Teraz jest 06 wrz 2025, 20:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 598 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 43  Następna strona
Podwyżki w KAS w 2019 roku 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA27 gru 2018, 10:05

POSTY        2
Post Re: Podwyżki w KAS w 2019 roku
A czy to prawda czy tylko korytarzowe plotki. Ponoć zawsze DIAS ma możliwość uwzględniania wniosków a awanse i podwyżki, nawet jak jest to oficjalnie ponoć zabronione.
Wszystkie takie informacje powinny być jawne czyli by wiadomo, kto za co dostał, wszak to publiczna instytucja i osoby wyróżnione nie powinny się tego wstydzić, skoro dostają to za wybitne osiągnięcia i sukcesy. Inni mogli by wówczas tak samo się wykazać by zasłużyć na taką formę wyróżnienia.

05 lut 2019, 11:11
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Czy w Rzeszowie odbyło się już spotkanie ZZ z Dyrektorem, a jeśli tak, to czy został ustalony sposób podziału kwoty 655 zł?

05 lut 2019, 13:18
Zaawansowany

REJESTRACJA20 mar 2013, 09:00

POSTY        91
A czy mazowieckie związki wyjechały na ferie bo nikt nic wszędzie cicho sza. :o

05 lut 2019, 15:12
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 19:38

POSTY        51
Skarbeczek2                    

A czy mazowieckie związki wyjechały na ferie bo nikt nic wszędzie cicho sza. :o

Na dniach związki mają się spotkać z DIAS.

05 lut 2019, 15:18
Znawca

REJESTRACJA08 kwi 2017, 10:32

POSTY        212

LOKALIZACJAWrocław
stefan84                    

Czołem bracia i siostry,
dawno tu nie zaglądałem, przeczytałem cały wątek i mam tylko jedną wątpliwość.
Czy dobrze rozumiem, że na tą chwilę, po tyłku dostaną jak zwykle osoby dłużej pracujące w US?
Skoro mam np 15% stażowego, to podwyżkę podstawy dostanę mniejszą niż osoba z 0% stażowego?
No i jeszcze jedna sprawa. Ktoś może kojarzy na jakim etapie są uzgodnienia w mazowieckim?
Pozdrawiam  :piwo:

Zależy od uzgodnień komunikat mówił każdy 655 zł brutto, więc osoba ze stażem 0 lat jak i 15 lat miałby +655 zł brutto podwyżki minus stosowne odpisy. Jeśli wyjdzie sytuacja jak w Małopolsce dostałbyś więcej niż osoba bez stażu jednak dostałbyś mniej niż powiedziało ministerstwo.

05 lut 2019, 19:19

REJESTRACJA01 mar 2017, 08:03

POSTY        25
b17                    

stefan84                    

Czołem bracia i siostry,
dawno tu nie zaglądałem, przeczytałem cały wątek i mam tylko jedną wątpliwość.
Czy dobrze rozumiem, że na tą chwilę, po tyłku dostaną jak zwykle osoby dłużej pracujące w US?
Skoro mam np 15% stażowego, to podwyżkę podstawy dostanę mniejszą niż osoba z 0% stażowego?
No i jeszcze jedna sprawa. Ktoś może kojarzy na jakim etapie są uzgodnienia w mazowieckim?
Pozdrawiam  :piwo:

Zależy od uzgodnień komunikat mówił każdy 655 zł brutto, więc osoba ze stażem 0 lat jak i 15 lat miałby +655 zł brutto podwyżki minus stosowne odpisy. Jeśli wyjdzie sytuacja jak w Małopolsce dostałbyś więcej niż osoba bez stażu jednak dostałbyś mniej niż powiedziało ministerstwo.

Na stażowe się pracuje wiele lat od zera zaczynając!

05 lut 2019, 21:45
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
Ale wg niektórych, w tym MF, stażowe powinno starszym pracownikom zastąpić podwyżkę.

