Jeśli w Wielkopolsce znowu będzie, że 30-50% dostanie nagrody, to znak, że się bawią nami i mają gdzieś nasze wysiłki w pracy. Ostatnio było mówione, że tylko za I kwartał było takie poróżnienie i od II kwartału ma być już normalnie. To co wymyślą, za III i I V kwartał. Znów Covid, że jest ciężko i proszę o wyrozumiałość? Ludzie też proszą o zrozumienie, bo wszystko drożeje, a my biedniejemy ...
A co wszyscy maja dostać nagrody? Nagroda powinna być za szczególne osiągnięcia, a nie należeć się każdemu. Może Dyrekcja to zrozumiała i w czasach COVID rozdała nagrody tylko tym co byli na miejscu zamiast na pracy zdalnej.
norpl ma rację i tak może też podeszli w Poznaniu:
norrpl
I prawidłowo. Za co ma niby dostać nagrodę ten co przesiedział epidemię na zasiłku opiekuńczym?! Przecież to jest nagroda za pracę. Jak nie pracowałeś, to nie dostajesz. Nareszcie normalność. Brawo Olsztyn.
08 lip 2020, 06:00
Re: Nagrody 2020
Czyli premia Twoim zdaniem należy się za samo siedzenie w urzędzie? Co za bzdura. Można było siedzieć w urzędzie i nic nie robić, pierdzieć w stołki i premia się należy. A te osoby co pracowały zdalnie i pisali rozstrzygnięcia i naprawdę zrobili masę roboty to co? Regulaminy ias powinny jasno wskazywać za co jest nagroda, a nie pisanie że szczególne osiągnięcia tak żeby kierownictwo samo sobie interpretowało komu dać.
08 lip 2020, 07:13
no przecież, za szczególne osiągnięcia... i mamy temat do poróżnienia pracowników, chwyt stary jak świat, ale nadal na czasie, czyli stare niekoniecznie do lamusa
08 lip 2020, 08:30
Średnia nagroda w IAS Katowice za II kwartał - 565,00 zł.
08 lip 2020, 10:24
Nagrody nagrodami, ciekawe co wymyślą w sprawie awansów w tym roku (o ile takowe będą)
08 lip 2020, 10:50
A po co te awanse w US, kasa za tym nie idzie tylko zmiana pieczątki i większy zakres obowiązków. U nas jak już ktoś trafi w dobry moment to przy awansie otrzymywał oszałamiającą kwotę 50 zł brutto. Ale przy tym roboty dostawał 2x tyle.
08 lip 2020, 11:25
Na Śląsku pojawiła się na intranecie informacja - średnio 565 zł na głowę czyli to samo co w I kwartale.
08 lip 2020, 11:27
blacksheep
Na Śląsku pojawiła się na intranecie informacja - średnio 565 zł na głowę czyli to samo co w I kwartale.
Ciekawe gdzie się oszczędności pochowały? Samo 3% do wypłaty.
08 lip 2020, 12:43
A czy ktoś może wie jak z wypłatą premii w Rzeszowie? Tu nie ma premii kwartalnych tylko półroczne.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
09 lip 2020, 08:22
Herbatnick
A po co te awanse w US, kasa za tym nie idzie tylko zmiana pieczątki i większy zakres obowiązków. U nas jak już ktoś trafi w dobry moment to przy awansie otrzymywał oszałamiającą kwotę 50 zł brutto. Ale przy tym roboty dostawał 2x tyle.
U nas na wschodzie nie mamy nawet pieczątek, choć z drugiej strony na cholerkę nie wiem, na co one mi by były potrzebne. Wszelakiej maści pisma podpisuje tylko kierownik i wyżej a pracownik tylko notatkę podpisuje. Choć w poprzednich moich pracach takowe miał każdy zatrudniony...
10 lip 2020, 05:45
Czy są już jakieś wieści z Wawy? Czy, kiedy, w jakich kwotach? przydałaby się kasa na urlop
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
10 lip 2020, 09:35
cob
Czy są już jakieś wieści z Wawy? Czy, kiedy, w jakich kwotach? przydałaby się kasa na urlop