W planowanym na dzień 30 września br. spotkaniu Ministra Finansów i Szefa KAS z Komitetem Protestacyjnym, nie mógł wziąć udziału Pan Minister Tadeusz Kościński.
Z uwagi na brak udziału Ministra Finansów spotkanie zostało przesunięte na dzień 6 października 2020 r. Magdalena Rzeczkowska Komitet Protestacyjny KAS
PS W rozmowie z Panią Magdaleną Rzeczkowską z udziałem prawnika negocjatora poinformowano związki o wątpliwości, co do legalności przeprowadzonego protestu ostrzegawczego. W tej sprawie zostanie przekazana opinia prawna.
NO i po sprawie. Oszczędności na 2021 załatwione...na już można dać wypowiedzenia (zgodnie z komunikatem o proteście) 80%, no może nie wszystkim od razu , a wręczaniem zajmie się te 20% protestujących przeciwko protestowi
01 paź 2020, 16:39
Re: Czas na PROTEST
"(...) poinformowano związki o wątpliwości, co do legalności przeprowadzonego protestu ostrzegawczego..." Uśmiałam się. Serio? Wsadźcie nas wszystkich do więzienia jak na Białorusi.
01 paź 2020, 16:47
No dobra ludziska ... to CO robimy tego 6 października i ile godzin?
01 paź 2020, 17:36
Rozmundurowany
Obserwujemy spotkanie...,jak będzie, jak MF się nie pojawi to nic do roboty nie będzie
01 paź 2020, 17:49
Rozmundurowany
8 godz.
Urlop na żądanie albo donacja krwi. Pieniądze są dla wszystkich tylko nie dla nas. Jeżeli teraz odpuścimy to przez najbliższe 10 lat będziemy jeść mech i kamienie.
01 paź 2020, 18:55
brumbrum
Rozmundurowany
8 godz.
Urlop na żądanie albo donacja krwi. Pieniądze są dla wszystkich tylko nie dla nas. Jeżeli teraz odpuścimy to przez najbliższe 10 lat będziemy jeść mech i kamienie.
Wysłać niedoszłego MF z "jego Szefem MM" na "boisko " w ramach exportu...wiedzy i doświadczenia, bo urząd pracy w RP to "za niskie progi", nie dla BANKowców... Ciekawe, czy w "swoich" bankach namawiali "frankowiczów".... Może inspektor coś wie w tym temacie ???
01 paź 2020, 19:14
,,PS W rozmowie z Panią Magdaleną Rzeczkowską z udziałem prawnika negocjatora poinformowano związki o wątpliwości, co do legalności przeprowadzonego protestu ostrzegawczego. W tej sprawie zostanie przekazana opinia prawna."
No i dobrze, niech zwolnią nas w 80% i zatrudnią harcerzy od Chałupy, oni będą pracowali jako wolontariusze za darmo, nie będą nazwani KOSZTEM.
02 paź 2020, 08:02
Witam! Nie rozumiem co nielegalnego jest w wyłączeniu komputera podczas czynności, do których ten nie jest potrzebny. Powinni nas pochwalić za oszczędność! Prąd jest drogi. Siebie też należy oszczędzać. Większość z nas cierpi na jakieś schorzenia, więc myślę, że to dobry czas, żeby w końcu zadbać o zdrowie. W trosce o dobro pracodawcy oczywiście, bo schorowany pracownik to niewydajny pracownik.
03 paź 2020, 00:12
acetoina
Witam! Nie rozumiem co nielegalnego jest w wyłączeniu komputera podczas czynności, do których ten nie jest potrzebny. Powinni nas pochwalić za oszczędność! Prąd jest drogi. :dokuczacz: Siebie też należy oszczędzać. Większość z nas cierpi na jakieś schorzenia, więc myślę, że to dobry czas, żeby w końcu zadbać o zdrowie. W trosce o dobro pracodawcy oczywiście, bo schorowany pracownik to niewydajny pracownik.
SKAS też nie rozumie, dlatego "konieczna" jest opinia prawna... A swoją drogą, to brano po uwagę liczbę "komputerów" ogółem, czy tylko "obsługiwanych"..., może niektóre same się wyłączyły...zdalnie, takie sprytne bestie, ciekawe, kto będzie miał głos decydujący, informatycy czy prawnicy DOBRANOC...na lepszy nowy TY dzień
04 paź 2020, 20:08
Oj, zdaje się, że jutro nie będzie spotkania z Min. Fin. Szczyty rządowe atakuje COVID-19.
05 paź 2020, 15:54
Skarbek1972
Oj, zdaje się, że jutro nie będzie spotkania z Min. Fin. Szczyty rządowe atakuje COVID-19.
Min. Fin. nie będzie na kwarantannie, więc nie widzę powodu dla którego spotkanie miałoby się nie odbyć.
05 paź 2020, 16:03
Na razie nie jest, ale jutro mają być wszyscy przebadani na okoliczność. .. Każdy powód będzie dobry, żeby nie spotkać się z podwładnymi.
05 paź 2020, 18:34
To też o naszym zarządzie...
05 paź 2020, 22:11
Mam nadzieję, że niedługo się dowiemy co ustalono po spotkaniu z MF, muszę wiedzieć czy pracować dalej czy dostać covida i zostać w łóżku