Teraz jest 06 wrz 2025, 00:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
Zdalna praca w Urzędzie Skarbowym? 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA30 gru 2019, 20:30

POSTY        47
Post Re: Zdalna praca w Urzędzie Skarbowym?
Cieszcie się, że nie działa. Delektujcie się czasem luzu, niskiego poziomu trudności i braku odpowiedzialności. Czerpcie z tego ile tylko się da. Prawdopodobieństwo, że to kiedyś się powtórzy jest niewielkie. I nie mówię tego złośliwie, serio to prezent. Pracownicy, którzy zostali w pracy w dalszym ciągu ponoszą konsekwencje niedotrzymania terminów (nie mówiąc o Covid19). Ze swojej strony kieruję do nich wyrazy szacunku za ich ciężką pracę - stres, nerwy i osobistą frustrację (której nie wylewają publicznie) - jesteście THE BEST  :brawa:

Za każdym razem gdy słyszę w TV lub Radio reklamę ALDI bądź LIDL, w której kierownictwo dziękuje swoim pracownikom za ciężką pracę z narażeniem swojego zdrowia mam ciarki - chyba nie spotkałam się w swoim życiu z większym publicznym uznaniem pracownika najniższego szczebla poza służbą zdrowia, strażą pożarną, ratownikami górniczymi i górskimi (mimo, że jednocześnie promują swoją markę - można jak się chce, upiec na ruszcie dwie pieczenie). SZACUN!

29 mar 2020, 11:33
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lip 2009, 06:29

POSTY        71
karuzelaaa                    

Cieszcie się, że nie działa. Delektujcie się czasem luzu, niskiego poziomu trudności i braku odpowiedzialności. Czerpcie z tego ile tylko się da. Prawdopodobieństwo, że to kiedyś się powtórzy jest niewielkie. I nie mówię tego złośliwie, serio to prezent. Pracownicy, którzy zostali w pracy w dalszym ciągu ponoszą konsekwencje niedotrzymania terminów (nie mówiąc o Covid19). Ze swojej strony kieruję do nich wyrazy szacunku za ich ciężką pracę - stres, nerwy i osobistą frustrację (której nie wylewają publicznie) - jesteście THE BEST  :brawa:

Za każdym razem gdy słyszę w TV lub Radio reklamę ALDI bądź LIDL, w której kierownictwo dziękuje swoim pracownikom za ciężką pracę z narażeniem swojego zdrowia mam ciarki - chyba nie spotkałam się w swoim życiu z większym publicznym uznaniem pracownika najniższego szczebla poza służbą zdrowia, strażą pożarną, ratownikami górniczymi i górskimi (mimo, że jednocześnie promują swoją markę - można jak się chce, upiec na ruszcie dwie pieczenie). SZACUN!

Masz rację "Kluczowi" czyli swoi zostali wysłani na pracę  zdalną żeby czasem ani jeden dzień im nie uciekł  zaległego urlopu. Wielki szacunek dla pracowników SOB I SER, którzy są zaangażowani w akcję PIT i których ciągle się sprawdza i od nich wymaga, mimo tych ciężkich czasów dla większości przełożonych liczy się tylko statystyka i wyniki, byleby się utrzymać...

29 mar 2020, 15:29
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2018, 22:47

POSTY        7

LOKALIZACJAプルドニク
Dołączam się do wyrazów szacunku dla osób, które pozostały w naszych USach :brawa:  Ci, którzy wykonują teraz bez zbędnego marudzenia dużo więcej zadań swoich oraz innych osłabionych kadrowo komórek - chwała Wam za to. Teraz niestety widać, co niektóre osoby (w tym na stanowiskach kierowniczych) rozumieją pod pojęciem "służba" cywilna.

29 mar 2020, 17:09
Znawca

REJESTRACJA20 lut 2020, 18:34

POSTY        146
Właśnie skończyłem 14-to dniowy dyżur w moim US. Było dziwnie bo pusto i cicho nie licząc telefonów od podatników. Na koniec dniówki w piątek przeżyłem mały szok bo mój NUS przeszedł po wszystkich pokojach dziękując za pracę i poświęcenie  :o  Nigdy wcześniej z takim zachowaniem się nie spotkałem bo zawsze byliśmy traktowani jak banda niewolników. Możliwe że było to spowodowane koleją zmianą na tym stanowisku w moim US ale bez względu na wszystko było to miłe :)

29 mar 2020, 17:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 wrz 2014, 17:55

POSTY        19
Co w przypadku stwierdzenia koronawirusa w US - jeden z us Śląsk?

