Tylko szkoda, że w Wielkopolsce wypłata pensji+ plus podwyzka 28 zamiast 25 marca. Dla jednych to bez znaczenia, a dla innych to bardzo duże znaczenie.
Ludzie ogarnijcie się. Czekaliście 3 miesiące a teraz wielkie znaczenie ma wypłata różnicy raptem 2 dni? ... IAS Katowice będzie miało i wyrównanie za 1-3 w kwietniu (do 15 kwietnia) a podwyżkę właściwą w wynagrodzeniu kwietniowym.
22 mar 2019, 06:52
Re: Podwyżki w KAS w 2019 roku
Dokładnie, miało być do końca 3 kwartału, wypłacą do końca pierwszego kwartału a i tak źle bo 3 dni później. Ręce opadają
22 mar 2019, 07:00
Ciekawe kiedy Rzeszów się wreszcie obudzi? Może ktoś coś wie?
22 mar 2019, 09:24
susana83
Baskinia
Tylko szkoda, że w Wielkopolsce wypłata pensji+ plus podwyzka 28 zamiast 25 marca. Dla jednych to bez znaczenia, a dla innych to bardzo duże znaczenie.
Ludzie ogarnijcie się. Czekaliście 3 miesiące a teraz wielkie znaczenie ma wypłata różnicy raptem 2 dni? ... IAS Katowice będzie miało i wyrównanie za 1-3 w kwietniu (do 15 kwietnia) a podwyżkę właściwą w wynagrodzeniu kwietniowym.
Nie wypłata różnicy, tylko cała pensja idzie 3 dni później - dla tych, którzy mają za dużo miesiąca do wypłaty, różnica 3 dni to naprawdę dużo
22 mar 2019, 10:28
Ja mam pytanie z trochę innej beczki. Co prawda jeszcze na koncie nie widać pseudo 655 zł brutto, ale czy też jesteśmy objęci podwyżką 500 brutto od 2012 roku jak policjanci? Dobrze pamiętam obietnice, że w KAS będą podwyżki jak w MSWiA?
22 mar 2019, 13:00
Z tego co pamiętam to podwyżki w 2020 roku mają być nie mniejsze niż w innych służbach mundurowych czyli nie mniejsze niż 500 brutto, ale bez żadnych szczegółów.
22 mar 2019, 13:22
kierkegard
Mazowieckie-podwyżka o 0,21 mnożnika. Z tymi banasiówkami, to tak jak z tymi oświadczeniami majątkowymi Banasia, tylko w drugą stronę.
Dostał ktoś już zmianę mnożnika na piśmie?
22 mar 2019, 13:39
skarb111
kierkegard
Mazowieckie-podwyżka o 0,21 mnożnika. Z tymi banasiówkami, to tak jak z tymi oświadczeniami majątkowymi Banasia, tylko w drugą stronę.
Dostał ktoś już zmianę mnożnika na piśmie?
To coś by się chyba nie zgadzało. Przy mnożniku 1.67 mam brutto 3113 zł, to przy mnożniku 1.88 miałbym 3603 zł. W takim razie podwyżka wynosiłaby 490 zł brutto, a gdzie reszta?
22 mar 2019, 14:21
W stażowym? Mazowieckie coś ktoś? Cisza jakaś
22 mar 2019, 18:44
Do ilu powinien mi wzrosnąć mnożnik 1,61 po tych podwyżkach? Nie mam jeszcze 5 lat stażu ani żadnych dodatków.
22 mar 2019, 19:00
Ten, kto twierdzi że nie ma żadnej różnicy, aby poczekać dłużej za pensją i podwyżką, to widocznie musi mieć nadwyżkę kasy albo ma małe potrzeby finansowe. Takie komentowanie, że ktoś jest niecierpliwy na wypłatę, jest nie ma miejscu, bo niewiadomo, czy kogoś ta wcześniejsza pensja poratowałaby z różnych sytuacji. To na tyle dla mądrali.
22 mar 2019, 19:45
Może w Łodzi też walczą o to, o co walczyli w Katowicach i Wrocławiu. Tak w Łodzi walczą o zasadę a nie o śmieszne 15 zł, i jak najbardziej uważam iż mają rację.
To nie jest tylko 15,00 zł trochę trzeba policzyć że gra jest o większą stawkę , trzymamy kciuki za związki żeby się nie ugięły . Brawo Łódź
22 mar 2019, 20:10
A nie sorry. W IAS Łódź to jest walka o dokladnie 11,34 zł netto, miesięcznie ( wiadomo jest jeszcze majątek w późniejszej 13-tce ) plus to co ktoś ekstra więcej dostanie w przyszłości, jak walczący będzie już od 15 lat na emeryturze. Trzeba znać proporcje ! To jest burza w szklance wody naprawdę o grosze plus zasadę czyli czyje będzie na wierzchu. System wynagrodzeń w KAS jest postawiony na głowie ale przy okazji tych podwyżek, czy przyjąć stanowisko DIAS czy zz, tego i tak się nie zmieni. Dalej brniemy w absurd uzależniania pensji o samego tylko stażu pracy. Gdyby zz chciały naprawdę coś dobrego zrobić to wałczyłyby o wartościowanie stanowisk. Ale to nie ma dla nich sensu bo jakby nie liczyć związkowi aktywiści musieliby załapać się na najniżej zwartosciowane stanowiska. Przynajmniej ci których znam. Moim zdaniem pensje uzależnione od stażu to to samo co pensje uzależnione od rozmiaru buta. I piszę to ja, osoba z 20-letnim stażem.
22 mar 2019, 22:49
A ja dalej z uporem zapytam, czy ktoś wie na jakim etapie jest sprawa podwyżek w Rzeszowie. Plotek jest cały ogrom, ale żadna się do tej pory nie potwierdziła.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"