74 zł za kilka lat pracy 105zł za 20 lat pracy ....... Jestem w takim szoku że nadal do mnie to nie dotarło.... Traktuję to jako żart albo błąd systemu gdzie jest 820zł brutto na osobę
22 maja 2020, 08:07
Re: Podwyżki 2020
Proszę o spokój i opanowanie, niech Wam się od tej kasy w głowach nie poprzewraca, nie wydawajcie tego na głupoty. Nowych Ferrari starczy dla wszystkich.
22 maja 2020, 08:13
A ja się na jazdę próbną w praskiej Tesli umówiłem. A tu granice zamknięte i podwyżka marna.
22 maja 2020, 08:19
blacksheep
Wyrównanie za 04/2020 w portalu. Kwota porażająca...
Wyrównanie za 04/2020 w portalu. Kwota porażająca...
Która IAS?
Katowice
22 maja 2020, 08:29
Nie no, te 6% to do 10 czerwca dostaniemy z wyrównaniem od stycznia.
Ale mam nadzieje, że ludzie się tym nie zadowolą i będą wymagać wypłaty modernizacji.
22 maja 2020, 08:58
Komunikat DIAS
Szanowni Państwo, Pracownicy i funkcjonariusze Izby Administracji Skarbowej w Katowicach,
Uprzejmie informuję, że od dnia 01 stycznia 2020 r., zgodnie z ustawą budżetową na rok 2020, obowiązujące kwoty bazowe będące podstawą do wyliczenia wynagrodzenia/uposażenia wynoszą:
w służbie cywilnej 2031,96 zł brutto w Służbie Celno-Skarbowej 1803,16 zł brutto
Wynagrodzenia/uposażenia za maj 2020 r. zostaną wypłacone w wysokości uwzględniającej zwiększenie o 3% kwoty bazowej w służbie cywilnej oraz Służbie Celno-Skarbowej wynikające z ustawy budżetowej na rok 2020. Jednocześnie razem z wypłatą za maj 2020 r., zostanie wypłacone wyrównanie wynagrodzeń/uposażeń wynikające ze zwiększenia kwoty bazowej o 3% za kwiecień 2020 r. Wyrównania wynagrodzeń/uposażeń za okres od stycznia do marca b.r. o 6% wzrost kwoty bazowej oraz o 3% za kwiecień i maj, zostaną wypłacone w terminie do 10 czerwca b.r.
W zakresie pozostałych kwot związanych z podwyżką wynagrodzeń/uposażeń wynikających z Porozumienia z dnia 29 stycznia 2020 r. zawartego pomiędzy kierownictwem Krajowej Administracji Skarbowej, a Komitetem Protestacyjnym, proces uzgadniania zasad podziału środków na wynagrodzenia z zakładowymi organizacjami związkowymi zostanie rozpoczęty niezwłocznie po przekazaniu ww. środków do dyspozycji Izby Administracji Skarbowej w Katowicach. O rozpoczęciu procesu uzgadniania zasad podziału ww. środków z zakładowymi organizacjami związkowymi poinformuję Państwa w osobnym komunikacie.
Dodatkowo informuję, że w Portalu Pracownika na obecną chwilę znajdują się informacje dotyczące wyrównania wynagrodzeń/uposażeń za kwiecień 2020 r. oraz wysokości wynagrodzeń/uposażeń za maj 2020 r. uwzględniające 3% zwiększenie kwoty bazowej.
Mariusz Gojny Dyrektor Izby Administracji Skarbowej w Katowicach
22 maja 2020, 11:13
ZMIANA KWOTY BAZOWEJ DLA CZŁONKÓW KORPUSU SŁUŻBY CYWILNEJ 1 FUNKCJONARIUSZY SŁUŻBY CELNO – SKARBOWEJ Dyrektor Izby Administracji Skarbowej w Warszawie informuje, że w związku z wejściem w życie Ustawy budżetowej na rok 2020 z dnia 14 lutego 2020 r. (Dz. U. 2020 poz. 571), zgodnie z art. 9 ust. 1 pkt 2 ppkt b i ppkt e w/w ustawy, w związku z art. 9 ust. 1 ustawy z dnia 23 grudnia 1999 r. o kształtowaniu wynagrodzeń w państwowej sferze budżetowej oraz o zmianie niektórych ustaw (Dz. U. 2018 poz. 2288 ze zm.), została zmieniona kwota bazowa: 1) dla członków korpusu służby cywilnej z kwoty 1 916,94 zł na kwotę 2 031,96 zł; 2) dla funkcjonariuszy Służby Celno - Skarbowej z kwoty 1 701,09 zł na kwotę 1 803,16 zł. Zgodnie z art. 8 ust. 1 ustawy z dnia 23 grudnia 1999 r. o kształtowaniu wynagrodzeń w państwowej sferze budżetowej oraz o zmianie niektórych ustaw (Dz. U. 2018 poz. 2288 ze zm.), podwyższenie wynagrodzeń dla pracowników państwowej sfery budżetowej następuje z wyrównaniem od dnia 1 stycznia danego roku. Wypłata wynagrodzeń/uposażeń w miesiącu maju br. nastąpi według kwoty bazowej, obowiązującej na podstawie Ustawy budżetowej na rok 2019. W miesiącu czerwcu br. zostaną dokonane wypłaty wyrównań wynagrodzeń/uposażeń, uwzględniające obowiązującą w 2020 r. kwotę bazową. Dyrektor Izby Administracji Skarbowej w Warszawie zobowiązuje kierowników poszczególnych komórek organizacyjnych do zapoznania członków korpusu służby cywilnej i funkcjonariuszy Służby Celno - Skarbowej z niniejszym komunikatem. w/z Dyrektora Izby Administracji Skarbowej Teresa Warszawska Zastępca Dyrektora /podpis na oryginale
Z tej odpowiedzi dalej nie wynika czy i kiedy dostaniemy pieniądze z porozumienia ws. modernizacji. Ta odpowiedź to taki ple ple ple nic do sprawy nie wnoszące.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
23 maja 2020, 10:12
Pewno jakiekolwiek konkrety to możemy dostać jedynie ze spotkań. Najbliższe jest 28 maja.
23 maja 2020, 10:23
Oby tym razem było bardziej konkretnie.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
23 maja 2020, 10:25
OTHIR - a ten termin 28 maja to jakiś pewny...? Czy pobożne życzenie...?
23 maja 2020, 12:03
Proszę, napiszcie ile po porozumieniu na rękę mamy dostać. Tak konkretnie.