29 mar 2020, 18:05
Zaawansowany

REJESTRACJA22 paź 2009, 19:03

POSTY        45
Zamykamy.

29 mar 2020, 18:17
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 wrz 2014, 17:55

POSTY        19
Taa, tylko klucze to ma DIAS....niestety

29 mar 2020, 18:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 lip 2009, 09:04

POSTY        96
W województwie śląskim ma być praca zdalna i rotacja co dwa tygodnie. Niestety nie wszyscy kierownicy lub NUSy się do tego stosują. Część pracowników musi przychodzić do pracy, bo ich praca zdalna albo rotacja nie dotyczy. Tak się zastanawiam jeśli dojdzie do zakażenia to co wtedy się stanie, jeśli wszyscy pracownicy jednej komórki będą na kwarantannie?

29 mar 2020, 21:48
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Fajnie to wygląda: wstanie człowiek skoro świt, przy śniadaniu obejrzy teleekspres i życie toczy się dalej :D

30 mar 2020, 10:35
Znawca

REJESTRACJA01 lut 2019, 17:00

POSTY        128
Pracownik miesiąca

Załącznik:
Pracownik miesiąca.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

30 mar 2020, 22:13
Amator

REJESTRACJA04 paź 2011, 19:30

POSTY        24
jurnystefan                    

Pracownik miesiąca

Załącznik:
Pracownik miesiąca.jpg

JURNYSTEFAN, co Ty zrobiłeś, chyba zamknąłeś temat "zdalna praca w Urzędzie Skarbowym"? Wszyscy tylko patrzą na pracownika miesiąca :D

31 mar 2020, 16:59
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
Masz rację "Kluczowi" czyli swoi zostali wysłani na pracę  zdalną żeby czasem ani jeden dzień im nie uciekł  zaległego urlopu. Wielki szacunek dla pracowników SOB I SER, którzy są zaangażowani w akcję PIT i których ciągle się sprawdza i od nich wymaga, mimo tych ciężkich czasów dla większości przełożonych liczy się tylko statystyka i wyniki, byleby się utrzymać...

Zapomnieliście jeszcze o SKI. Nie ma podatnika w bazie, brak obowiązku - SOB nie wprowadzi zeznania i SER też nie będzie miało co robić. Nagle się okazało, że te komórki są niezbędne do funkcjonowania US w czasie pandemii, a ich pracownicy muszą trwać na posterunku "bo zwroty muszą iść". A zdaje się, że tzw. wartościowanie najgorzej oceniało pracę w SOB (no co oni tam robią? tylko klepią zeznania  :mur: ), SER (parę razy kliknąć, żeby zaksięgować czy puścić zwrot) i SKI (co oni w tych NIPach właściwie robią ?). I nagrody też tam najniższe. Wiem, kij w mrowisko  :wysmiewacz:
PS W tych komórkach pracownicy pójdą na "zdalna pracę" jako ostatni, bo zeznania, bo zwroty, bo konta...

Ostatnio edytowano 05 kwi 2020, 21:01 przez Asioka, łącznie edytowano 2 razy

05 kwi 2020, 20:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 gru 2015, 14:34

POSTY        22
A jaki problem nadać uprawnienia SKI (np. do otwierania obowiązków) pracownikom SOB ? Kilka kliknięć kierownika i pracownicy SKI już mogą pracować zdalnie w domu. Przecież przed zmianą organizacji pracy w 2011 roku dział wprowadzania danych miał takie uprawnienia.

06 kwi 2020, 08:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 gru 2015, 14:34

POSTY        22
kurkarol                    

Na komputerach w pracy też się wiesza. Wydaje mi się, że to skutek przeciążenia. Mi udało się zalogować i nawet normalnie pracować tylko w późnych godzinach wieczornych.

A było polecenie pracy po godzinach? :wysmiewacz:

06 kwi 2020, 08:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona