Teraz jest 05 wrz 2025, 22:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 93  Następna strona
Podwyżki 2020 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA03 maja 2019, 23:19

POSTY        13
Post Re: Podwyżki 2020
mruwkaZz                    

Agataf                    

Skąd Wy się z tą wiedzą bierzecie?!  Uwielbiacie jątrzyć ! Ciotksplotka napisała, że funkcjonariusze otrzymali premie z sugestią, że inni nie !!! Ty tłumaczysz to dodatkowymi nagrodami - decydujcie się czy mówicie o premiach, czy dodatkowych nagrodach, które DIAS  może dać każdemu komu chce na 3 miesiące. Nie ma to nic wspólnego z premiami kwartalnymi, na które wszyscy oczekujemy. Ja pierdz...ę, jakbym z gimbaza dyskutowała. Komuś bardzo zależy na skłóceniu cywili i funkcjonariuszy. Boją się wspólnych działań, a wasze wrzutki tylko podtrzymują zamieszania. Pomyślcie choć trochę przed napisaniem czegoś. Ploty roznoszą Ci, którym w pracy się nudzi chyba ?!

@Agataf - mniej emocji bo złość piękności szkodzi...
A merytorycznie, to jak na gimbazę przystało, zanim pochwale się swoją niewiedzą, odpowiedz mi na kilka podstawowych pytań:
- co masz na myśli pisząc "premie" i odróżniając je od nagród a potem pisząc o "premiach kwartalnych"? Wedle mojej zapewne wybrakowanej wiedzy wynika, że (poza pracownikami spoza służby cywilnej) już dawno nie ma u nas czegoś takiego jak "premia"
- co masz na myśli pisząc o "dodatkowych nagrodach, które DIAS może dać komu chce na 3 miesiące" - z mojej wybrakowanej wiedzy wynika, że nagroda jest świadczeniem jednorazowym a nie przyznawanym na 3 miesiące (czy jakikolwiek dowolny inny okres)
- czy pisząc "Komuś bardzo zależy na skłóceniu cywili i funkcjonariuszy" stałaś przed lustrem?
- przeczytałaś kiedykolwiek regulamin premiowania i przyznawania nagród (czy jakkolwiek to zostało zatytułowane u was) obowiązujący w twojej IAS (IAS to taki skrót od Izba Administracji Skarbowej...)

Chyba tacy dostają dodatkowe "premie/nagrody" lub mają wyższe wynagrodzenie za sianie fermentu i wrzucanie takich wrzutek na forum. Po stylu pisania można poznać, byle skłócić, podkopać pod kimś. Zwykła ohyda. No ale niestety na razie nie udało się podzielić środowiska, no ale tacy nie próżnują na forum skarbowcy i celnicy.

08 maja 2020, 22:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2019, 17:15

POSTY        30
Agataf                    

Zwykła ohyda.

I to niech posłuży za całe podsumowanie Twojego wpisu, w którym nie odpowiedziałaś na ani jedno z zadanych przeze mnie konkretnych pytań (nawet na to czy przeczytałaś swój "regulamin nagród").Najlepiej zamiast merytorycznej szermierki na argumenty, uprawiać prymitywną nawalankę rodem z wiejskiego bazarku...

09 maja 2020, 08:56
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2019, 08:09

POSTY        44
Dlaczego nie działamy razem? Przecież podwyżki to nasza wspólna sprawa i powinniśmy trzymać się razem. Myślałem, że jutrzejsze spotkanie rozstrzygnie sprawę podwyżek ale jak już przed jesteśmy podzieleni to czarno to widzę?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

13 maja 2020, 17:19
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA25 kwi 2020, 07:32

POSTY        2
Mam nadzieję że się mylę ale to pismo pokazuje co jest ważniejsze dla pewnych osób.  Walka o wspólne dobro czy walka o utrzymanie wpływu. Niektórzy czują miętowy oddech na karku i to że coraz więcej osób zaczyna spoglądać w zielonym kierunku. To pismo to takie trochę nerwowe potupywanie.

13 maja 2020, 22:14
Amator

REJESTRACJA03 maja 2019, 23:19

POSTY        13
niesmialy22                    

Dlaczego nie działamy razem? Przecież podwyżki to nasza wspólna sprawa i powinniśmy trzymać się razem. Myślałem, że jutrzejsze spotkanie rozstrzygnie sprawę podwyżek ale jak już przed jesteśmy podzieleni to czarno to widzę?

Popieram ! Dlaczego zaczyna się nas dzielić i kto dał na to pozwolenie ? Mieliśmy wspólnie i razem walczyć o należne Nam podwyżki. Ciche dogadywanie się z górą ?

