Teraz jest 06 wrz 2025, 17:58

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

<!--quoteo(post=17607:date=03. 11. 2007 g. 11:19:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 03. 11. 2007 g. 11:19) [snapback]17607[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Z dzisiejszej audycji Olejnik w radiowej Trójce wynika , że PO wycofa wreszcie nasze wojska z Iraku i Afganistanu. Wycofanie wojsk było przygotowane politycznie i uzgodnione z Amerykanami jeszcze przez Szmajdzińskiego ale nie wdrożone przez następujący potem  pisowski rząd.

Po wycofaniu będą DUŻE fundusze na podwyżki w sferze budżetowej i PO o tym wie. Czekam niecierpliwie...

O ile pamiętam M. Olejnik rozstała się dość dawno z 3-ką. A jeśli mówisz o dzisiejszej audycji o 11.00 to chyba prowadziła Beata Michniewicz.

Tu link do dzisiejszej audycji: <a href="http://www.polskieradio.pl/_files/20070217145233/2007110311323482.mp3" target="_blank">http://www.polskieradio.pl/_files/20070217...10311323482.mp3</a>

A co do meritum - pożyjemy - zobaczymy, a raczej wątpię, że zobaczymy  :lol:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Nie słuchałem od początku - to była rzeczywiście audycja Beaty Michniewicz . Dzięki za  sprostowanie i link - każdy może ten podcast teraz wysłuchać - co za wygoda :blush:

Co do meritum - to w razie czego założymy nowy topic - "gdzie są te pieniądze?" lub coś w tym stylu.

03 lis 2007, 21:50
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Coś w tym stylu tyle że w ocenie całokształtu działania Tranqilo zaproponowałem <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?s=&showtopic=46&view=findpost&p=16958" target="_blank">tutaj</a> .  Na razie bez echa, ale wiadomo - zaczynają w poniedziałek...

03 lis 2007, 22:02
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
<a href="http://fakty.interia.pl/raport/wybory_2007/gra" target="_blank">http://fakty.interia.pl/raport/wybory_2007/gra</a>

PO vs PIS

ostrzegam że gra jest bardzo brutalna i nie powinna być oglądana przez dzieci w wieku poniżej 50 lat.

04 lis 2007, 10:52
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1634875,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1634875,11,item.html</a>

- Do głosu doszło pokolenie Harrego Pottera!!!! Sami czarodzieje obok - cuda sami sobi będą teraz kręcić!  
~stary 04.11.2007 08:56

- Czy Don Tusco już wrócił do kraju? Ilu POlaków razem z nim powróciło?  04.11.2007 10:34???  ~co?  

- My tu w Londynie mieszkamy w 13-osób na 32 m2. 5 pracuje reszta liczy na cud Donalda.  ~fanod

