Za chwilę "młodzi" będą zarabiać więcej niż ci ze stażem. Tak jest w IAS Łódź. A przecież my ten STAŻ musieliśmy wypracować. To niech się liczy dalej, nie tylko do 20 lat. Co do oszczędnościówek, to u nas też raczej ich nie będzie. Czekamy, aż dyrektor odpowie NA PIŚMIE związkom, bo na spotkaniu nie mógł powiedzieć, czy zostały odesłane do MF
08 kwi 2019, 16:34
Re: Podwyżki w KAS w 2019 roku
Jeśli to są prawdziwe informacje, to znów z nas zakpiono
09 kwi 2019, 06:37
Ponoć w poprzednich wyborach większość urzędników głosowało za PiS wierząc, że będzie lepiej. Zafundowali nam reformę ---> KAS, podwyżkę do jednej kieszeni - i obniżkę z drugiej kieszeni. Per saldo będzie może kilka złotych więcej.
09 kwi 2019, 16:22
nazwa
A to takie buty :) To ja nie wiedziałem bo ja na podwyżkę w 2017 się nie załapałem bo nie spełniałem kryterium 10 lat stażu w skarbowości. To tak również ad vocem rzekomej dyskryminacji starszych pracowników względem młodszych przy dawaniu podwyżek. :dokuczacz:
Kolego, bo my z tej samej izby... Proponuję zacząć szukać pracy poza skarbowością. Zresztą jak pewnie widziałeś w tabeli, nas z minimalnym stażem jest tak mało, że inna izba kiedyś wchłonie naszą łódzką, bo naprawdę nie będzie osób do pracy. To trochę boli, że związki walczyły o kilka złotych dla tych z najwyższym stażem, a my jesteśmy stratni o kilkadziesiąt. A to już druga taka podwyżka z rzędu. I jeszcze argument, że ci starsi posiadają najwyższą wiedzę. Zgodzę się z tym, że tak powinno być. Ale niestety tutaj nie można generalizować... Ponadto osoby, które całe życie gdzieś tam pracowały i są od roku w skarbowości, dostaną wyższe podwyżki niż ktoś, kto siedzi już w tym jakiś czas... Dyrektor IAS w Łodzi ujął wszystko idealnie.
Czas się ewakuować.
09 kwi 2019, 16:50
Jestemsupcio
nazwa
A to takie buty To ja nie wiedziałem bo ja na podwyżkę w 2017 się nie załapałem bo nie spełniałem kryterium 10 lat stażu w skarbowości. To tak również ad vocem rzekomej dyskryminacji starszych pracowników względem młodszych przy dawaniu podwyżek.
Kolego, bo my z tej samej izby... Proponuję zacząć szukać pracy poza skarbowością. Zresztą jak pewnie widziałeś w tabeli, nas z minimalnym stażem jest tak mało, że inna izba kiedyś wchłonie naszą łódzką, bo naprawdę nie będzie osób do pracy. To trochę boli, że związki walczyły o kilka złotych dla tych z najwyższym stażem, a my jesteśmy stratni o kilkadziesiąt. A to już druga taka podwyżka z rzędu. I jeszcze argument, że ci starsi posiadają najwyższą wiedzę. Zgodzę się z tym, że tak powinno być. Ale niestety tutaj nie można generalizować... Ponadto osoby, które całe życie gdzieś tam pracowały i są od roku w skarbowości, dostaną wyższe podwyżki niż ktoś, kto siedzi już w tym jakiś czas... Dyrektor IAS w Łodzi ujął wszystko idealnie.
Czas się ewakuować.
Nikt Cię na siłę nie trzyma, ale nie jeden już tak mówił i jakoś nigdzie lepiej płatnej pracy nie znalazł, więc przestań się użalać nad swoim losem, bo wcale najmniej teraz nie zarabiamy.
09 kwi 2019, 17:44
Patrząc po ogłoszeniach, może być teraz dość duże zróżnicowanie mnożników i wynagrodzeń dla nowych kandydatów/ek / pracówników/-ic w poszczególnych województwach - np. w zachodniopomorskim ok. 3480 zł brutto, a w mazowieckim i w samej Warszawie - mnożnik 1,7, czyli ok. 3260 zł brutto. W niektórych innych województwach na starcie nadal 1,61, czyli ok. 3080 zł brutto. Nie wspominając o pojawiającej się przynajmniej w jednym z województw ofercie tzw. płatnych praktyk absolwenckich, gdzie proponuje się np. 2 000 brutto bez składek ubezpieczeniowych - poniżej najniższej krajowej (obecnie 2250 zł brutto). Ale jest to dopuszczane przez ustawę o praktykach. Wszystko jest na BIP-ach.
13 kwi 2019, 05:41
niesmialy22
Nikt Cię na siłę nie trzyma, ale nie jeden już tak mówił i jakoś nigdzie lepiej płatnej pracy nie znalazł, więc przestań się użalać nad swoim losem, bo wcale najmniej teraz nie zarabiamy.
Mam inne doświadczenia. Tzn. na 3 osoby, które lepiej znam i odeszły ze skarbowości i znam ich zarobki, aż 3 zarabiają więcej, przy czym dwie pracują znacznie więcej, a jedna mniej.
Jak inni - nie wiem już tak dobrze. Ale wydaje mi się, że ogólna tendencja jest prosta - więcej pracy i większe zarobki.
Urząd skarbowy dużo uczy i osoby po skarbówce łatwo odnajdują się na rynku. Przyzwyczajone do takich sobie zarobków przeceniają dochody i aż za bardzo angażują się w pracoholizm.
13 kwi 2019, 22:16
I przyszło wyrównanie IAS Wrocław, całe 853 zł, co daje 284zł/miesiąc, plus bazowa 48zł = 332. Bida straszna
15 kwi 2019, 16:09
W nowych naborach teraz najwyższe stawki chyba na Śląsku (3594 zł), mimo tego co wcześniej było zapowiadane.
15 kwi 2019, 16:36
No ale co ty chcesz od tych 3600 brutto? Przed podwyżkami było trochę ponad 3 tysiące. Dodali 650 brutto - 3% na nagrody - trzynastka i wyjdzie prawie dokładnie tyle co dają
15 kwi 2019, 22:51
Zapewne nic nie chce poza tym, że było mówione iż podwyżka dotyczyć będzie tylko osób już zatrudnionych (bodajże na dzień 1 stycznia). Z tego co widziałam większość izb taką zasadę przyjęła i tego się trzyma.
16 kwi 2019, 04:12
Zatrudnieni na dzień 1 stycznia otrzymali podwyżkę "655 zł". Nowi przychodzą i dostają zaproponowaną stawkę. Nikt nie powinien się czuć pokrzywdzony. Jeżeli Izbę stać zapłacić - to płaci.
16 kwi 2019, 06:05
Hau
No ale co ty chcesz od tych 3600 brutto? Przed podwyżkami było trochę ponad 3 tysiące. Dodali 650 brutto - 3% na nagrody - trzynastka i wyjdzie prawie dokładnie tyle co dają
Podnoszenie wynagrodzeń to krok w dobrą stronę. Izby podzieliły się mniej więcej pół na pół jeśli chodzi o przyznanie nowym pracownikom podwyżek.
16 kwi 2019, 16:07
Wyrównanie za 1 miesiąc: Wynagrodzenie ze śr.pracodawcy: 472,33 PLN w tym: Wynagrodzenie zasadnicze: 429,39 PLN Dodatek stażowy/za wiel.służbę: 42,94 PLN Razem brutto: 472,33 PLN Do wypłaty: 328,88 PLN