Teraz jest 06 wrz 2025, 11:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna strona
Czas na PROTEST 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA20 mar 2013, 09:00

POSTY        91
Post Re: Czas na PROTEST
Mam pytanie czy doszło do spotkania Komitetu z p. ministrem 3mmsie--

06 paź 2020, 10:50
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Raczej doszło skoro na stronie głównej forum jest komunikat że około godziny 12 odbędzie się spotkanie z mediami ws. rozmów komitetu z MF.

06 paź 2020, 11:27
Zaawansowany

REJESTRACJA20 mar 2013, 09:00

POSTY        91
Komunikat na stronie głównej został dodany wczoraj a dzisiaj ...... :o

06 paź 2020, 11:43
Specjalista

POSTY        547
Skarbeczku chyba nie ma co się podniecać, bo patrząc na aktywność to tylko nas interesuje co się tam dzieje w tym temacie, reszta się przestraszyła, że wyłączyła komputery na 20min i SKAS pogroziła prawnikami o legalności protestu i siedzą cicho jak myszki.

06 paź 2020, 12:06
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2020, 11:26

POSTY        9
Nie tylko was, ale tu ogólnie nie udziela się zbyt dużo osób. Pewnie większość jednak nie liczy na pozytywne rozwiązania, chociaż chciałbym się mylić. Także coś czuję, że po nowym roku biorę się za naprawę podupadłego prze lata zdrowia i długo posiedzę na L4.

06 paź 2020, 12:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2016, 14:08

POSTY        17

LOKALIZACJAMazowsze
Z intranetu MF

06 października 2020

Szanowni Państwo,
Pracownicy i Funkcjonariusze KAS

Kryzys światowy wywołany pandemią Covid-19 gwałtownie wyhamował wszelkie aktywności w obszarze gospodarczym. Stało się to powodem zasadniczych, niekorzystnych zmian w budżecie państwa w roku bieżącym i założeń do konstruowania budżetu na rok 2021. Pandemia nie pozostała bez wpływu również na realizację postanowień Uchwały Modernizacyjnej Rady Ministrów 44/2019 z dnia 28 maja 2019 r. w sprawie programu wieloletniego „Modernizacja Krajowej Administracji Skarbowej w latach 2020-2022” (Uchwała Modernizacyjna). Dotyczy to zarówno obszaru związanego z budowaniem systemu motywacyjnego i konkurencyjności systemu wynagrodzeń oraz uposażeń w jednostkach organizacyjnych KAS, jak i obszarów związanych z wydatkami inwestycyjnymi.

Uwarunkowania te uniemożliwiają realizację w tym roku pełnej wysokości podwyżek wynikających z Porozumienia Szefa KAS z Komitetem Protestacyjnym z 29 stycznia 2020 r. W ww. Porozumieniu zawarty został zapis : „Dla zapewnienia finansowania podwyżek w 2020 roku jest planowane przesunięcie przez Radę Ministrów środków z wydatków majątkowych ujętych w Programie Modernizacji KAS w priorytetach II-V na wydatki na wynagrodzenia/uposażenia.” W obecnej sytuacji realizacja tego warunku nie jest możliwa.

Jednakże zrealizujemy podwyżki w kwocie pierwotnie zaplanowanej w Uchwale Modernizacyjnej na ten rok tj. łącznie w wysokości 10,9%. Pozostała na ten rok kwota w wysokości 1,9% zostanie wypłacona w możliwie najkrótszym terminie, najpóźniej do końca listopada (z wyrównaniem od stycznia 2020r.).

Pragnę przypomnieć, że w budżecie państwa na ten rok, zaplanowane zostały 6% podwyżki dla sfery budżetowej, natomiast dla Krajowej Administracji Skarbowej wzrost ten wynosił powyżej 6% (aktualnie zostały wypłacone 9% podwyżki, do wypłaty pozostaje 1,9%). Oznacza to, że Rada Ministrów priorytetowo potraktowała pracowników i funkcjonariuszy KAS.

Co jest również istotne w obecnej sytuacji, i co chcę podkreślić, zaplanowane w administracji publicznej redukcje nie obejmą jednostek KAS, Izb Administracji Skarbowej, Urzędów Skarbowych i Urzędów Celno–Skarbowych.

Szanowni Państwo

funkcjonujemy w bardzo trudnym okresie. W czasach zmienności i niepewności, w złożonym otoczeniu społeczno-gospodarczym. Czekają nas nowe wyzwania, aby im sprostać podjęliśmy szereg działań.

Pierwszym z nich jest uruchomienie programu Klient w centrum uwagi KAS. Jego celem jest dostarczenie nowych e-usług dla naszych klientów, usprawnienie procesów realizowanych przez pracowników i funkcjonariuszy KAS np. dzięki nowoczesnym rozwiązaniom informatycznym, z jednoczesnym nowym podejściem do kwestii rozwoju zawodowego, ścieżki kariery oraz zarządzania w obszarze kadrowym.