- Mamy nowy typ wyborcy:    04.11.2007 11:11 młodzież w-o-l-n-o myśląca,  ~adek  

- Wyjechali się szybko dorobić a udają ofiary.Totalna obluda.    04.11.2007 11:12 ~preta  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Emigranci jesteście zdrowo szurnięci. Facet ,który odpowiada za Waszą przymusową emigracje jedzie do was i pociska wam stek bzdur a wy stoicie w kolejkach zeby na niego zaglosowac.Gdzie wy macie ludzie pamiec i rozum? ~antydebilizm , 04.11.2007 10:25
-  w jaki sposob tusk,ktory jeszcze u wladzy nie byl odpowiada za ich emigracje????? nie pojmuje  ~pytam  
-  Dziecko partia Tuska  KLD i UW rzadziła Polską 2 razy doprowadzając do największego w Europie
bezrobocia 20% i zrobiła z Polaków dziadów  a ty na nich po raz trzeci zagłosowałeś  ~Lis  
-  10/10    04.11.2007 10:31 ~an  
-  Tusk kilka lat temu mówił do młodych Polaków tak: głosujcie za wejściem Polski do UE, będziecie mogli
jeździć na zachód pracować i uczyć się. I młodzi posłuchali. A teraz ten sam Tusk użala się nad ich losem i
obarcza ...  ~sam  
-  Uprzedziłeś mnie. Miałem to samo napisać. Masz 100% racji W momencie wejścia Polski do Unii agitował,
że emigracja to szansa dla młodych i dla Polski i wciskał ten stek bzdur w umysły młodych ludzi. Teraz robi z nich ...  ~czesio  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BABCIU PRZEPRASZAM, ŻE ZABRAŁEM CI DOWÓD  -  ~WNUK
................................................................................................................................................
CUDA wyprawiają!  
1. Likwidacja abonamentu - zapłata za poparcie tvn i polsatu.
2. Likwidacja podatku od zysków kapitałowych - dla bogatych.
3. Rezygnacja z obniżki składki rentowej i większy rozgardiasz w zasadach jej płacenia (by podatki były prostsze)
4. Zemsta polityczna na kielecczyźnie i Polsce wschodniej (im drogi są niepotrzebe), debilizm puszczenia tranzytu tirów na Warszawę itp.
5. Prawdopodobne płatne studia.
6. Uległość polityczna wobec UE (karta praw) i Niemiec.
7. Zapowiadana likwidacja świątecznych wolnych dni dla pracowników handlu.
8. Pogorszenie stosunków z USA - likwidacja projektu tarczy i polityka "równowagi..."
9. Schetyna - człowiek krętacz nową twarzą policji!
10. Pawlak - partyjny aparatczyk rodem z prl-u ministrem gospodarki.
11. Niesiołowski - uosobienie kultury wicemarszałkiem sejmu!
12. Nakaz aresztowania dziennikarzy Gazety Polskiej
~lift55.6 , 04.11.2007 10:48
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Penien fircyk - bez krepacji
cud obiecał całej nacji.
Trafnie uznał: lud to kupi
Wielce ciemny, mocno głupi
No i młodzierz uwierzyła
Do urn wartko podążyła
I we Wronkach i w Pułtusku
Dali głos Donaldu Tusku
No nareszcie jest nadzieja
Naród wybrał czarodzieja
No i w końcu stał sie cud
Czary mary... wyszedł smród.
rysieksup , 04.11.2007 07:03
====================================

Ostatnio edytowano 04 lis 2007, 11:28 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

04 lis 2007, 11:27
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1634875,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1634875,11,item.html</a>

Penien fircyk - bez krepacji
cud obiecał całej nacji. (...)
No i młodzierz

Cud to będzie jak wyraz "młodzież " Twoi komantatorzy będą pisać bez błędu ortograficznego.

Kominiarz nie pomyślałeś, że Tusk wygrał m.in. dlatego, że była to jedyna partia, która mogła oderwać oszołomów od władzy?  Że nasi "nowi" emiganci żyją w innym społeczeństwie? gdzie można się różnić, gdzie można mieć swoje zdanie, gdzie wiara (lub jej brak) jest prywatną sprawą każdego obywatela (nie człowieka zauważ, a właśnie OBYWATELA)?
Już trochę czasu minęło od wyborów i nadal tak bardzo boli ich wynik?
Mam nadzieję, że ani komunizm ani kaczyzm nigdy nie wróci!

04 lis 2007, 12:58
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Cud to będzie jak wyraz "młodzież " Twoi <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->komantatorzy<!--colorc--></span><!--/colorc--> będą pisać bez błędu ortograficznego.

Kominiarz nie pomyślałeś, że Tusk wygrał m.in. dlatego, że była to jedyna partia, która mogła oderwać oszołomów od władzy?  Że nasi "nowi" <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->emiganci<!--colorc--></span><!--/colorc--> żyją w innym społeczeństwie?

Cudu nie będzie jak  Pinero napisze poprawnie po sto razy wyraz komentatorzy i emigranci, ale…

Ostatnio edytowano 04 lis 2007, 13:35 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz

04 lis 2007, 13:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 18:13

POSTY        87
No proszę, wiara w PO znalazła swoje odzwierciedlenie w mojej kieszeni: akcje Stalexportu rosną, co mnie i moją rodzinę bardzo cieszy :D

Ostatnio edytowano 04 lis 2007, 13:44 przez ronin0767, łącznie edytowano 1 raz

04 lis 2007, 13:36
Fachowiec

POSTY        1023

Cudu nie będzie jak  Pinero napisze poprawnie po sto razy wyraz komentatorzy i emigranci, ale…

To zwykła "literówka", a nie błędy ortograficzne! Fakt, po tym powinnam być rozstrzelana przez wyborców PiSu :) pełnych chrześcijańskiego miłosierdzia.

