Tarcza antykryzysowa 4.0 - związki zawodowe wywalczyły, ze nie wolno obniżać pensji pracownikom bez ich zgody, nie wolno zwalniać pracowników mających uprawnienia emerytalne, jesli chcą nadal pracować. https://www.money.pl/gospodarka/tarcza- ... 7921a.html
Wydaje mi się, że wywalczyli to, że nie będzie mógł pracodawca zwolnić kogoś kto pracuje i pobiera emeryturę. To raczej nie dotyczy KAS. Przepisy o zwalnianiu pracowników budżetówki jeżeli mają możliwość iść na emeryturę są aktualne i raczej rząd z nich skorzysta celem zmniejszenia zatrudnienia.
30 kwi 2020, 12:03
Re: Planowane redukcje wynagrodzeń oraz etatów
Są tacy pracownicy również w KAS np. kobiety pobierające emeryturę po zmarłym mężu. Poza tym kierowcy czy pracownicy gospodarczy to często emeryci dorabiający w KAS na półetatu.
Osoby, które mają umowy na czas określony i są po służbie przygotowawczej, a przed otrzymaniem umowy na czas nieokreślony jak tam u Was sytuacja wygląda? Coś Izby się odzywają, mówią jak dalej?
Z tego artykułu powyżej wynika, że pierwsze oceny w służbie cywilnej zostały wstrzymane, a osobom którym kończy się umowa na czas określony będą przedłużać tylko na 3 m-ce, czy jak tak rzeczywiście??
15 maja 2020, 08:55
Jakieś aktualne wiarygodne wieści z kadr w izbach? Coś wiadomo o emerytach, zastępstwach, umowach na czas określony? Coś wiadomo o umowach na czas nieokreślony - zmniejszenie wynagrodzeń albo wymiaru czasu pracy? W którejś izbie już coś planują?
29 sie 2020, 13:26
Co w kadrach ? Dziewczyny mają duzo roboty. Podobno nawet w sobotę 5 września br. będą musiały przyjść.
29 sie 2020, 15:58
A niby po co mają przyjść 5.09. i w jakiej IAS
29 sie 2020, 16:19
Do końca września to będziemy mieć w rękach, jeśli nic nie zrobimy, wypowiedzenia.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"