Teraz jest 05 wrz 2025, 22:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 598 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43  Następna strona
Podwyżki w KAS w 2019 roku 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 sty 2019, 11:51

POSTY        9
Post Re: Podwyżki w KAS w 2019 roku
Ta różnica to już odłożone na przyszłoroczne podwyżki. Nie zdziwię się, jeśli podwyżka w przyszłym roku wyniesie 8%. Zabiorą 13 to będzie na podwyżki  <_<

04 kwi 2019, 20:51
Zaawansowany

REJESTRACJA29 wrz 2018, 15:40

POSTY        52
Tyle było rozważań na temat tego jakie ustalenia wynikały z porozumienia, a tam prawdziwy sens był taki: "Ej, damy wam wasze nagrody za następny rok w dwunastu transzach i nazwiemy to podwyżką, będzie OK?"

04 kwi 2019, 21:44
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 mar 2019, 10:16

POSTY        7
sonny                    

A skąd wynika to, iż wg podwyżki 500 brutto (brak stażu) na rękę miało wyjść ok. 340-350 zł, a wg nowego mnożnika który został przedstawiony w podpisywanym angażu netto wyjdzie ok. 300-315 zł. Gdzie uciekła ta różnica?

Może to wynika z uwzględnienia zwyżki kwoty bazowej?

04 kwi 2019, 22:34
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
A ja bym chciała nowy angaż zobaczyć. Do dnia dzisiejszego go nie dostałam i nie wiem jaką faktycznie otrzymałam podwyżkę.

05 kwi 2019, 05:32
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 wrz 2007, 12:22

POSTY        103
Ja dostałem 471zł. podwyżki brutto(staż pracy 34 lata w skarbowości) przy uwzgl. podniesionej kwoty bazowej o 129zł. Łącznie moja podwyżka wyniosła 600zł brutto, jeśli nauczyciele odstaną swoje 30% podwyżki to mnie zdublują  :stop:

05 kwi 2019, 08:23
Początkujący
Własny awatar

POSTY        7
nowa                    

A ja bym chciała nowy angaż zobaczyć. Do dnia dzisiejszego go nie dostałam i nie wiem jaką faktycznie otrzymałam podwyżkę.

W IAS Łódź Dyrektor napisał, że począwszy od wynagrodzenia/uposażenia za kwiecień 2019 r. będą iść 2 przelewy bankowe: jeden ze środków finansowych podstawowych (dotychczasowe wynagrodzenie/uposażenie i inne pochodne od dotychczasowego wynagrodzenia/uposażenia, uwzględniające wzrost kwoty bazowej o 2,3%) i drugi ze środków finansowych z rezerwy celowej... Jak mamy to czytać?  ;) :lol:

05 kwi 2019, 08:35
Początkujący

REJESTRACJA20 paź 2017, 08:38

POSTY        6
nazwa                    

nowa                    

W IAS Łódź Dyrektor napisał, że począwszy od wynagrodzenia/uposażenia za kwiecień 2019 r. będą iść 2 przelewy bankowe: jeden ze środków finansowych podstawowych (dotychczasowe wynagrodzenie/uposażenie i inne pochodne od dotychczasowego wynagrodzenia/uposażenia, uwzględniające wzrost kwoty bazowej o 2,3%) i drugi ze środków finansowych z rezerwy celowej... Jak mamy to czytać?  ;) :lol:

Żadna nowość, w zeszłym roku też wynagrodzenie było wypłacane w dwóch przelewach, w tym jeden z rezerwy celowej

05 kwi 2019, 09:31
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
nazwa                    

nowa                    

Ja czytam tak, że w przyszłym roku możemy nie mieć nic.

05 kwi 2019, 09:35
Początkujący
Własny awatar

POSTY        7
W zeszłym roku ani nigdy wcześniej ja osobiście nie miałem wypłaty w 2 przelewach  :wacko:  Chyba, że było jakieś wyrównanie po jakiejś podwyżce albo 13tka, oszczędnościówka, "grusza", "mikołaj" itp. itd. Natomiast przy podwyżkach tak było tylko za pierwszym razem, tzn. w kolejnych miesiącach po danej podwyżce już podwyżka szła jednym przelewem razem z wcześniejszą wypłatą jako całość nowej, wyższej wypłaty.  :) A teraz zgodnie z pismem DIAS cyt.: "Jednocześnie zwracam uwagę, że począwszy od wynagrodzenia/uposażenia za kwiecień 2019 r. będziecie Państwo otrzymywać wynagrodzenia/uposażenia z dwóch źródeł finansowania (dwa przelewy bankowe), tj.:
- ze środków finansowych podstawowych (dotychczasowe wynagrodzenie/uposażenie i inne pochodne od dotychczasowego wynagrodzenia/uposażenia, uwzględniające wzrost kwoty bazowej o 2,3%),
- ze środków finansowych z rezerwy celowej."
I tak właśnie się zastanawiam nad "stabilnością" i pewnością, że uzyskane właśnie podwyżki nie uciekną za chwilę po będą jakieś "przesunięcia". ;)

05 kwi 2019, 10:12
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA07 cze 2009, 08:25

POSTY        1
Po podwyżkach z grudnia 2017 przez następny rok dostawałam dwa przelewy w tym jeden z rezerwy celowej

05 kwi 2019, 12:30
Początkujący
Własny awatar

POSTY        7
A to takie buty ;)  :)  To ja nie wiedziałem bo ja na podwyżkę w 2017 się nie załapałem bo nie spełniałem kryterium 10 lat stażu w skarbowości. <_< To tak również ad vocem rzekomej dyskryminacji starszych pracowników względem młodszych przy dawaniu podwyżek.  :dokuczacz:

05 kwi 2019, 12:40
Zaawansowany

REJESTRACJA27 cze 2009, 18:33

POSTY        46
U nas (dolnośląskie,  mały urząd) podwyżki w 2017 nie były uzależnione od stażu - było "wyrównanie" dla najmniej zarabiających. Nikt nie dostawał 2 przelewów z pensją.  
Takie założenie, że to z rezerwy celowej i osobna wypłata skłania do przemyśleń czy to aby podwyżka czy tylko czasowy dodatek.

05 kwi 2019, 15:20
Nowicjusz

REJESTRACJA04 kwi 2019, 10:50

POSTY        2
Hau                    

No to faktycznie młodsi są ostro w plecy. Jakby było po równo to by było coś koło 585,00 zł...

Młodzi już zapomnieli, że mieli podwyższanie wynagrodzenia, jeżeli mnie moja skleroza nie myli to dwukrotnie. A na staż każdy sobie pracuje od pierwszego dnia pracy. Jak czytam, że równo dla wszystkich w wartości netto dyskryminuje młodych, to gdyby było odwrotnie to też by było dyskryminacja, czy nie?

06 kwi 2019, 20:43
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2019, 08:09

POSTY        44
Też jestem zdania, że równo do podstawy, tak jak to niektóre Izby podzieliły. Dodatki to jak sama nazwa wskazuje to są dodatki i jeśli wszyscy dostali równo do podstawy to uważam, że jest to sprawiedliwe, bo ci co jeszcze nie mają np stażowego to i tak je dostaną i będzie liczona od tej wyższej podstawy.

07 kwi 2019, 18:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 598 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43  Następna strona