Teraz jest 06 wrz 2025, 18:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 93  Następna strona
Podwyżki 2020 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Post Re: Podwyżki 2020
@piracio on prowdzi  wojnę z celnikami a cierpią zwykli pracownicy. Tak to ma wyglądać? Nie ma na to mocnych?

23 sie 2020, 11:07
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 maja 2020, 12:24

POSTY        153
Chwilowo nie ma, przecież zgodnie z "porozumieniem" wypłaty "podwyżek" są w gestii DIAS,
za zgodą oczywiście SKAS i MF, co do wojny to raczej pozory, może zatwierdzić to na co już ma zgodę ZZ  :offtopic:

23 sie 2020, 11:42
Znawca

REJESTRACJA26 kwi 2019, 11:21

POSTY        140
Tylko z tego co widziałem, Rzeszowska propozycja DIAS nie jest zbyt atrakcyjna, więc tutaj akurat trzeba przyznać Celnikom rację, że walczą o inną.

23 sie 2020, 11:58
Specjalista
Własny awatar

POSTY        400
@othir faktycznie  propozycja celniczego  związku jest lepsza, ale jaką  ma szansę  na przyjęcie? I ile jeszcze może trwać  ta zabawa  w kotka i myszkę?

23 sie 2020, 13:55
Znawca

POSTY        140
nowa                    

@othir faktycznie  propozycja celniczego  związku jest lepsza, ale jaką  ma szansę  na przyjęcie? I ile jeszcze może trwać  ta zabawa  w kotka i myszkę?

Uważam, że najrozsądniej byłoby przyjąć propozycję DIAS i rozpocząć natychmiastowe wypłaty, a ewentualne korekty wywalczyć w podwyżkach jesiennych.
Najbardziej na tym zwlekaniu tracą i niecierpliwią się pracownicy, którzy nie wiedzą nadal na czym stoją, a mamy już prawie wrzesień.
Nie zmienia to jednak faktu, że propozycja DIAS jest według mnie słaba.

23 sie 2020, 15:23
Specjalista
Własny awatar

POSTY        400
@Othir tylko problem  jest w tym, że propozycji Dyrektora zaakceptowane przez 10 ZZ nie akceptuje celniczy związek. Dyrektor uzależnił wypłatę podwyżek od akceptacji propozycji przez wszystkie  ZZ. Skoro decyzji sam podjąć nie chce, a szansa na dogadanie się ZZ jest nikła, to czy na Podkarpaciu może zostać naruszone (już jest) porozumienie  i podwyżka ta nie będzie wcale wypłacona?  O wrześniowej to nawet nie myślę.

23 sie 2020, 15:52
Znawca

POSTY        140
nowa                    

@Othir tylko problem  jest w tym, że propozycji Dyrektora zaakceptowane przez 10 ZZ nie akceptuje celniczy związek. Dyrektor uzależnił wypłatę podwyżek od akceptacji propozycji przez wszystkie  ZZ. Skoro decyzji sam podjąć nie chce, a szansa na dogadanie się ZZ jest nikła, to czy na Podkarpaciu może zostać naruszone (już jest) porozumienie  i podwyżka ta nie będzie wcale wypłacona?  O wrześniowej to nawet nie myślę.

Dlatego mówię, że najrozsądniej byłoby aby Celnicy zaakceptowali propozycje DIAS, a swój podział wywalczyć na jesień.
Bo takie wstrzymanie do niczego dobrego nie doprowadzi.

23 sie 2020, 17:23
Specjalista
Własny awatar

POSTY        400
@Othir  to taka sytuacja nie jest możliwa.

23 sie 2020, 17:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 maja 2020, 15:22

POSTY        11
nowa                    

Nie wiem ocb w Rzeszowie ale wg mnie albo dyrektor gra na zwłokę(nie musi czekać na jednomyślność związków, może podjąć w takim wypadku decyzję samodzielnie) dla powodów mi nie znanych albo jest świadom, że 10 jakichśtam ZZ nie jest reprezentatywnych w odróżnieniu od ZZ Celników.

