:35
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315
Zawsze myślałam, że ludzie dzielą się na dobrych (ta lepsza część społeczeńtwa) i złych (ta część społeczeństwa, która np. "zbłądziła").

Dziś już wiem, że w Polsce ludzie dzielą się na tych co głosowali na PO (ta lepsza część społeczeństwa) i tych co nie głosowali na PO (ta część społeczeństwa, która nie rozumie dlaczego jest gorsza).

Naprawdę zaczyna być wesoło !!!!!!!!   :rotfl:

07 lis 2007, 23:37
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Jak chcesz koniecznie, to Ci wytłumaczę dlaczego ludzie z ZK głosowali na PO (chociaż to oczywiste !).
1) Jest tam sporo ludzi inteligentnych, którzy tylko co nieco zbłądzili, ale rozum im pozostał

Masz rację, tam debile, złodzieje, wykolejeńcy, gwałciciele, pedofile, mordercy, oraz inni przestępcy, którym rozum nie pozostał, stanowią kilka procent. I tacy nigdy nie będą głosowali na ludzi inteligentnych, którzy w swych wypowiedziach używają słów dla nich niezrozumiałych, takich jak:

paranoik, opętany, załgany do szpiku kości…

[attachmentid=305]

Natomiast inteligentni z pozostałościami rozumu ...

07 lis 2007, 23:45

POSTY        57
Ciekawe, dlaczego nikt nie cytuje pkt. 2) - tam jest znacznie ciekawsze wyjaśnienie problemu - ale widać niezbyt wygodne dla niektórych ?

08 lis 2007, 00:00

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255
autor: wjawor  07. 11. 2007 g. 21:49 Post #1191  

--------------------------------------------------------------------------------
Nr użytkownika: 4
--------------------------------------------------------------------------------

Apeluję o więcej dystansu i luzu.
A na osobiste wycieczki zapraszam jednak na priv.  
Czy do życia konieczne jest Wam nieustanne "nakręcanie bębenka" ?

"Ubrał się diabeł w ornat i do mszy ogonem dzwoni"  :nonono:

08 lis 2007, 00:05
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315

Ciekawe, dlaczego nikt nie cytuje pkt. 2) - tam jest znacznie ciekawsze wyjaśnienie problemu - ale widać niezbyt wygodne dla niektórych ?

Bo pkt 1 jest śmieszniejszy. :D

08 lis 2007, 00:10

POSTY        57
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Bo pkt 1 jest śmieszniejszy. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->Tak właśnie miało być - 1) dla rozlużnienia atmosfery, a 2) już tak bardziej sensownie - a więc cieszę się, że zamierzony efekt został zauważony i być może zdobył trochę uznania, nawet u oponentki  :D
Pozdrawiam

08 lis 2007, 00:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 12:54

POSTY        13
[We wtorek piórem byłego szefa wywiadu skarbowego, ujawniliśmy, że czyszczenie dokumentacji trwa w służbach Ministerstwa Finansów. Do niszczarek idą kwity zbierane przez dwa lata w ramach wielkiej akcji węszenia za korupcją. W niszczeniu dokumentów z oddaniem pomagają delegowani do wywiadu skarbowego funkcjonariusze policji i ABW. Za chwilę wrócą do swoich macierzystych jednostek. Ewakuują się także wszyscy ministerialni fachowcy od korupcji, moralności i prześwietlania życiorysów. Dyrektorzy i specjaliści uciekają do spółek Skarbu Państwa, a naczelnicy urzędów skarbowych, urzędów kontroli skarbowej, dyrektorzy departamentów i izb celnych próbują się pochować w innych strukturach finansowego molocha. Jak słyszymy, dokumenty świadczące o tych ruchach kadrowych też giną we wnętrzach niszczarek.

W nowym rządzie ma Pani(Julia Pitera) odpowiadać za zwalczanie korupcji. Z naszych informacji wynika, że dokumentacja jest również niszczona w wywiadzie skarbowym Ministerstwa Finansów. Czy sprawdzi Pani, czy nie dochodziło do nadużyć uprawnień, zbierania haków przez służby skarbowe?
– Ci, którzy w popłochu próbują cokolwiek usuwać, wierząc, że ślady da się usunąć do końca, są w błędzie. Tego się nie da zrobić. Nawet jeśli coś umknie dzięki tej działalności, to nie ma mowy, żeby przykryć wszystko.
W służbach skarbowych trwa przeorganizowanie. Ludzie zajmujący się wywiadem skarbowym uciekają do innych komórek ministerstwa.

–  Każda decyzja, łącznie z personalnymi, musi być udokumentowana. Nie jest tak, że można sobie spod małego palca coś przesuwać. Tych ludzi pochować się nie uda. Tutaj nie mam złudzeń. Mam inne pytanie: jeżeli takie ruchy się dzieją, to pytam, czego się boi poprzedni rząd? To mnie przeraża.  To, że SB się bała, jestem w stanie zrozumieć. Ale jakie grzechy popełniano teraz?
Zadanie udzielenia odpowiedzi stanie m.in. przed Panią.
– Wyjaśnianie takich spraw zawsze może być uciążliwe, ale państwo jest taką instytucją, że bardzo trudno jest zniszczyć wszystko do końca.

Ciekawi nas także, czy ocaleją jakieś dowody zastraszania celników, którzy chcieli w ubiegłorocznych wyborach samorządowych startować z list PO i SLD. Wtedy dyrektorzy izb celnych wydali zakaz startu z list partii politycznych, twierdząc, że służba celna jest apolityczna. Niepokornym wytoczono postępowania dyscyplinarne. Przed wyborami parlamentarnymi było podobnie. O zakazie kandydowania przypomniał swoim podwładnym np. dyrektor izby z Poznania. – Okazuje się, że niby mamy prawa obywatelskie, a jest inaczej – przyznaje Iwona Fołta, przewodnicząca Federacji Związków Zawodowych Służby Celnej. Byli jednak równi i równiejsi, bo z tych zakazów nic sobie nie robił Marian Banaś, szef Służby Celnej, który do Sejmu wystartował z list PiS-u. Zresztą nieudanie.

Przypomniała nam się scena z „Psów”:
Walenda: – Stopczyk, co wy tam palicie?
Stopczyk: – Ja? Radomskie... Ale jak pan major woli, to Franz ma Camele.
– Co ty ****olisz za uszami, Stopczyk... Na wysypisku, co palicie po nocach?
– A... Takie tam szpargały... Budynek idzie do służby zdrowia, nie, no to się pali takie faktury za odzież, za środki czystości, za materiały biurowe. Ja wiem, że to powinno iść na makulaturę, ale kto to teraz skupuje, nie?... Ja panu powiem, panie majorze, to była tajemnica...
– Stopczyk, wy wyżej wała nie podskoczycie, to nie róbcie sobie jaj. Panowie mówią, że akta palicie... (...).]

08 lis 2007, 10:21

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:29

POSTY        123

Jak widać każdy (Raf i Kanadyjczyk) widzi to co chce zobaczyć.  :rolleyes:

Ponieważ jak widze modne są cytaty z tfurczości :) filmowej, a kominiarz nie rozumie co czyta bo za często pisze :) to odpowiem zgodnie z duchem filmu:

Kominiarz, ty sie ****a ode mnie od****ol!

08 lis 2007, 12:16
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 94  Następna strona