04 lis 2007, 13:43

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Pamięć masz dobrą! Spoko.
To Tusk z Komorowskim zajęci totalną krytyką wszystkiego i wszystkich nie mieli już czasu na projekty ustaw...  :rolleyes:

Też się dziwię Tuskowi i Komorowskiemu, że okres rządów JarKacza potraktowali tak łagodnie. Ja bym to zrobił bardziej zdecydowanie.  
A co do propozycji PO w ostatniej kadencji parlamentu, to siódmego września ( post nr 392 ) zamieściłem link do projektów ustaw zaproponowanych przez partie opozycyjne. Teraz to już trochę musztarda po obiedzie, zwłaszcza, że Platforma zmieniła układ strony i stary link nie chodzi.  

I jeszcze mała prośba. Może by tak kolega sięgał po źródła nieco mniej zbliżone do komentarzy zamieszczanych przez użytkowników Onetu. Chyba mamy ambicje dyskutować na nieco innym poziomie.
Ale może się mylę...

04 lis 2007, 15:22
Własny awatar

<!--quoteo(post=17644:date=04. 11. 2007 g. 12:25:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 04. 11. 2007 g. 12:25) [snapback]17644[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

To zwykła "literówka", a nie błędy ortograficzne! Fakt, po tym powinnam być rozstrzelana przez wyborców PiSu :) pełnych chrześcijańskiego miłosierdzia.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A skąd
1) Ty jesteś pewna że to błąd ortograficzny "komantatora", a nie literówka??
2) ja mam być pewna czy aby to tylko Twoja literówka, a nie błąd?! ("e" od "a" leży daleko)

Rozstrzelana - to oczywiście przesada. Wystarczy chłosta połączona z biczowaniem. Na gołą skórę, co byś  dłużej pamietała.  :nonono:  Znaj nasze (chrześcijańskie) miłosierdzie :lol:

Ostatnio edytowano 04 lis 2007, 15:24 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz

04 lis 2007, 15:23
Fachowiec

POSTY        1023

A skąd
1) Ty jesteś pewna że to błąd ortograficzny "komantatora", a nie literówka??
2) ja mam być pewna czy aby to tylko Twoja literówka, a nie błąd?! ("e" od "a" leży daleko)

Rozstrzelana - to oczywiście przesada. Wystarczy chłosta połączona z biczowaniem. Na gołą skórę, co byś  dłużej pamietała.  :nonono:  Znaj nasze (chrześcijańskie) miłosierdzie :lol:

Chyba mi się okulary "kłaniają".

Może być chłosta, ale po warunkiem, że będziecie mieć na głowie moherowe berety.  :zeby:  :piwo:

04 lis 2007, 15:37

POSTY        2176

Może być chłosta, ale po warunkiem, że będziecie mieć na głowie moherowe berety.  :zeby:  :piwo:

Bić kobietę? Wracamy do średniowiecza? Przecież PiS przegrał!!!
Chyba wezmę to swoje plecy.

04 lis 2007, 15:46
Fachowiec

POSTY        1023

Przecież PiS przegrał!!!

Ano przegrał. Więc gdzieś trzeba dać upust swojej wściekłości :)

helvet                    

Chyba wezmę to swoje plecy.

Dziekuję, ale jak mawia mój kolega z pracy "wszystkiego trzeba w życiu spróbować" (nie wiem tylko czy o chłostę też mu chodzi  :blush: ). I dlatego poddam się jej sama i będzie to "mój pierwszy raz". Może mi się spodoba... i kupię sobie za "trzynastkę" jakiś mały pejczyk, lateksowe ubranko, maseczkę.

04 lis 2007, 15:53

POSTY        2176

Może mi się spodoba... i kupię sobie za "trzynastkę" jakiś mały pejczyk, lateksowe ubranko, maseczkę.

Zrób wtedy zdjęcie i zamieść na forum...

04 lis 2007, 15:58
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 94  Następna strona