Teraz jest 06 wrz 2025, 15:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 93  Następna strona
Podwyżki 2020 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Post Re: Podwyżki 2020
Forum zalewane jest tematami zastępczymi, o podwyżkach zapomnijmy, nic przez najbliższe lata nie będzie. Z naszej strony protestu nie będzie, celnicy też coś cicho siedzą, paru krzykaczy na forum nie wystarczy, by ludzie wstali za biurek. A jak widzę jeszcze tu baranów którzy piszą że zostają na nadgodziny żeby nadrobić robotę to krew mnie zalewa. Honor sprzedać za 50 zł brutto z nagrody. Wstyd.

12 paź 2020, 07:37
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
Czy w jakimś US, lub innej jednostce organizacyjnej KAS, pracownicy zaangażowani w sprawy Covidowe dostali specjalne dodatki? Takie sytuacje mają podobno miejsce w UW, UOKiK i innych instytucjach (podaję za informacjami zamieszczonymi na forum SC).

12 paź 2020, 09:44
Moderator

REJESTRACJA24 lut 2020, 07:46

POSTY        87
Herbatnick                    

Forum zalewane jest tematami zastępczymi
Które tematy
Załącznik:
TEMATY NA FORUM 12.10.2020.jpg

są zastępcze?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

12 paź 2020, 10:19
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Może źle się wyraziłem, bardziej mi chodzi o tematy na PORTALU niż forum - CIRFy, sprawy IT, śmieszne wypowiedzi (tfu) Ministra Finansów (święty mikołaj) czy włoski fiskus. No ale w sumie mi już też nie zależy, popiszemy na forum za parę lat jak z zamrożonymi płacami będziemy 500 zł za biedronką  pije-===[

12 paź 2020, 11:08
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
KlaraUS                    

To przechodzi ludzkie pojęcie!!! Czy tylko w rzeszowskiej izbie wyprawia się takie jaja? Totalna dezinformacja i ignorancja pracowników. Czy tak dużo kosztuje opublikowanie jakiejś informacji na temat terminy wypłaty podwyżek??? Codziennie na intranecie publikowane są nieistotne informacje a brak sedna sprawy... ja wiem, że to są śmieszne kwoty, ale może dla kogoś nie śmieszne a potrzebne???

Liczysz na ich wypłatę? Ja już nie.

12 paź 2020, 11:28
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 paź 2020, 13:49

POSTY        18
nowa                    

KlaraUS                    

To przechodzi ludzkie pojęcie!!! Czy tylko w rzeszowskiej izbie wyprawia się takie jaja? Totalna dezinformacja i ignorancja pracowników. Czy tak dużo kosztuje opublikowanie jakiejś informacji na temat terminy wypłaty podwyżek??? Codziennie na intranecie publikowane są nieistotne informacje a brak sedna sprawy... ja wiem, że to są śmieszne kwoty, ale może dla kogoś nie śmieszne a potrzebne???

Liczysz na ich wypłatę? Ja już nie.

Liczę, ale chyba w przeciwieństwie do wszystkich dookoła....
Na forum skarbowcy.pl przewodniczący celników w regionie podkarpackim apeluje, żeby mu zgłaszać nieprawidłowości w przyznanych podwyżkach (żeby porównać procenty i kwoty przyznane z ustalonym porozumieniem) bo podobno są w tym zakresie nieprawidłowości.... ale jak mamy coś sprawdzić jeżeli nikt nas nie informuje w tym zakresie????
Kierownicy jednostek organizacyjnych są zobowiązani poinformować pracowników o przyznanych podwyżkach - ale to tylko teoria....

12 paź 2020, 11:51
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2020, 19:03

POSTY        29
Chcesz powiedzieć, że jak dostajesz podwyżkę to nie wiesz ile dostałaś podwyżki dopóki ktoś Tobie nie powie. Kwota podwyżki to różnica miedzy wypłatą przed podwyżką, a wypłatą po podwyżce.

