Na pierwszej stronie na WP... . Bez komentarza... .
28 lis 2020, 12:15
Re: Podwyżki 2020
Witam brać Skarbową, mam pytanie do ZZ od kiedy robimy przerwę śniadaniową np. na 0,5 H.
Pytanie retoryczne oczywiste... nic nie robicie dla NAS. Sory ale przelew nie kłamie.
28 lis 2020, 20:44
fifonik
Wypłacono podwyżki III transzy za I-X, niecałe 43 pln netto czyli u mnie poniżej 1% podwyżki Pomorskie
Czy może ktoś mi wyjaśnić jakie były brane pod uwagę kryteria przyznawania tych ostatnich podwyżek w Izbie Gdańskiej?
30 lis 2020, 14:56
kasxxx
fifonik
Wypłacono podwyżki III transzy za I-X, niecałe 43 pln netto czyli u mnie poniżej 1% podwyżki Pomorskie
Czy może ktoś mi wyjaśnić jakie były brane pod uwagę kryteria przyznawania tych ostatnich podwyżek w Izbie Gdańskiej?
Komunikat z 16.10.2020 na stronie izbowej o ile dobrze pamiętam datę.
Ostatnio edytowano 02 gru 2020, 21:34 przez arkpafisto, łącznie edytowano 1 raz
02 gru 2020, 21:33
Lajski
Witam brać Skarbową, mam pytanie do ZZ od kiedy robimy przerwę śniadaniową np. na 0,5 H.
Pytanie retoryczne oczywiste... nic nie robicie dla NAS. Sory ale przelew nie kłamie.
Nikt za Ciebie nie pójdzie się przebadać.
03 gru 2020, 07:28
Proponuję jeszcze raz zrobić akcję jedzenia wspólnego śniadania przy okazji wysłać też ryż Matołuszowi. Och, już widzę to przejęcie na twarzy Premiera !
03 gru 2020, 10:54
szarybekas
Lajski
Nikt za Ciebie nie pójdzie się przebadać.
Poszedłem...wyszło pozytywnie, 10 dni wolnego, no i nikogo nie zaprawię. Najpierw radzę poprosić lekarza o skierowanie #zadbaj o zdrowie, zostań w domu#
03 gru 2020, 11:29
Czy ktoś was przykuł łańcuchem do urzędu? Idz na to zwolnienie i choruj. W Biedronce byś sobie pochorowal. Poza tym macie 500+ wyprawke dla dzieci za PO tylko bulilißmy na wymysły Merkel .
03 gru 2020, 17:58
Przerwa śniadaniowa (nawet godzinna) w Skarbówce nikogo nie wzruszy. Działają tylko rozwiązania siłowe i uprzykrzające życie innym. Rolnicy szturmowali Warszawę i rozrzucali obornik gdzie popadnie. Górnicy rzucali kostką brukową, palili opony i jechali po bandzie. Policjanci nie przyszli do pracy. Nasze kanapki z szynką i serem co najwyżej oburzą wegetarian. Zadziała masowa nieobecność w pracy i widmo odsetek za nieterminowość.
03 gru 2020, 19:10
karuzelaaa
Przerwa śniadaniowa (nawet godzinna) w Skarbówce nikogo nie wzruszy. Działają tylko rozwiązania siłowe i uprzykrzające życie innym. Rolnicy szturmowali Warszawę i rozrzucali obornik gdzie popadnie. Górnicy rzucali kostką brukową, palili opony i jechali po bandzie. Policjanci nie przyszli do pracy. Nasze kanapki z szynką i serem co najwyżej oburzą wegetarian. Zadziała masowa nieobecność w pracy i widmo odsetek za nieterminowość.
....Pobudzeni "pracusie" boją się zwolnień, miejmy nadzieję, że nie jest ich zbyt wielu i "chorowici" będą potrzebni
04 gru 2020, 12:27
Zatem pracusie też są potrzebni, żeby inni mogli spokojnie strajkować/protestować/dbać o zdrowie :)
04 gru 2020, 13:01
@skarbek1972 - już kiedyś przodownicy pracy. Niewielu dziś o nich pamięta i niewielu ich dobrze wspomina.
Tak dla przypomnienia - Przodownik pracy (potocznie: stachanowiec) – tytuł przyznawany w państwach bloku wschodniego pracownikom, którzy znacznie przekroczyli normy pracy przewidziane do wykonania. Konsekwencjami było podnoszenie norm pracy dla wszystkich pracowników bez podnoszenia wynagrodzeń za pracę.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
04 gru 2020, 13:13
nowa
@skarbek1972 - już kiedyś przodownicy pracy. Niewielu dziś o nich pamięta i niewielu ich dobrze wspomina.
Tak dla przypomnienia - Przodownik pracy (potocznie: stachanowiec) – tytuł przyznawany w państwach bloku wschodniego pracownikom, którzy znacznie przekroczyli normy pracy przewidziane do wykonania. Konsekwencjami było podnoszenie norm pracy dla wszystkich pracowników bez podnoszenia wynagrodzeń za pracę.
Wdrożone przy utworzeniu KAS....i ciągle jak widać na czasie