14 maja 2020, 01:49
Znawca

REJESTRACJA26 kwi 2019, 11:21

POSTY        140
No nic, teraz pozostaje nam już tylko czekać na owoc dzisiejszego spotkania i profilaktycznie szykować się już mentalnie na kolejne akcje protestacyjne.
A kto wie, może nas dziś zaskoczą i faktycznie wyniknie z tego coś dobrego i w szczególności konkretnego.
Mimo wszystko lepiej oczekiwać złego niż potem się zawieść.

Ostatnio edytowano 14 maja 2020, 09:19 przez Othir, łącznie edytowano 1 raz

14 maja 2020, 09:17
Amator

REJESTRACJA12 lut 2020, 09:21

POSTY        12
MrPagoda                    

Mam nadzieję że się mylę ale to pismo pokazuje co jest ważniejsze dla pewnych osób.  Walka o wspólne dobro czy walka o utrzymanie wpływu. Niektórzy czują miętowy oddech na karku i to że coraz więcej osób zaczyna spoglądać w zielonym kierunku. To pismo to takie trochę nerwowe potupywanie.

Szanowny Użytkowniku forum, by nie doszło do niewłaściwego zrozumienia przedstawionego wywodu, proszę o konkretne wskazanie co i dla kogo jest ważniejsze. Dla kogo istotniejsze jest dobro kadry KAS, a kto walczy o utrzymanie wpływów. Któż czuje oddech na karku i co miałeś na myśli stwierdzając, że coraz wiecej osób zaczyna spoglądać w "zielonym kierunku". W czym przejawia się Twoim zdaniem "nerwowe potupywanie".
Uzupełnienie powyższej wypowiedzi jest o tyle istotne, że - być może - pozwoli wskazanym osobom odnieść się do czynionych zarzutów.

14 maja 2020, 09:18
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
Walczymy o to co nasze i najważniejszym warunkiem wygranej jest jedność całego środowiska. Właśnie dlatego powstał Komitet Protestacyjny, który z założenia miał być mostem porozumienia łączącym wszystkie nasze ZZ.

Kiedy powstawał udział w nim zaproponowano także ZZ Celnicy, ale ten związek nie skorzystał z propozycji.

Dlaczego?
- Z przyczyn merytorycznych?
Niby jakich? KP dopiero powstawał, jeszcze go nie było.
- Nie podobał się im skład komitetu?
To o jakiej jedności można tu mówić?
- Nie podobała się im idea komitetu?
Jakie wyniki osiągnęło by podzielone środowisko, bez KP? To komitet nas zintegrował i zapewnił sukces akcji z 7 maja.
W żadnej swojej akcji protestacyjnej ZZ Celnicy nie zgromadził kilkudziesięciu tysięcy ludzi, chociaż deklaruje (i chyba szczerze), że skupia i reprezentuje też skarbowców.

Według komunikatu w akcji wzięło 75% stanu osobowego, ale wyliczenie dotyczy tych którzy pracują na POLTAXIE, a to przecież nie wszyscy. Majątkowe, karta, karny - w moim urzędzie to prawie 10% obsady. Można więc szacować, iż w proteście wzięło udział nawet 85% urzędników.

MF musiało poczuć te 75 – 85 procent skoro tak szybko minister zgodził się na udział w rozmowach. Choć zapewne będzie chciał pokazać, że ciągle panuje nad sytuacją.

Na razie strona ministerialna usiłuje wykorzystać podział będący wynikiem obstrukcji naszych kolegów od p. Króla I.

- Szefowa KAS wyraziła uznanie w stosunku do p. Króla I, iż postuluje na korzyść zarówno funkcjonariuszy jak i pozostałego środowiska KAS.
Czy to nie dziwne, że „przeciwnik” chwali naszego „sojusznika”?
A niby o czyje interesy walczy KP?
Tylko o tych co wzięli udział w proteście, a jak ktoś nie wyłączył komputera to nie dostanie podwyżki? Bzdura.
Jeśli podwyżka zostanie wypłacona to dostaną ją wszyscy, także funkcjonariusze.

- Zaproszenie ZZ Celnicy na rozmowy z KP to także taki wybieg.
Jak niby miałyby wyglądać w takiej sytuacji rozmowy?
Z jednej strony MF, a z drugiej podzieleni związkowcy, którzy wchodzą sobie w słowo, przekrzykują się i chcą każdy czegoś innego. Zapewne tak to sobie wyobrażała strona ministerialna.
To pragmatyka i realizm nakazywał dążyć do wykluczenia ZZ Celnicy z rozmów.

Wielka szkoda, że środowisko jest podzielone, ale jest to wina ZZ Celnicy (nie celników, ale tego konkretnego ZZ). Co stoi na przeszkodzie by przyłączył się on do KP?