12 paź 2020, 16:41
Znawca

REJESTRACJA09 maja 2020, 12:24

POSTY        153
KISwald                    

Chcesz powiedzieć, że jak dostajesz podwyżkę to nie wiesz ile dostałaś podwyżki dopóki ktoś Tobie nie powie. Kwota podwyżki to różnica miedzy wypłatą przed podwyżką, a wypłatą po podwyżce.

SPOKO, człowiek chce "porównać", ale w naszej mentalności jest "ukrywanie  bidy"...jak jest my wiemy :mur:

12 paź 2020, 19:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2020, 19:03

POSTY        29
Ale porównać z innymi to musieliby ci inni opowiedzieć ile dostali, a nie kierownik jak tu ktoś wyżej postuluje. Kierownik chyba nie ma prawa opowiadać ile dał Kowalskiemu, a ile Nowakowi. A żeby porównać z jakimiś widełkami według ustaleń jeśli w danej izbie były to wystarczy policzyć.

12 paź 2020, 20:36
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
KISwald                    

Tylko na Podkarpaciu to jest niemożliwe, bo wynagrodzenie z podwyżką nie zostało jeszcze wypłacone.

13 paź 2020, 07:35
Amator
Własny awatar

POSTY        18
KISwald                    

Ale porównać z innymi to musieliby ci inni opowiedzieć ile dostali, a nie kierownik jak tu ktoś wyżej postuluje. Kierownik chyba nie ma prawa opowiadać ile dał Kowalskiemu, a ile Nowakowi. A żeby porównać z jakimiś widełkami według ustaleń jeśli w danej izbie były to wystarczy policzyć.

Chyba się nie do końca rozumiemy.....
Chciałabym porównać jakie procenty, a co za tym idzie kwoty zostały mi przyznane za poszczególne rzeczy, zgodnie z podpisanym porozumieniem (doświadczenie, zaangażowanie, itp,   zwłaszcza, że jest tez pula od kierownika jednostki)
Sam przewodniczący związku skarbowcy.pl na podkarpaciu pisze, żeby mu zgłaszać zaistniałe nieprawidłowości bo wie, że takie występują....
jak mamy cos sprawdzić czy jest zgodne z zawartym porozumieniem - chyba będziemy wróżyć z fusów  :mur:
A kwotę faktycznie będziemy znać z przelewu (o ile się doczekamy tego przelewu).....

13 paź 2020, 09:35
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
W intranecie IAS Wroclaw jest info o uzgodnionym pomiędzy DIAS i ZZ podziale podwyżki (jeśli można to tak nazwać) z resztek ustawy modernizacyjnej. Do wynagrodzenia/uposażenia zasadniczego doliczą brutto 93 zł SC, 69 zł SCS, 185 zł pozostali. Plus dodatek stażowy.
Podwyżka zostanie wypłacona w terminie wynagrodzenia, wyrownanie za styczeń-wrzesień - do końca listopada.

Ostatnio edytowano 13 paź 2020, 10:41 przez Skarbek1972, łącznie edytowano 1 raz

13 paź 2020, 10:38
Amator
Własny awatar

POSTY        18
Skarbek1972                    

W intranecie IAS Wroclaw jest info o uzgodnionym pomiędzy DIAS i ZZ podziale podwyżki (jeśli można to tak nazwać) z resztek ustawy modernizacyjnej. Do wynagrodzenia/uposażenia zasadniczego doliczą brutto 93 zł SC, 69 zł SCS, 185 zł pozostali. Plus dodatek stażowy.
Podwyżka zostanie wypłacona w terminie wynagrodzenia, wyrownanie za styczeń-wrzesień - do końca listopada.

Brawo Wrocław  :brawa:
wiem, że to marne kwoty, ale w rzeszowskiej izbie jeszcze nie została wypłacona trzecia transza (którą u Was pewnie w lipcu wypłacili).....
Rzeszów - państwo w państwie

13 paź 2020, 12:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 maja 2020, 12:40

POSTY        13
Na stronie intranetowej IAS w Warszawie wisi komunikat o podwyzkach. Średnio 87 zl na głowę. To kwota nie jest średnia tylko beznadziejna

21 paź 2020, 10:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 93  Następna strona