Daj priva gdzie to też pójdę. Długo raczej za wyrównanie nie popijemy:/
09 mar 2020, 19:27
Re: Podwyżki 2020
W związku z sytuacją w kraju i na świecie, wypowiedziami premiera o możliwej zmianie budżetu na 2020 r. obawiam się że planowanych podwyżek nie będzie. Z ustawy modernizacyjnej prawie na pewno a 6 % dla budżetówki też wydaje mi się zagrożone.
15 mar 2020, 00:31
Wydaje mi się, że podwyżki będą, a wręcz tym bardziej one należą się nam. Ta sytuacja wyjątkowa, jaką jest zagrożenie ze strony zarażenia się wirusem tym bardziej powinna motywować rządzących do tego aby dbać o podległych w swoich resortach, ludzi, dbać o ich godne wynagrodzenia, dbać o ich godne i bezpieczne warunki pracy bo jak widać, nie liczy się dla nich stan zagrożenia i praca wykonana musi być. Nie dziwię się im wcale gdyż teraz w obliczu widma kryzysu zaczynają rozumieć jaką rolę pełnią ludzie wykonujący swoje obowiązki w ich resortach.
Więcej dodam. Oprócz wspomnianych podwyżek, rządzący powinni pomyśleć o dodatkowym finansowaniu pracowników wykonujących swoje obowiązki w ich resortach w czasie tak wysokiego zagrożenia swojego zdrowia i życia.
Dodatkowe cooo? Haha chyba zapomniałeś gdzie pracujemy
15 mar 2020, 21:34
W obecnej sytuacji te podwyżki powinny być wypłacane natychmiast!
16 mar 2020, 22:40
kurkarol
W obecnej sytuacji te podwyżki powinny być wypłacane natychmiast!
Hehe a z czego góra za testy na koronę zapłaci???
17 mar 2020, 15:47
Ciesz się że dostaniesz wypłatę. Wielu przedsiębiorców z sektora prywatnego nie będzie miała z czego wypłacić swoim pracownikom.
17 mar 2020, 17:03
czarna007
Ciesz się że dostaniesz wypłatę. Wielu przedsiębiorców z sektora prywatnego nie będzie miała z czego wypłacić swoim pracownikom.
17 mar 2020, 19:23
A może niech wypłacą ludziom, którzy dla nich pracują i opłacą ZUS, podatek a może tylko raz w tym roku pojadą na wakacje ja od 15 lat nie byłam na wakacjach poza wyprawą na działkę, jeżdżę 16 letnią furą i jestem samotnym rodzicem, nie pobieram zasiłków bo za dużo zarabiam, i nie mam zamiaru składać rąk do nieba bo ktoś ma mi zapłacić za moją pracę, którą wykonuję sumiennie Dlaczego tak nisko cenimy naszą pracę?!
17 mar 2020, 19:33
Podwyżki z modernizacji mają być już w wypłacie za marzec. Pewne.
19 mar 2020, 02:42
Kpek
A może niech wypłacą ludziom, którzy dla nich pracują i opłacą ZUS, podatek a może tylko raz w tym roku pojadą na wakacje ja od 15 lat nie byłam na wakacjach poza wyprawą na działkę, jeżdżę 16 letnią furą i jestem samotnym rodzicem, nie pobieram zasiłków bo za dużo zarabiam, i nie mam zamiaru składać rąk do nieba bo ktoś ma mi zapłacić za moją pracę, którą wykonuję sumiennie Dlaczego tak nisko cenimy naszą pracę?!
Popieram w 100%. Ale pomimo całego mojego optymizmu, też się boję, że o podwyżkach możemy zapomnieć. I nie mam na myśli przesunięcia ich w czasie ale całkowitego zabrania Traktuję się nas jak śmieci, każe brać na siłę urlopy, nadgodziny, wmawia się nam, że mamy w Urzędach środki ochrony dając jeden żel na cały Urząd I mam się cieszyć, że dostanę pensję, przepraszam bardzo gdzie tu powód do radości, przykro mi, że inni mają gorzej ale są też tacy co mają lepiej i wolę zdecydowanie porównywać się z nimi i dobijać w górę nie w dół i jeszcze się z tego cieszyć.
19 mar 2020, 07:52
skidlowy
To ciekawe, bo w poniedziałek miałem naliczone wynagrodzenie za marzec i jest identyczne jak to za luty.
19 mar 2020, 08:50
skidlowy
Coś te twoje 'pewne' jest niepewne. Widzę pasek za marzec i jakoś nic więcej nie pokazuje niż poprzednie miesiące
19 mar 2020, 09:34
Może będzie jak kiedyś, że będą 2 paski Szczerze, nie wierzę w podwyżki w najbliższych 2 miesiącach.