Czyli najpóźniej 11:25 trzeba chyba wejść do budynku KPRMu, żeby się na 10:30 załapać do rejestracji? A kiedy można już wyjść? Wręczenie z przemarszem przez salę dla najlepszych (ok. 20 osób?), a reszta osób wg jakiego schematu odbiera mianowania? Kiedy można najwcześniej stamtąd wyjść? Mam coś zaplanowane na ten wieczór i zastanawiam się, ile minimum czasu liczyć na to całe mianowanie?
04 lis 2018, 17:02
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
To co, za tydzień
23 lis 2018, 21:44
Ja tam się w ogóle już nie cieszę, bieżączka w pracy przygnębia. Coraz więcej pracy a nikt tego nie widzi, podobno nawet statystycznie pracy jest mniej (?!). Nawet ten dodatek teraz mi się wydaje malutki i ogarniają mnie wątpliwości na co mi ten stopień w ogóle... Nie mam poczucia, że mam co świętować... Co mi z chwilowego indywidualnego sukcesu, kiedy całość wygląda jak wygląda... Zaczynam się nawet martwić, kiedy ja niby będę ten dodatkowy urlop wybierać w takich warunkach.
W moim pytaniu miało być: "Czyli najpóźniej 11:25 trzeba chyba wejść do budynku KPRMu, żeby się na 11:30 załapać do rejestracji?".
24 lis 2018, 07:42
Forumowiczyni
Ja tam się w ogóle już nie cieszę, bieżączka w pracy przygnębia. Coraz więcej pracy a nikt tego nie widzi Nawet ten dodatek teraz mi się wydaje malutki i ogarniają mnie wątpliwości na co mi ten stopień w ogóle... Nie mam poczucia, że mam co świętować... Co mi z chwilowego indywidualnego sukcesu, kiedy całość wygląda jak wygląda... Zaczynam się nawet martwić, kiedy ja niby będę ten dodatkowy urlop wybierać w takich warunkach. (...)
Przykro czytać takie posty. Ja 9 lat temu byłem w "siódmym niebie". Z wielu względów. Ambicjonalnych również. Reakcje osób, które uzyskały mianowanie, w okresie 11 lat istnienia tego topiku, też to potwierdzają.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
24 lis 2018, 12:39
Nadir mam tak samo jak Ty 9 lat temu - jestem w siódmym niebie Przede wszystkim dlatego, że udało się osiągnąć cel, który postawiłam przed sobą parę lat temu. Więc traktuję mianowanie jako mój indywidualny sukces.
25 lis 2018, 10:12
Ja też jestem mega dumna, szczególnie, że udało mi się za pierwszym razem. W pracy nawet też zostało to przyjęte fajnie Jak jest tak dużo pracy i nie wiadomo w co ręce czasem włożyć, to przynajmniej człowek ma świadomość, że płacą mu o te 880 zł brutto więcej od reszty Urlop i tak trzeba wybrać, nie ma co chomikować, bo w końcu i tak trzeba pójść. Forumowiczyni nie mam pojęcia czy jak będziesz o 11.25, to będzie ok, bo nigdy nie byłam
25 lis 2018, 11:51
Czy zna ktoś termin egzaminu w tym roku? Zawsze chyba był w pierwszy weekend lipca. Ciekawe jak będzie w tym roku.
W zeszłym roku też najpierw był ogłoszony termin na 30 czerwca, później został zmieniony na 7 lipca. Wynika z tego, że to jeszcze nic pewnego. Powodzenia dla wszystkich którzy planują naukę i podejście do egzaminu
30 sty 2019, 14:14
Czy ktoś ze zdających egzamin w ubiegłych latach może podpowiedzieć, cos na temat testu umiejętności? Pamiętacie jakiś rodzaj pytań? Były obrazki? Były sylogizmy na 3 przesłanki? Kogo zapytam to nie pamięta
20 lut 2019, 09:21
Na egzaminie z umiejętności są: zadania matematyczne, wykresy, raveny, relacje liczbowe, sylogizmy na 2 i 3 przesłanki, analogie słowne i w ostatnich latach jedno zadanie z praw logicznych. Łącznie 60 zadań.
____________________________________ 2015 - U 18 W 50 2017 - U 35 W 57 2018 - U 35 W 51 2019- U 35 W 62
20 lut 2019, 10:19
W 2018 r. na teście było pytanie:
Euro obowiązuje: A) w 1/3 krajów UE B) w 2/3 krajów UE C) w połowie krajów UE D) prawie we wszystkich krajach UE (nie stosują jej tylko Czechy, Polska i Wielka Brytania)
Prawidłową odpowiedzią wg KSAP jest B. Ale to nie jest prawda bo euro jest w 19 z 28 krajów czyli trochę więcej niż 2/3.
Gdyby odpowiedz B brzmiała ok 2/3 to by się zgadzało a tak to nie bardzo.
Co o tym myślicie?
Mam jeszcze drugie pytanie. Czy jeżeli ktoś zda egzamin w czerwcu i zmieści się w limicie ale np. od września zmieni pracę na sektor prywatny to czy będzie mógł odebrać mianowanie w grudniu czy już mu to mianowanie przepada?