Tak mnie teraz naszło - czy w związku z faktem że kontroli włączają część dodatków do podstawy co spowoduje na 100% że przekroczą tą magiczną wartość 150% zostaną oni automatycznie wyłączeni z wyrównań wrześniowych i ewentualnych kolejnych gdyby takowe były aż do wyrównania mnożników na równorzędnych stanowiskach (np. ekspert w kontroli i postępowaniach)?
A czy włączenie dodatków do podstawy znajduje się w porozumieniu lub w samej uchwale modernizacji? Jeśli nie, to nie ma to kompletnie znaczenia, tak jak nie ma znaczenia wzrost kwoty bazowej.
20 sie 2020, 14:21
Re: Podwyżki 2020
Othir
blacksheep
Tak mnie teraz naszło - czy w związku z faktem że kontroli włączają część dodatków do podstawy co spowoduje na 100% że przekroczą tą magiczną wartość 150% zostaną oni automatycznie wyłączeni z wyrównań wrześniowych i ewentualnych kolejnych gdyby takowe były aż do wyrównania mnożników na równorzędnych stanowiskach (np. ekspert w kontroli i postępowaniach)?
A czy włączenie dodatków do podstawy znajduje się w porozumieniu lub w samej uchwale modernizacji? Jeśli nie, to nie ma to kompletnie znaczenia, tak jak nie ma znaczenia wzrost kwoty bazowej.
Czyli kolejny raz bardziej dba się o lepiej zarabiających niż o zwykłych pracowników bez dodatków czy prowizji... Jak zwykle równi i równiejsi
Chodzą słuchy, że dostaniemy podwyżki (brany pod uwagę jest wzrost kwoty bazowej) w ramach uszczuplenia ilości ministerstw. Co z tego wyjdzie i czy na pewno na tym zyskamy czy wręcz przeciwnie - dowiemy się pewno niebawem. Żeby się nie skończyło na tym, że w 2021 będziemy zarabiać na rękę jeszcze mniej (PPK od 1 stycznia 2021).
21 sie 2020, 07:46
Nie ma się z czego cieszyć, jak nam dołożą 10 zł, to pracy dostaniemy za 500, Możemy się cieszyć, że planowana redukcja to "tylko" 20% Przecież Ktoś na tej redukcji, zyska,ale raczej nie my
21 sie 2020, 09:07
piracio
Nie ma się z czego cieszyć, jak nam dołożą 10 zł, to pracy dostaniemy za 500, Możemy się cieszyć, że planowana redukcja to "tylko" 20% Przecież Ktoś na tej redukcji, zyska,ale raczej nie my
Cóż, w najbardziej egoistyczno-optymistycznym scenariuszu, stracą ludzie z innych ministerstw, a to co po nich finansowo pozostanie trafi do naszych kieszeni, bo Ministerstwa Finansów wydaje mi się, że nie ruszą
Realnie jednak będzie dla nas podejrzewam mniej radośnie, no ale zobaczymy.
21 sie 2020, 09:57
Othir
piracio
Cóż, w najbardziej egoistyczno-optymistycznym scenariuszu, stracą ludzie z innych ministerstw, a to co po nich finansowo pozostanie trafi do naszych kieszeni, bo Ministerstwa Finansów wydaje mi się, że nie ruszą
Realnie jednak będzie dla nas podejrzewam mniej radośnie, no ale zobaczymy.
Obawiam się scenariusza że dla zwalnianych z ministerstw trzeba będzie znaleźć miejsca u nas i to naszym kosztem...
21 sie 2020, 09:59
Niestety jest taka możliwość.
21 sie 2020, 10:14
Wg mnie nic nie zobaczymy z zaoszczędzonej kasy gdzieś. To będzie zysk rządu i pójdzie na kolejne plusy lub łatanie dziur. Nie ma to zwiazku z tworzeniem przepisów aby nam coś dołożyć. Co najwyżej dojdą jakieś czynności służbowe.
21 sie 2020, 12:14
Othir
Niestety jest taka możliwość.
to mozliwe, szczególnie w komórkach z wysokim wskaźnikiem, no i może miejsca na "kierowniczych" po tych co mają słabe wyniki
21 sie 2020, 12:33
Tak na pewno z Warszawy przyjdą na Opolszczyznę. Prędzej nas okroją.
22 sie 2020, 06:25
marus007
Tak na pewno z Warszawy przyjdą na Opolszczyznę. Prędzej nas okroją.
Oczywiście, że mogą nie przyjąć "propozycji", a wtedy...stare powiedzenie "nieobecni nie mają racji", ale wg mnie to taka zagrywka, zamiennik pozbycia się "NIEWYGODNYCH" i bicie piany pod publikę, niby brak środków, ale ile "pójdzie na odprawy" nieprzewidziane w budżecie ?
22 sie 2020, 08:12
Czy ktoś wie, a może jest tu jeden odważny związkowiec, i powie jak wygląda w Rzeszowie sprawa podwyżki, która, zgodnie z podpisanym porozumieniem, winna być wypłacona do 31.07. Czy data wskazana w porozumieniu nie ma żadnego znaczenia? To po co data ta była w nim wskazana skoro, co widać na przykładzie Rzeszowa, nie ma ona żadnego znaczenia.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
23 sie 2020, 10:31
ZWIĄZKI zrobiły co swoje, a Dyro, też robi swoje-? nie zgadza się z celnikami i nie tylko -wszystko neguje , Szefowa i MF przymykają na to oko, trzeba cierpliwie czekać, na kolejne propozycje, do września ale można podpytać w płacach, czy mają "przygotowane" wypłaty