Teraz jest 05 wrz 2025, 17:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93  Następna strona
Podwyżki 2020 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2011, 13:44

POSTY        8
Post Re: Podwyżki 2020
To co się dzieje na śląsku to już jest całkowita farsa. To nie kontrola się nie zgadza na podwyżki zaproponowane przez "S" tylko pracownicy, którzy chcą żeby wynagrodzenia były uzależnione od charakteru pracy, zaangażowania, odpowiedzialności, posiadanej wiedzy itp. Uzależnienie podwyżek od średniej dla danego stanowiska w całej IAS to tylko działanie pozorujące, a nie dbanie o dobro pracowników. Ja się pytam gdzie jest wartościowanie? Przecież się skończyło. Jeśli nie macie propozycji podwyżek uzależnionych od charakteru pracy, a nie od stanowiska, to dajcie te ochłapy co zostały  z modernizacji wszystkim po równo i nie dzielcie znowu ludzi.

25 lis 2020, 11:07
Znawca

REJESTRACJA20 lut 2020, 18:34

POSTY        146
gundzio                    

To co się dzieje na śląsku to już jest całkowita farsa. To nie kontrola się nie zgadza na podwyżki zaproponowane przez "S" tylko pracownicy, którzy chcą żeby wynagrodzenia były uzależnione od charakteru pracy, zaangażowania, odpowiedzialności, posiadanej wiedzy itp. Uzależnienie podwyżek od średniej dla danego stanowiska w całej IAS to tylko działanie pozorujące, a nie dbanie o dobro pracowników. Ja się pytam gdzie jest wartościowanie? Przecież się skończyło. Jeśli nie macie propozycji podwyżek uzależnionych od charakteru pracy, a nie od stanowiska, to dajcie te ochłapy co zostały  z modernizacji wszystkim po równo i nie dzielcie znowu ludzi.

Rozumiem ze Cię urządza to że ten co ma mnożnik 3,3 dostanie identyczną podwyżkę z tym co ma 1,9? Dlaczego np. jeden główny ekspert ma mnożnik 2,1 a drugi 3,2 wykonując tą samą pracę? I to jest sprawiedliwe wg Ciebie? Przecież miały być zmniejszane kominy płacowe a każdemu po równo to było za komuny... A na zróżnicowanie podwyżek nie zgadzają się ci co mają mnożniki wyższe od średnich.
A o podziale kasy w odniesieniu do wartościowania możesz zapomnieć - za dużo straciliby przydupasy i znajomi królika.

25 lis 2020, 11:23
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
Otóż to. Warto się zapoznać z tabelą średnich mnożników. Wychodzą kolejne patologie gdzie średnia dla kontrolera jest wyższa niż średnia dla starszego kontrolera. Znane są przypadki pracowników ściągających SPED za mnożnik ponad 2,7 albo referenci mający mnożnik jak ekspert skarbowy. Bardzo motywujące. Wszystkim po równo na pewno zmotywuje do dalszego zaangażowania. Osobiście wolałbym zarabiać powyżej średniej na moim stanowisku i dostać 50 zł podwyżki, bo w tym tempie w jakim otrzymujemy podwyżki Ci za mną i tak nigdy by mnie nie dogonili.

25 lis 2020, 11:38
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
Rozumiem ze Cię urządza to że ten co ma mnożnik 3,3 dostanie identyczną podwyżkę z tym co ma 1,9? Dlaczego np. jeden główny ekspert ma mnożnik 2,1 a drugi 3,2 wykonując tą samą pracę? I to jest sprawiedliwe wg Ciebie? Przecież miały być zmniejszane kominy płacowe a każdemu po równo to było za komuny... A na zróżnicowanie podwyżek nie zgadzają się ci co mają mnożniki wyższe od średnich.
A o podziale kasy w odniesieniu do wartościowania możesz zapomnieć - za dużo straciliby przydupasy i znajomi królika.[/quote]

Z twojej wypowiedzi wynika smutny wniosek, że pracownicy służą do "dojenia", a śmietanka trafia do zaprzyjaźnionych, niestety nie jest
to bynajmniej przypadek odosobniony. Zgody w tym wypadku raczej trudno oczekiwać, kołderka za krótka pije-===[

25 lis 2020, 11:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 sty 2019, 20:56

POSTY        232
W IAS Wawa wpłynęło wynagrodzenie. Czy ktoś wie kiedy wypłacą dodatki covidowe ? A może już wypłacili?

25 lis 2020, 15:07
Zaawansowany

REJESTRACJA30 gru 2019, 20:30

POSTY        47
Kiedy chcą dać mniej najniżej zarabiającym, osoby na stołkach i z wysokimi mnożnikami, przyklaskują. Kiedy ucina się tym drugim, krzyczą, że dyskryminacja i jak tak można. Wyprostować może to jedynie wymiana pokoleniowa. Nikt z nas już nie zdoła.

25 lis 2020, 18:21
Znawca

REJESTRACJA20 lut 2020, 18:34

POSTY        146
karuzelaaa                    

Kiedy chcą dać mniej najniżej zarabiającym, osoby na stołkach i z wysokimi mnożnikami, przyklaskują. Kiedy ucina się tym drugim, krzyczą, że dyskryminacja i jak tak można. Wyprostować może to jedynie wymiana pokoleniowa. Nikt z nas już nie zdoła.