Zadbamy o nasze kadry w nowoczesny sposób, budując nowe podejście oparte na partnerstwie strategicznym. Piony kadrowe w Izbach Administracji Skarbowej staną się dla nas partnerami. Ich rolą będzie niesienie pomocy w bieżących sprawach i działaniach, ale także towarzyszenie w zmianach, które przed nami.

Drugie działanie, które obecnie wypracowujemy, to program wspierający pracowników i funkcjonariuszy przez całą ścieżkę zawodową – od naboru do przejścia na emeryturę. W ramach tej propozycji przedstawimy rozwiązania w zakresie polityki i zasad naborów, „opieki” nad przyjętym do KAS pracownikiem i funkcjonariuszem, rozwoju zawodowego, program mentorski zachęcający doświadczonych członków naszego zespołu  do pozostania w szeregach KAS i przekazywania wiedzy młodszym kolegom. Do wypracowania i wdrożenia tych rozwiązań zaprosiliśmy także przedstawicieli związków zawodowych.

Wszystkie te działania mają stopniowo przyczynić się do podniesienia komfortu zatrudnienia pracowników i funkcjonariuszy KAS, podniesienia kompetencji pracowniczych oraz usprawnienia bieżącej pracy.

Realizacja wszystkich tych planów nie będzie możliwa bez Państwa zaangażowania i wsparcia. Mimo trudnych okoliczności stoimy przed niepowtarzalną szansą, by zadbać o to, aby Krajowa Administracja Skarbowa była coraz bardziej atrakcyjnym miejscem pracy i służby oraz organizacją sprawnie realizującą swoje zadania i przyjazną dla obywateli.

Szef Krajowej Administracji Skarbowej
Magdalena Rzeczkowska

06 paź 2020, 12:47
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
Cyt. "Zadbamy o nasze kadry...". To jakiś żart?
Mam sie czuć wyróżniona,  bo dostałam 80 zł brutto ponad 6% podwyżkę należną budżetówce? A może dlatego, że w imię zmiany pokoleniowej dołożą mi obowiązków dokształcania tych, co z braku innego zajęcia trafią być może do pracy w us? Mam wspierać w tworzeniu nowej, lepszej KAS, tak aby przyszlym pracownikom pracowało się lepiej. A potem kopną mnie na emeryturę ( lub zredukują).
Niech już przestaną tak o mnie dbać. Sama zadbam o siebie.

06 paź 2020, 13:18
Liczymy na zdecydowaną reakcję ZZ. Jeżeli list Szefa Kas jest tym co ustalono ostatecznie to porozumienie zostało zerwane jednostronnie.

Ostatnio edytowano 06 paź 2020, 13:32 przez arystoteles, łącznie edytowano 1 raz

06 paź 2020, 13:23
Specjalista

POSTY        547
Czyli piniędzy nie ma dla nas, ale dla dobra ogółu mamy zapier i budować pozytywny wizerunek KAS, klient w centrum uwagi. Szkoda, że przy moich zarobkach w atrakcyjnym miejscu pracy zwanym KAS i przy kredycie, który mam na skromne mieszkanie musiałem zamienić starego opla na rower, bo mnie nie stać na utrzymanie grata a o nowym aucie pomarzyć mogę. Jeszcze dowalcie podatek deszczowy dla mieszkańców bloku i 800 zł rocznie opłaty deszczowej zapłacę. O taki ch.. jak Morawieckiego nos.

06 paź 2020, 13:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2019, 16:00

POSTY        11
Chyba trzeba było jednak zrobić dziś protest.....

06 paź 2020, 13:25
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
A co z oszczędnościami i premiami za III i IV kw lub II półrocze jak na Podkarpaciu? Czy to też było przedmiotem rozmów?

06 paź 2020, 13:32
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
"Piniendzy nie ma i nie będzie", że zacytuję klasyka.

06 paź 2020, 13:40
Specjalista

POSTY        547
Premii w przyszłym roku nie będzie? Będzie można robić wymagane minimum i na byle katar iść na zwolnienia? Super.

A jeszcze tydzień temu Rzeczkowska prawiła, że podwyżki nie są zagrożone i porozumienie ze stycznia obowiązuje.

06 paź 2020, 13:41
Zaawansowany

REJESTRACJA05 gru 2018, 22:25

POSTY        90
Do k...wy nędzy, nie zostało 1,9% ale 4,9% i ch... mnie obchodzi, że 3% budżetowej gwizdnęli z modernizacyjnej !!
Wszyscy inni dostali pełne 6% z budżetu - bez jakichś idiotycznych mieszanek/przekładek. Od początku to kombinowanie śmierdziało skunksem, więc nie pojmuję jak można wierzyć w jakiekolwiek obietnice MF i SKAS ?!
- Obiecanki-cacanki, a głupiemu ... stoi. Negocjacji nigdy się nie prowadzi "na przyszłość" ale "na tu i teraz" ...  palka--==

06 paź 2020, 14:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna strona