W taki o to piękny sposób wszystkich pracowników w województwie łódzkim wycyganili. Dali śmieszne podwyżki w wysokości parudziesięciu złoty, a zabrali oszczędności na których nie jeden pracownik podbudowywał swój domowy budżet. Śmieszne jest to, że przez tak długi czas nie było z tymi oszczędnościami problemów, a teraz gdy miał nastąpić czas ich wypłaty to pojawił się audyt i stwierdzenie w nim, że oszczędności wypłacane według ustalonego regulaminu są niezgodne z zapisami ustawy o KAS itd...brak słów.
Na przełomie stycznia/lutego wszyscy przekonamy się na informacjach PIT-11 za 2020 o ile wzrosły nam wynagrodzenia...
Mamy nadzieję, że związki zawodowe w województwie łódzkim nie zostawią tego tematu tak po prostu a zabiorą się za reprezentowanie interesów pracowników i funkcjonariuszy.
Pewnie przy "podwyżkach" przeszacowano wartość naszej no i oszczędności muszą być
22 lip 2020, 21:08
Re: Nagrody 2020
Kraków I i II kwartał oszczędności 0zł
23 lip 2020, 19:16
zkarbowca
Kraków I i II kwartał oszczędności 0zł :zygi:
Oj tam, oj tam, cierpliwości, wypłata będzie w grudniu.... dla pracowników MF, teraz przecież nie wiadomo ile zaoszczędzono.. raczej deficyt...
Ale nie dla wszystkich. 40% załogi ma nie otrzymać nagrody. Czyli wybrańcy dostaną.
26 lip 2020, 17:38
Czy nagrody we Wrocławiu poszły wczoraj na konta?
28 lip 2020, 07:23
Nie. Wrocław się spóźnia, tylko dlaczego?
28 lip 2020, 08:43
Wrocław - a już myślałam że mnie znowu wykiwali, bo też wczoraj nie dostałam.
28 lip 2020, 08:52
Kiedy nastąpi wypłata nagród w IAS Lublin?
01 sie 2020, 06:12
carooo
JAK nastąpi to będzie, do 15 sierpnia? czyli w piątek
01 sie 2020, 07:43
carooo
PODOBNO 05.08
01 sie 2020, 13:51
IAS Wrocław. Wzór do naśladowania pod kątem dzielenia nagród. Przyszedł nowy DIAS i rządzi Regulamin niby się nie zmienił, ale nagrody dzieli tylko góra, kierownicy mają g**** do gadania i dostają już drugi kwartał te same osoby. Dyskryminacja..
Mam pytanie, czy w Lubelskiej Izbie możliwa jest prośba o uzasadnienie nieprzyznania premii za II kwartał? Czy też jest to po prostu widzimisię kierownika ? I jeśli cię nie lubi to wyniki pracy nie mają żadnego znaczenia.? Proszę o odp. Kogoś z IAS Lublin
07 sie 2020, 21:31
W Łodzi podobna historia, premie zostały poucinane lub nie zostały wcale przyznane.
10 sie 2020, 06:33
Kpek
Mam pytanie, czy w Lubelskiej Izbie możliwa jest prośba o uzasadnienie nieprzyznania premii za II kwartał? Czy też jest to po prostu widzimisię kierownika ? I jeśli cię nie lubi to wyniki pracy nie mają żadnego znaczenia.? Proszę o odp. Kogoś z IAS Lublin
W każdym miejscu masz prawo wystąpić o uzasadnienie dotyczące premii!