Przestrzegałem władze ZZ przed włączeniem kontroli części ich dodatków do podstawy. Zapewniano mnie że przy kolejnych podziałach im da się mniej a ja im mówiłem że nikt na to się nie zgodzi, tym bardziej że mieliśmy nauczkę jak chcieliśmy pozbawić podwyżek przy poprzednim podziale tych z rażąco wysokimi mnożnikami. Wtedy to upadło bo byłaby to niby dyskryminacja. Widzimy co jest... Kto miał rację??? I nie chcę powiedzieć a nie mówiłem...

25 lis 2020, 19:06
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
Przestrzegałem władze ZZ przed włączeniem kontroli części ich dodatków do podstawy. Zapewniano mnie że przy kolejnych podziałach im da się mniej a ja im mówiłem że nikt na to się nie zgodzi, tym bardziej że mieliśmy nauczkę jak chcieliśmy pozbawić podwyżek przy poprzednim podziale tych z rażąco wysokimi mnożnikami. Wtedy to upadło bo byłaby to niby dyskryminacja. Widzimy co jest... Kto miał rację??? I nie chcę powiedzieć a nie mówiłem...[/quote]

Głodność Tomku w naszym domku :mur:

25 lis 2020, 20:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 mar 2013, 09:00

POSTY        91
IAS w-wa pobory wpłynęły ale wyrównania za VI-V  nie.   A o dodatkach cicho jak makiem zasiał.<_<

25 lis 2020, 20:53
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2011, 13:44

POSTY        8
uskasek                    

A o podziale kasy w odniesieniu do wartościowania możesz zapomnieć - za dużo straciliby przydupasy i znajomi królika.

Z twojej wypowiedzi wynika smutny wniosek, że pracownicy służą do "dojenia", a śmietanka trafia do zaprzyjaźnionych, niestety nie jest
to bynajmniej przypadek odosobniony. Zgody w tym wypadku raczej trudno oczekiwać, kołderka za krótka pije-===[[/quote]

Właśnie problem polega na tym, że sytuacja z ludźmi, którzy pomimo tej samej pracy mają różne mnożniki jest chora. Ale ta choroba zaczęła się w 2017 r. i nazywa się KAS. Wszystkich do jednego wora wrzucili i tylko ludzi skłócili. Natomiast są też w różnych działach i różnych jednostkach różne zadania i różna odpowiedzialność i to, że pracują tam przykładowo eksperci nie oznacza, że muszą zarabiać tyle samo bo nazywają się ekspertami. Ja nie bronię tych co dużo zarabiają, ale u mnie jak i w innych urzędach jest wielu ludzi, którzy się po prostu obijają, ale podwyżki dostają zawsze najwyższe. Natomiast ludzie, którzy przez lata ciężką pracą dorobili się troszkę większych mnożników (bo nie każdy dostawał awanse za znajomości) są karani za te większe mnożniki. Po kilku takich podwyżkach "leniuszki" zaczną zarabiać tyle co "pracusie" i tym oto sposobem proces likwidacji kominów doprowadzi do głębokiej komuny - "czy się stoi czy się leży 2 tys. się należy". W prawdziwej gospodarce są o wiele większe "kominy" ale one wynikają z pracowitości, wiedzy, zaangażowania, odpowiedzialności itp. itd. i za to należy płacić.

25 lis 2020, 21:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
Najlepsze jest to, że te wyższe mnożniki dostają "leniuszki", którzy robią to samo co "pracusie" lub mniej tylko wykonują swoją pracę niezwykle "głośno". Wiszą u takiego naiwnego naczelnika i jęczą ileż to mają pracy. A  cała robota wykonywana jest właśnie przez takie ciche myszki. I te "jęczące" osoby są doceniane, wspomagane przeogromnymi premiami, dodatkami covidowymi. Sprzedać siebie i swoja pracę nie każdy potrafi ale teraz to jedyna szansa. z kontrolerami u mnie akurat jest tak, że pracują zdalnie. Jak można kontrolować zdalnie? Podatnicy przychodzą do nich do domu?

26 lis 2020, 07:13
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 sty 2016, 20:39

POSTY        3
Jestem na tym forum od jakiegoś czasu ale to mój pierwszy post więc wypadałoby się przywitać - witam zatem Koleżanki i Kolegów :)

Mam od razu pytanie czy ktoś z Was ma informację na temat wysokości "mnożnika kwoty bazowej, od którego liczone jest wynagrodzenie zasadnicze, niższego od średniego mnożnika w całej Izbie Administracji Skarbowej w Gdańsku w poszczególnych grupach stanowisk referenckich i kontrolerskich", który to był jednym z kryteriów ustalania ostatnich podwyżek? Pytałem w swoich kadrach, ale uprzejma Pani odesłała mnie z tym zapytaniem do Naczelnika US czego już w ogóle nie rozumiem. Pomożecie?

27 lis 2020, 12:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 cze 2020, 08:54

POSTY        22
Łódzkie : przyszło wyrównanie za 10-11.2020 i półki co tyle w temacie  :blink:

27 lis 2020, 16:19
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2009, 10:19

POSTY        58
A czy ma ktoś jakieś informacje  o planowanych w KAS wypłatach dodatków covidowych. Komu mają i na jakich zasadach przysługiwać.

28 lis 2020, 10:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93  Następna strona