No dobra, Wroclaw płacił, pytam ponownie: komu i na jakich zasadach?
17 gru 2020, 07:41
Re: Nagrody 2020
W Poznaniu też wypłacą dodatki za listopad-grudzień?
17 gru 2020, 08:35
Zatem tylko Izba warszawska nie płaciła covidówek, wszystkie inne zrekompensowały ich płaceniem chociaż po części brak premii, Warszawa dziadostwo i coraz więcej wymogów, jak to możliwe, gdzie się podziały te pieniądze, ktoś je raczej dostał w głębokiej tajemnicy
17 gru 2020, 08:36
Każdy grosz się teraz liczy z uwagi na podupadłe domowe budżety i wzrost cen. Warszawka ma swoich pracowników gdzieś. Nawet brak nagród zapowiadanych za mandaty i akcje w terenie w komisach. Myślę, że tylko protest może coś zmienić, jednak każdy z nas też może zrobić coś indywidualnie. Ja na przykład mam już poumawiane wszystkie wizyty lekarskie i zabiegi, które były przeze mnie przez wiele lat odkładane na później. No i teraz z czystym sumieniem chodzę na L4. Przede wszystkim zdrowie. Dość zapierd... za troje.
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
17 gru 2020, 08:58
cob
Każdy grosz się teraz liczy z uwagi na podupadłe domowe budżety i wzrost cen. Warszawka ma swoich pracowników gdzieś. Nawet brak nagród zapowiadanych za mandaty i akcje w terenie w komisach. Myślę, że tylko protest może coś zmienić, jednak każdy z nas też może zrobić coś indywidualnie. Ja na przykład mam już poumawiane wszystkie wizyty lekarskie i zabiegi, które były przeze mnie przez wiele lat odkładane na później. No i teraz z czystym sumieniem chodzę na L4. Przede wszystkim zdrowie. Dość zapierd... za troje.
Witam w klubie. Nadszedł czas refleksji i spokoju, pozdrawiam
17 gru 2020, 09:07
Zasadniczo L4 w obecnej sytuacji dobre jest tylko dla "mnie" i tylko na "chwilę". Robota skumuluje się na osobach, które zostaną...
17 gru 2020, 09:46
Kasjer84
Zasadniczo L4 w obecnej sytuacji dobre jest tylko dla "mnie" i tylko na "chwilę". Robota skumuluje się na osobach, które zostaną...
Być może jest jak piszesz...tylko niekoniecznie. W większości jest takie obłożenie, że jak wrócisz to zastaniesz biurko w niezmienionym stanie, czasem nawet "z przyrostem" spraw do załatwienia . Ryzyko zawodowe zawsze istnieje
17 gru 2020, 10:00
Tylko biorąc L4 robimy oszczędności na pensji a to jest na rękę MF, bo ma więcej kasy do zabrania. Więc nie wiem czy branie L4 jest dobrym pomysłem - im więcej zwolnień tym więcej oszczędności na pensjach - tym więcej MF nam zabierze i będą do przodu.
17 gru 2020, 11:55
Skarbek1972
No dobra, Wroclaw płacił, pytam ponownie: komu i na jakich zasadach?
Komu - pracownikom US, nie wszystkim Na jakich zasadach - nie mam bladego pojęcia
17 gru 2020, 12:37
Państwo w Państwie normalnie Wszystko około prawa, po cichu, bez transparentności. A oni później wymagają przestrzegania zasad etyki i poświęcenia w pracy.. a nie! przepraszam, w służbie.. W normalnych zakładach pracy już mieliby na głowie Sądy, Inspekcje, kontrole.. Wszystko im wolno.. Nam nie wolno nic..
U nas w US dodatki covidowe dostali tylko pracujący na parterze budynku. Sala obsługi wiadoma sprawa ale reszta? Oddychali tym samym powietrzem przechodząc akurat do toalety co podatnik który czekał na obsługę przez działy czynności sprawdzających? Czynności sprawdzające mające chyba największy kontakt z podatnikiem po Sali Obsługi Podatnika ZERO! Wszystko odbyło się tak po cichu że ludzie dowiedzieli się jak wybrańcy dostali już pieniądze na konta i to niemałe biorąc pod uwagę brak premii i oszczędności!