23 sie 2020, 18:52
Zaawansowany

REJESTRACJA04 gru 2017, 20:12

POSTY        36
Zapraszamy do Szczecina :D Tu Dyrektor genialnym posunięciem podsunął  związkowcom żonglerkę podwyżkami .I zaczęło się.Zarząd związku i owszem łyknął to i związki zawodowe zrobiły ,,reformę wynagrodzeń„. W Szczecinie jeśli jesteś referentem to myk i awans na kontrolera o 150 zł a potem z kontrolera myk i dostajesz 250 podwyżki i dalszy myk starszy kontroler to myk i 350 zł i... jak myślicie dalej??? Nie, nie  nie zgadliście. Myk na eksperta i starszego eksperta to myk o 50 zł :wysmiewacz: Jeśli w Szczecinie zamarzysz po wielu latach o stanowisku eksperta lub dalej, to dostaniesz śmieszny pieniądz. Pytanie dlaczego tak wyszło, przypadek? Odpowiedź hi hi zarząd związku to w większości kontrolerzy i starsi kontrolerzy. Już widzę następne podwyżki :zygi: Proponuję zatem inaczej: zabrać trzynastki, zabrać stażowe, zabrać premie, zabrać dodatki. Tak będzie sprawiedliwie  hihi Zostańmy jedną wielką rodziną REFERENTÓW. Kto jest za?

23 sie 2020, 21:16
Zaawansowany

REJESTRACJA05 gru 2018, 22:25

POSTY        90
nowa                    

@Othir  to taka sytuacja nie jest możliwa.

Jeśli taka nie, to może inna ...
Czy naprawdę jest tak trudno wyciągnąć telefon i zorganizować NIEOFICJALNE spotkanie 11 osób ?!

Wciąż mnie zadziwia, że związkowcy kojarzą tylko "sztywny standard proceduralny" tego typu rozmów. Osobiście nie wyobrażam sobie, by przed pierwszym spotkaniem u DIAS, osoby te nie spotkały się wcześniej przy piwie - co najmniej dwa razy - i w razie "zgrzytów" na dywaniku u DIAS, poszły na wspólne ciastko, pomiędzy "zlotami" u niego.
Wydaje się mi, że tak znacznie łatwiej - w poza-formalnej (i nierejestrowanej formalnie) atmosferze "luzu przy piwku" - osiągnąć pomiędzy związkami wymóg "jednolitego stanowiska". Co więcej - nic i nikt nie zabrania, by to związki "same się wezwały", sadzając na dywaniku samego DIAS i składając mu propozycję, jako "jednolite stanowisko"!

Według mnie, KAŻDY spór pomiędzy ZZ, należy dyskutować WYŁĄCZNIE poza obecnością DIAS! Tylko tak można uniknąć łatwego "rozegrania" przez niego.

Chyba nie każdy pamięta, że "zapraszający" na spotkanie DIAS, stawia się w pozycji nadrzędnej - "rozgrywającego", łaskawie "udzielającego głosu" poszczególnym osobom - traktując je niezależnie. Jego "rozgrywka", to zwykle "symultaniczne szachy", przy czym tylko DIAS wie o istnieniu  ... 12 (słownie:dwanaście) szachownic. Każdy z pozostałych widzi jedną - swoją ...

24 sie 2020, 10:30
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 20:22

POSTY        74
katarakta                    

Zapraszamy do Szczecina :D .Tu Dyrektor genialnym posunięciem podsunął  związkowcom  żonglerkę podwyżkami .I zaczęło się.Zarząd związku i owszem łyknął to i związki zawodowe zrobiły ,, reformę wynagrodzeń „.W Szczecinie jeśli jesteś referentem to myk i awans na kontrolera o 150 zł a potem z kontrolera myk i dostajesz 250 podwyżki i dalszy myk starszy kontroler to myk i 350 zł i..... jak myślicie dalej  ?????? nie,nie  nie zgadliście ....myk na eksperta i starszego eksperta to myk o 50 zł :wysmiewacz: Jeśli w Szczecinie zamarzysz po wielu latach o stanowisku eksperta lub dalej, to dostaniesz śmieszny pieniądz. Pytanie dlaczego tak wyszło , przypadek? Odpowiedź hi hi zarząd związku to w większości kontrolerzy i starsi kontrolerzy. Już widzę następne podwyżki  :zygi: Proponuję zatem inaczej : zabrać trzynastki,zabrać stażowe, zabrać premie, zabrać dodatki.... tak będzie sprawiedliwie  hihi .Zostańmy jedną wielką rodziną REFERENTÓW.Kto jest za????

Nie zgodzę się z Tobą.  Żaden zarząd nie łyknął niczego co Dyrektor podsunął. I nie wiem skąd wzięłaś kwoty 350 zł czy 250 zł??? Podwyżka te 50 zł to był awans tzw. COVID poza regulaminowym awansem.

24 sie 2020, 15:40
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
W Olsztynie w IAS w płacach mamy koronkę, to wypłata podwyżki co ma być ustalona do 15 września pewnie się srogo przedłuży.  :lol:

25 sie 2020, 06:30
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA19 sie 2020, 14:34

POSTY        2
Warszawa - pieniądze za IV-VII na koncie

25 sie 2020, 13:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 93  Następna strona