Teraz jest 06 wrz 2025, 07:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna strona
Czas na PROTEST 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
Post Re: Czas na PROTEST
No dobra, pójdę  na L4 i nie zweryfikuję zasadności zwrotu podatku, nie skończę kontroli, zawalę termin ważności upoważnienia (?!?) ect...  Kto będzie płacić odsetki dla podatnika za nieterminowy - z winy urzędu - zwrot VATu? Myślicie, że będzie do NUS? Czy może złożą się na to moi koledzy z pracy? I nie epatuję tutaj nikogo swoim etosem pracy, tylko nie chcę tej pracy stracić, bo po takim numerze na pewno wywalą mnie z roboty. Po prostu.

03 gru 2020, 17:51
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
Skarbek1972                    

No dobra, pójdę  na L4 i nie zweryfikuję zasadności zwrotu podatku, nie skończę kontroli, zawalę termin ważności upoważnienia (?!?) ect...  Kto będzie płacić odsetki dla podatnika za nieterminowy - z winy urzędu - zwrot VATu? Myślicie, że będzie do NUS? Czy może złożą się na to moi koledzy z pracy? I nie epatuję tutaj nikogo swoim etosem pracy, tylko nie chcę tej pracy stracić, bo po takim numerze na pewno wywalą mnie z roboty. Po prostu.

Zaraz, zaraz...to jak będziesz na L4 ,to zwrot "nie pójdzie" z twojej winy ??? Ty już masz objawy choroby. czytaj=--=== co piszesz.
Czy to twój problem, czy pracodawcy..w efekcie MF, jego zagroda z kosztownym bydłem, to niech je nakarmi.
A takie opinie jak Twoja powodują niepotrzebny strach i zamęt oraz świadczą o "samouwielbieniu".
Pytam, czy jak jesteś chory to masz prawo pracować...i przy okazji narażać "tych kolegów, którzy za ciebie pracują". NIE ma ludzi niezastąpionych...Jeszcze kilka takich "usprawiedliwień" i chyba sobie  <_< .

03 gru 2020, 18:21
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2020, 13:26

POSTY        22
Skarbek1972                    

Serio masz takie podejście. Jak ktoś jest na L4 to nie pracuje, bo nie może wykonywać pracy. A u ciebie wszyscy po nowym roku będą w pracy, czy masowe odejścia na emeryturę się szykują, tego też nie przeskoczyć. Wszystkiego nie da się zrobić.

03 gru 2020, 18:30
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
seweryn                    

Skarbek1972                    

Serio masz takie podejście. Jak ktoś jest na L4 to nie pracuje, bo nie może wykonywać pracy. A u ciebie wszyscy po nowym roku będą w pracy, czy masowe odejścia na emeryturę się szykują, tego też nie przeskoczyć. Wszystkiego nie da się zrobić.

Sam sobie stwarza problemy....za dużo jak na jeden zwrot VATu :mur:

03 gru 2020, 18:58
Zaawansowany

REJESTRACJA23 kwi 2018, 20:50

POSTY        33
Skarbek1972                    

Wysokie mniemanie

Rzesze takich "niezastąpionych" spoczywają na Powązkach  ............

Nie martw się nie zrobisz tego ty to zrobi to ktoś inny.

03 gru 2020, 19:03
Zaawansowany

REJESTRACJA30 gru 2019, 20:30

POSTY        47
Bez sensu atakujecie skarbek1972. Wyraził/wyraziła swój pogląd i obawy. Zamiast wytłumaczyć, uspokoić, że L4, czy w ogóle dłuższa nieobecność w pracy zwalnia z odpowiedzialności za nieterminowość pod warunkiem zgłoszenia faktu kierownikowi (najlepiej e-mail bądź telefon) to się czepiacie. Jak mi wyskakuje L4 to informuje przełożonego o jego długości, plus co zostało w szafie i że zbliża się termin. Ciao. Bye.
Na pracoholików też jest myk. Masz COV, bądź rzetelny, zgłoś ich jako osoby z kontaktu. Z tym nie sposób dyskutować. Takie przepisy.

03 gru 2020, 19:33
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
Dziękuję KARUZELAAA za nie hejtowanie.
Wiem, że trudno to zrozumieć, ale zostałam wychowana w duchu szacunku do pracy (to, że pracodawca mnie nie szanuje, jak widać,  to zupelnie inna sprawa). Nie przemawia przeze mnie pycha, nie mam wysokiego (ani specjalnie niskiego) mniemania o sobie i wiem, że nie ma ludzi niezastąpionych. Ja po prostu wykonuję swoje obowiązki.  Najlepiej, jak potrafię.

03 gru 2020, 21:38
Znawca

REJESTRACJA20 lut 2020, 18:34

POSTY        146
Skarbek1972                    

Dziękuję KARUZELAAA za nie hejtowanie.
Wiem, że trudno to zrozumieć, ale zostałam wychowana w duchu szacunku do pracy (to, że pracodawca mnie nie szanuje, jak widać,  to zupelnie inna sprawa). Nie przemawia przeze mnie pycha, nie mam wysokiego (ani specjalnie niskiego) mniemania o sobie i wiem, że nie ma ludzi niezastąpionych. Ja po prostu wykonuję swoje obowiązki.  Najlepiej, jak potrafię.

Czyli zawsze będziesz zbierać po  :dupa: Znam ten ból - mam tak samo... Jak to mówią - masz miękkie serce musisz mieć twardą dupę... My jesteśmy od zapierniczania a śmietankę spijają ci co najgłośniej krzyczą że im ciężko, że im się należy i takie tam mimo że de facto guzik robią... Jedyną nagrodą za dobrze wykonaną pracę jest dodatkowa praca a krzyczący mają awanse, większe mnożniki, premie etc. :zygi:

03 gru 2020, 21:54
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
@skarbek1972 i @blacksheep może najwyższy czas już zmienić podejście do pracy i teraz właśnie w imię wspólnej walki pójść na L4.

04 gru 2020, 06:02
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA31 sty 2011, 15:33

POSTY        17
nowa                    

@skarbek1972 i @blacksheep może najwyższy czas już zmienić podejście do pracy i teraz właśnie w imię wspólnej walki pójść na L4.

Racja  :brawa:  Ja czekam na hasło i termin

04 gru 2020, 08:10
Amator

REJESTRACJA12 mar 2020, 08:16

POSTY        25
Masz rację dawajcie datę strajku i działamy nie .a na co czekać końcówka roku to będą mieli ciepło w gatkach palka--==

04 gru 2020, 08:38
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Kiedy konkretna data?

04 gru 2020, 09:17
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2020, 15:01

POSTY        1
Tak jak za czasów drugiej wojny światowej ludzie szli na rzeź jak te baranki, to teraz podobną sytuację mamy. Tylko ludzie którzy mieli honor, odwagę wywalczyli coś dla naszej Polski. Tak teraz trzeba się postawić i powiedzieć NIE! Nie jakimiś przerwami w pracy tylko strajkiem! ( ja osobiście będę w im uczestniczyła) Pamiętajmy w grupie siła. Jeżeli ludzie nie zaczną o swoje walczyć to niech zamkną du… i pracują jak te barany albo niech robią wypad z okrętu bo tylko są zbędnym balastem dla reszty załogi!!!!

04 gru 2020, 13:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 lip 2009, 18:13

POSTY        18
Info z grupy Skarowców na FB

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

04 gru 2020, 20:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna strona