Jeżeli zaproponują przystąpienie do KP, a ten się nie zgodzi i nie będzie żadnych racjonalnych powodów odmowy to wtedy uprawnione będzie pisanie o podziałach, unikaniu porozumienia, etc.
Dziś takie zarzuty i pytania należy raczej stawiać naszym kolego z ZZ Celnicy, a nie Komitetowi Protestacyjnemu

Rację mają Ci co apelują o zjednoczenie środowiska - każdy z nas tego chce, ale piłka nie jest po stronie KP.

14 maja 2020, 10:41
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 maja 2020, 12:24

POSTY        153
Herbatnick                    

https://www.money.pl/gospodarka/duda-chce-wsparcia-dla-bezrobotnych-obiecuje-dodatek-solidarnosciowy-6505761875437185a.html

Patrzcie, jednak dostaniemy kasę  :wysmiewacz:  Ale po zwolnieniu.

ABSOLUTNIE nie podzielam tego pesymizmu //// No może wyjątek stanowi L4 :(

14 maja 2020, 11:30
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 maja 2020, 12:24

POSTY        153
ashe                    

Hmm tak się zastanawiam, czy fakt przesunięcia wyborów prezydenckich będzie miał wpływ na nowelizację budżetu i w konsekwencji wypłatę zaległych podwyżek wynikających z podniesienia kwoty bazowej.

Staty(s)cznie ujmując fakt, że pieniądze obecnie są w większości w wersji wirtualnej ///
to być może, być może, być może i podwyżki też zostaną w sferze niezmaterializowanej boje--==

14 maja 2020, 11:34
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
No to mamy 3% z ustawy budżetowej i 3% z modernizacji. Czyli 6% się zgadza. Jak dla mnie nadal jesteśmy zrobieni w konia, powinno być 6% z ustawy budżetowej i dodatkowa KASa z modernizacji. Ja nie jestem zadowolony. Nadal czuję się wy.....

14 maja 2020, 11:59
Znawca

POSTY        140
Herbatnick                    

No to mamy 3% z ustawy budżetowej i 3% z modernizacji. Czyli 6% się zgadza. Jak dla mnie nadal jesteśmy zrobieni w konia, powinno być 6% z ustawy budżetowej i dodatkowa KASa z modernizacji. Ja nie jestem zadowolony. Nadal czuję się wy.....

Jeśli na tym się skończy, to będę niemiłosiernie zawiedziony i podenerwowany... W skrócie chcą nam łaskawie wypłacić wzrost kwoty bazowej, a kasa z modernizacji przepadnie.

14 maja 2020, 12:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 06:35

POSTY        64
Herbatnick                    

Skąd te informacje?

14 maja 2020, 12:10
Znawca

POSTY        140
Gary                    

Herbatnick                    

Skąd te informacje?

Osobiście nic takiego nie otrzymałem, ale ponoć niektórzy na poczcie mają:

Warszawa, dnia 14 maja 2020 r.

Szanowni Państwo,
Pracownicy i Funkcjonariusze KAS.

14 maja 2020 r. o godz. 12.00, rozpoczęło się spotkanie z organizacjami związkowymi działającymi w KAS tj. Komitetem Protestacyjnym Związków Zawodowych działających w Krajowej Administracji Skarbowej oraz przedstawicielami Związku Zawodowego - sekta i Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Krajowej Administracji Skarbowej. Rozmowy dotyczą przede wszystkim podwyżek wynagrodzeń/uposażeń w 2020 r.

Jak zapewniałam Państwa w poprzednim liście, jako Kierownictwo KAS i MF pamiętamy o poczynionych zobowiązaniach oraz zawartych porozumieniach. Prowadzimy dialog ze związkami zawodowymi, w celu wypracowania najlepszych w obecnych warunkach rozwiązań.

Odpowiadając na oczekiwania pracowników i funkcjonariuszy KAS oraz realizując podjęte zobowiązania proponuję wypłatę podwyżek kwot bazowych dla członków korpusu służby cywilnej, funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej oraz pracowników niemnożnikowych w wysokości 6%, tj:

3 % ze środków wynikających z Ustawy budżetowej na 2020 r.,

i kolejne

3 % w ramach programu wieloletniego „Modernizacja KAS w latach 2020 - 2022”.

Do końca czerwca br. zostaną także wypłacone środki z funduszu 3% dla pracowników i funkcjonariuszy szczególnie zaangażowanych w wykonywanie zadań KAS w okresie pandemii.

Szef Krajowej Administracji Skarbowej
Magdalena Rzeczkowska

14 maja 2020, 12:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 93  Następna strona