06 lut 2019, 05:57
Zaawansowany

REJESTRACJA29 wrz 2018, 15:40

POSTY        52
ajed                    

zbuntowany                    

Zamiast douczyć się, przeczytać to siejecie ferment. Zgodnie z art. 219 ust. 4 Konstytucji RP, jeżeli ustawa budżetowa albo ustawa o prowizorium budżetowym nie weszły w życie w dniu rozpoczęcia roku budżetowego, Rada Ministrów prowadzi gospodarkę finansową na podstawie przedłożonego projektu ustawy. Tak samo zgodnie z art 145 u.f.p w przypadku gdy ustawa budżetowa albo ustawa o prowizorium budżetowym nie zostaną ogłoszone przed dniem 1 stycznia, to do czasu ogłoszenia odpowiedniej ustawy podstawą gospodarki finansowej jest przedstawiony Sejmowi odpowiedni projekt ustawy.

Tyle w temacie. Skarbowcy do nauki!

Celnik

Dziękuję za przytoczenie przepisów, które zresztą świetnie znam. Zwrócę Ci tylko delikatnie uwagę, że czym innym jest prowadzenie polityki finansowej przez Radę Ministrów, a czym innym jest zmiana kwoty bazowej i wynikające z tego podwyżki.

I wykaże się większą kulturą niż Ty, i nie napiszę "Celnicy do nauki!".

Ajedzie, czy w związku z wczorajszymi zmianami  :D , możesz nam coś więcej o tych podwyżkach napisać? Na ile prawdopodobny jest kwietniowy termin? Czy będziemy musieli czekać na te izby, które będą maruderami w podpisywaniu porozumień, czy też przeciwnie i jeśli dana izba już ma wizję jak podzielić środki, to można w niej liczyć szybciej na wpływ na konto?

06 lut 2019, 07:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2012, 18:39

POSTY        64
Czyli najlepiej zrobić tak, teraz się zwolnić a po rozwiązaniu sprawy przyjąć z powrotem. Podejrzewam, że będzie zysk.

06 lut 2019, 15:55
Zaawansowany

REJESTRACJA31 sty 2017, 10:48

POSTY        39

LOKALIZACJAŚląsk
Niekoniecznie - wg propozycji u nas podwyżki nie będą dotyczyć nowo-zatrudnionych.

Poza tym nie tak łatwo dostać się na etat :)

06 lut 2019, 16:49
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Forumowczyni nie mam pojęcia.

06 lut 2019, 22:46
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 kwi 2017, 14:37

POSTY        44
Yfcia                    

Niekoniecznie - wg propozycji u nas podwyżki nie będą dotyczyć nowo-zatrudnionych.

Poza tym nie tak łatwo dostać się na etat :)

Z takim podejściem MF i IAS, to niedługo sami będą błagać, żeby ktoś przyszedł do tej roboty. Pieniądze śmieszne, wymagania z kosmosu, nawał pracy ogromny.

07 lut 2019, 07:30
Zaawansowany

REJESTRACJA24 maja 2017, 08:32

POSTY        38
DIAS w Gdańsku na dzisiejszym spotkaniu poinformował, że podwyżka płacy zasadniczej będzie zróżnicowana w zależności od tego czy pracownik ma wypracowaną wysługę lat, czy też nie.
Ci, którzy nie mają wysługi lat dostaną zatem więcej.
Podobno, jesteśmy jedną z pierwszych izb, która "dogadała się" ze związkami zawodowymi.
Pogratulować.

07 lut 2019, 16:41
Znawca

REJESTRACJA08 kwi 2017, 10:32

POSTY        212

LOKALIZACJAWrocław
Misiowa                    

DIAS w Gdańsku na dzisiejszym spotkaniu poinformował, że podwyżka płacy zasadniczej będzie zróżnicowana w zależności od tego czy pracownik ma wypracowaną wysługę lat, czy też nie.
Ci, którzy nie mają wysługi lat dostaną zatem więcej.
Podobno, jesteśmy jedną z pierwszych izb, która "dogadała się" ze związkami zawodowymi.
Pogratulować.

Hmm, z tego co napisałaś wynikałoby, że każdy dostanie po te 655 zł brutto, bo tylko w takim przypadku różnica może być w płacy zasadniczej:
0 stażu +655 zł
20 lat +655 zł (545,83+109,17 zł)
2 Izba się dogadała zostało 14...

07 lut 2019, 17:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 598 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 43  Następna strona