Teraz jest 05 wrz 2025, 19:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona
Startowanie w naborze 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA19 mar 2016, 15:37

POSTY        12
Post Startowanie w naborze
Czy jako pracownik zatrudniony na umowę o pracę na czas nieokreślony mogę się ubiegać o inne stanowisko w naborze zewnętrzy, bo powiedziano mi, że te nabory są dla osób z zewnątrz a dla pracowników są nabory wewnętrzne?

10 lis 2016, 17:56
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 15:45

POSTY        102
Post Re: Startowanie w naborze
W większości naborów wewnętrznych określa się, że nie mogą brać w nich udziału osoby zatrudnione na zastępstwo więc na logikę nabór zewnętrzny jest dla Ciebie. Składaj i nie patrz na innych ... to nic nie kosztuje i głowy nikt Ci nie urwie. Powodzenia życzę!
P.S. nie wiem czy dobrze zrozumiałem, jesteś zatrudniony na czas określony na zastępstwo czy na czas określony normalnie? Tak czy inaczej składaj ;-)

10 lis 2016, 18:36
Amator

REJESTRACJA19 mar 2016, 15:37

POSTY        12
nie jestem zatrudniony na czas nieokreślony.

10 lis 2016, 18:41
Zaawansowany

REJESTRACJA16 gru 2015, 20:24

POSTY        72
Osoby zatrudnione na zastępstwo mogą korzystać z naborow zewnętrznych.  Osoby np na czas nieokreślony mogą korzystać z wewnętrznych. Złożysz papiery to możesz i tak się nie dostać.

12 lis 2016, 22:49
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Morfeusz                    

Czy jako pracownik zatrudniony na umowę o pracę na czas nieokreślony...

Morfeusz                    

nie jestem zatrudniony na czas nieokreślony.

To w końcu jak?
Sonia7878                    

Osoby zatrudnione na zastępstwo mogą korzystać z naborow zewnętrznych.  Osoby np na czas nieokreślony mogą korzystać z wewnętrznych. Złożysz papiery to możesz i tak się nie dostać.

A z czego to wynika?

Z własnego doświadczenia. Wystartowałem w naborze zewnętrznym w innym US i gdy zdecydowano się mnie zatrudnić zostałem przeniesiony na podstawie porozumienia stron. Zdarzało się że osoby które zatrudnione były u nas na czas określony lub zastępstwo startowały w naborach zewnętrznych w naszym US.

13 lis 2016, 08:15
Zaawansowany

REJESTRACJA16 gru 2015, 20:24

POSTY        72
Moja poprzednia informacja to ustalenia telefoniczne z osobą z kadr z Izby. Tłumaczyli to na zasadzie etatów

13 lis 2016, 09:00
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
A ja myślę że w tej kwestii nie ma żadnych ograniczeń poza jednym ale bardzo istotnym - dobrej woli osób"decyzyjnych".
No ale z tym wiadomo jak jest   :P
Tu na forum raczej nikt nie pomoże.

13 lis 2016, 14:18
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA14 sty 2020, 11:53

POSTY        3
Hejo!!! Startował może ostatnio ktoś w naborze do SEW i chciałby się podzielić pytaniami jakie były na teście wiedzy i rozmowie kwalifikacyjnej???? Bardzo dziękuję za wszelkie informacje i dobre serce!! ;-)

06 sie 2020, 12:54
Amator

REJESTRACJA04 sie 2020, 16:11

POSTY        25
Ewakoziol                    

Hejo!!! Startował może ostatnio ktoś w naborze do SEW i chciałby się podzielić pytaniami jakie były na teście wiedzy i rozmowie kwalifikacyjnej???? Bardzo dziękuję za wszelkie informacje i dobre serce!! ;-)

Jaka IAS?

09 sie 2020, 15:52
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA14 sty 2020, 11:53

POSTY        3
IAS W-w!

10 sie 2020, 10:38
Amator

REJESTRACJA04 sie 2020, 16:11

POSTY        25
na referenta do SEW były pytania z Ordynacji podatkowej i ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji

11 sie 2020, 21:04
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA17 lip 2020, 15:59

POSTY        2
Siemka,
sprawa jest następująca pracuję w pewnym US chce wsiąść udział w naborze zewnętrzny do innego US. Urzędowa plotka głosi, że to nie ma sensu bo Naczelnik i tak mnie zablokuje, czy to prawda. Proszę o szybką odp.  :zly1:  :zly1:  :zly1:

14 sie 2020, 14:23
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 20:34

POSTY        209
Marianek112                    

Siemka,
sprawa jest następująca pracuję w pewnym US chce wsiąść udział w naborze zewnętrzny do innego US. Urzędowa plotka głosi, że to nie ma sensu bo Naczelnik i tak mnie zablokuje, czy to prawda. Proszę o szybką odp.  :zly1:  :zly1:  :zly1:

Jest sens. Nie jesteś niewolnikiem. W sensie prawnym to prawda, że może obecny pracodawca nie wyrazić zgody na przeniesienie. Ale wówczas możesz rozwiązać umowę z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Oczywiście pytanie czy nowy poczeka i opcja ta jest obarczona ryzykiem. Zatem koniecznie wszelkie ustalenia oraz gwarancje przyjęcia na etat i wynagrodzenia na piśmie. Odrębną kwestią są względy nieformalne i relacje między pracodawcami. Ale to temat rzeka, o którym wszyscy wiemy, więc nie rozwijam go.

15 sie 2020, 09:41
Zaawansowany

REJESTRACJA05 gru 2018, 22:25

POSTY        90
Marianek112                    

Siemka,
sprawa jest następująca pracuję w pewnym US chce wziąć udział w naborze zewnętrznym do innego US. Urzędowa plotka głosi, że to nie ma sensu, bo Naczelnik i tak mnie zablokuje. Czy to prawda? Proszę o szybką odp.  :zly1:  :zly1:  :zly1:

Po pierwsze, to spytaj naczelnika, czy cię zablokuje!
Po drugie, jeśli nabór jest zewnętrzny, to powód tego jakiś jest.
Po trzecie, nie myślałeś po prostu o przeniesieniu ?!

15 sie 2020, 13:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 20 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona