Teraz jest 05 wrz 2025, 20:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 76  Następna strona
Uwagi do forum 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA16 maja 2017, 13:45

POSTY        53
Post Re: Uwagi do forum
anagram69                    

Moim zdaniem redakcja nie powinna publikować artykułów p. Wielguckiego. Ich tematyka nie ma nic wspólnego ze Skarbowcami, a spycha w cień inne merytoryczne informacje. Ponadto - w mojej ocenie - artykuły te nie są szczególnie merytoryczne.
Chyba w ogóle na temat WOŚP.
Ten statek tonie. Smutne to. Zamiast walczyć o siebie, dokopujemy sobie i innym. Niedługo będzie "Deszcz pada" jak będą na nas pluć. I my chcemy jakiegoś szacunku, jeśli my nie szanujemy innych?

Chyba należy faktycznie się stąd zawijać po 10 latach, bo mnie się płakać chce.

14 sty 2019, 18:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2016, 06:44

POSTY        40
anagram69                    

Moim zdaniem redakcja nie powinna publikować artykułów p. Wielguckiego. Ich tematyka nie ma nic wspólnego ze Skarbowcami, a spycha w cień inne merytoryczne informacje. Ponadto - w mojej ocenie - artykuły te nie są szczególnie merytoryczne.

Podpisuję się rękami i nogami. Czasem się zastanawiam na jakiej stronie przebywam i o jakiej tematyce.

14 sty 2019, 19:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 kwi 2017, 10:32

POSTY        212

LOKALIZACJAWrocław
błędy w faq:
Obrazek

brak Administratora nawet użytkownika Toga
http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/faq.php#f4r0

14 sty 2019, 20:22
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Funto                    

anagram69                    

Podpisuję się rękami i nogami. Czasem się zastanawiam na jakiej stronie przebywam i o jakiej tematyce.

Dlaczego uważacie, że nie ma związku ze skarbowcami? W mediach społecznościowych częstym argumentem za Owsiakiem jest, że jako fundacja co rozku składają wymagane prawem sprawozdania i są SPRAWDZANI przez skarbówkę. Jako skarbowiec chcę więc wiedzieć jak to jest z tym sprawdzaniem?! Jest sprawdzany czy nie? Jest czysty czy nie?! Wykonuje wyroki i polecenia sądów czy olewa prawo?
Dlaczego mamy się tym nie interesować? Czytać w GW czy w TVN oglądać?

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

14 sty 2019, 22:28
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 19:11

POSTY        69

LOKALIZACJABiałystok
Ok. Są zainteresowani niech będą też obecne ważne dla nich zagadnienia. Ale można też założyć odpowiedni wątek, by tylko zainteresowani nań wchodzili, a nie czynić z zagadnienia "wielkie halo", bo nie dla każdego to takie "ważne".
Proponuję utworzyć wątek WOŚP i niech tam każdy co ma coś do powiedzenia się wypowiada, a osoby nie zainteresowane będą miały "spokój". I ze strony głównej też proponuję tematy WOŚP przesunąc od razu do utworzonego wątku. Ja też jakoś nie widzę związku ze skarbowcami z ciągłym głoszeniem: "nie dla WOŚP". Na stronie głównej portalu w chwili obecnej jest 7 artukułów z tematem przewodnim "Nie dla WOŚP" na 16 wszystkich, można więc rzec, że to portal poświęcony WOŚP w zdecydowanej mierze, a chyba nie o to tu nam chodziło.

15 sty 2019, 08:43
Zobacz profil ICQ
Amator

REJESTRACJA15 sty 2017, 14:47

POSTY        10
Zgadzam się w pełni, artykuły Wielguckiego sprawiają, iż wielu moich kolegów przestało odwiedzać  forum skarbowców.

15 sty 2019, 17:25
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA04 gru 2017, 13:11

POSTY        5
9 przypiętych tematów z 16 jest na temat WOŚP lub JO. Osobny dział faktycznie wydawał by się dobrym rozwiązaniem.

17 sty 2019, 10:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2011, 13:01

POSTY        30
Zgadzam się z przedmówcami. Można nie lubić Owsiaka, nie wpłacać na WOŚP, ale co to ma do naszych spraw, jako skarbowców? I to jeszcze epatowanie tymi artykułami na głównej stronie pomiędzy pismami RSK, MF i innych, które faktycznie wpływają na nasza pracę.

Idzie sobie nienawidzić Owsiaka gdzie indziej!

17 sty 2019, 11:22
Znawca

REJESTRACJA15 paź 2009, 18:39

POSTY        185
eonwe85                    

Czyli to jednak o to chodzi?  :wysmiewacz:
Bo wielu pisze, że za dużo artykułów i chcą tylko służbowych.  :zly1:

Równie dobrze można napisać, że o sprawach służbowych 100% treści mówi na stronach województwo.kas.gov.pl. Idź sobie na te strony jak nie umiesz zaglądać tylko tam, gdzie Ciebie interesuje i pewnie wścibstwo nakazuje Ci zajrzeć wszędzie i krytykować, że zobaczyłeś nie to co chciałeś. :dokuczacz:

Owsiak ma żniwa raz w roku, właśnie w tym okresie przypada ich szczyt. Na polu jest miejsce na 16 kombajnów, wyjechało 9, a Wy każecie im spadać, bo ich kombajniści nie myślą w sposób jedynie słuszny.  :wacko:  :rotfl:

To w sumie jednak dość zaskakujące, bo sam święty guru tej szopki "kosił" dalej nie bacząc na tragedię, jaka rozegrała się na jego "polu"...  :o

17 sty 2019, 11:53
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
eonwe85                    

Przyłączam się, ale trochę bardziej neutralnie - niech każdy sobie popiera, nienawidzi, olewa i robi co chce, ale temat WOŚP i Owsiaka nie pasuje mi do Skarbowców.

17 sty 2019, 12:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2011, 13:01

POSTY        30
achlarwa                    

eonwe85                    

Czyli to jednak o to chodzi?  :wysmiewacz:
Bo wielu pisze, że za dużo artykułów i chcą tylko służbowych.  :zly1:

Równie dobrze można napisać, że o sprawach służbowych 100% treści mówi na stronach województwo.kas.gov.pl. Idź sobie na te strony jak nie umiesz zaglądać tylko tam, gdzie Ciebie interesuje i pewnie wścibstwo nakazuje Ci zajrzeć wszędzie i krytykować, że zobaczyłeś nie to co chciałeś. :dokuczacz:

Owsiak ma żniwa raz w roku, właśnie w tym okresie przypada ich szczyt. Na polu jest miejsce na 16 kombajnów, wyjechało 9, a Wy każecie im spadać, bo ich kombajniści nie myślą w sposób jedynie słuszny.  :wacko:  :rotfl:

To w sumie jednak dość zaskakujące, bo sam święty guru tej szopki "kosił" dalej nie bacząc na tragedię, jaka rozegrała się na jego "polu"...  :o

Ale ja mam gdzieś to, co kto myśli o Owsiaku i zauważ, że nie napisałem też co ja o nim myślę. Chodziło mi o to, żeby takie kwestie w ogóle nie były poruszane na głównej stronie Skarbowców, bo to się w ogóle nie odnosi do naszej pracy. Stwórzcie sobie wątek na forum i wymieniajcie uwagami do woli. Artykuły na stronie ogólnej odstraszają, wprowadzają monotematykę i są jednostronne (i znowu, nie opowiadam się za żadną ze stron). Tak samo jak nie zaglądam na niektóre wątki na forum, bo mnie nie interesują, tak samo nie zajrzałbym na wątek dotyczący Owsiaka i WOŚP.

I nie porównuj storn BIPowskich poszczególnych izb z tym forum, bo wszyscy dobrze wiemy, że to co poruszane jest tam, nie jest poruszane tutaj i odwrotnie (i znowu... nie mam na myśli WOŚP i Owsiaka).

17 sty 2019, 12:46
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 10:06

POSTY        86
Popieram eonwe85. Piszę to bez żadnych złych intencji i z pełną życzliwością. Używam forum, żeby być na bieżąco z problemami i informacjami związanymi z pracą, a takich jest coraz mniej, bo ludzie się zniechęcają. Nie ma jedynie słusznych poglądów, tak samo jak nie ma jedynie głupich poglądów. Każdy może mieć swoje i nie trzeba go indoktrynować. A człowiek boi się cokolwiek napisać, żeby go nie wysłali na Księżyc, bo a nuż komuś podpadnie. Szanujmy się, proszę.

17 sty 2019, 22:54
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 19:11

POSTY        69

LOKALIZACJABiałystok
No to może zorganizujmy szybką ankietę, czy okołotematy Orkiestry i Owsiaka powinny mieć oddzielny wątek i nie "zapełniać" strony głównej forum? To najbardziej demokratyczny sposób wypowiedzenia się w temacie i sprawa byłaby załatwiona. A jak - to już forumowicze by zadecydowali, czyli osoby najbardziej zainteresowane. Ja ze swej strony zaproponowałbym zastanowienie się, czy w ogóle na forum skarbowców ten temat powinien być poruszany, nawet w oddzielnym wątku. Chyba nikt nie boi się wyników, więc co wy na to? Przecież z zasady to my sami mamy tworzyć to forum, więc to chyba od nas zależy, co na nim jest publikowane.

18 sty 2019, 09:56
Zobacz profil ICQ
Znawca

REJESTRACJA15 paź 2009, 18:39

POSTY        185
"Znakomity" pomysł. I jaki obywatelski i demokratyczny!  :sex:
W kolejnym etapie będziemy głosować, czy zamieścić dany artykuł. W dalszej kolejności czy poruszyć jakiś temat czyli utworzyć nowy wątek. Potem czy dany wpis (komentarz, post) powinien się pojawić, aż wreszcie czy komuś nie zamknąć "demokratycznie" gęby na stałe. Na koniec zdecydujemy w ankiecie, czy spuścić komuś wpie...l za niepoprawne poglądy. palka--==
Jak demokracja to na maksa!  :brawa:  :wysmiewacz:

A to wszystko przez elemetarny brak tolerancji dla... niepewnego, własnego samopoczucia, że to przecież niemożliwe, żebym dał się nabierać Owsiakowi przez tyle lat. Bo to aż nieprawdopodobne, by dalej nie widzieć, chociaż odrobinę, czym naprawdę jest WOŚP z Owsiakiem na czele. Albo - co najgorsze - nie chcieć tego zobaczyć...

Jak wyglądają przez różowe okulary Owsiak i WOŚP - można zobaczyć i przeczytać prawie wszędzie, jak natomiast wyglądają w rzeczywistości - prawie nigdzie.
Więc głosujcie sobie "obywatelscy demokraci", czy tu ma być "wszędzie". Tak! Zróbmy tu kompilację GWna, SzambOnetu, TeFałszeNu, Lisienkoweeka i podobnych "mediów".  :zygi:

18 sty 2019, 11:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 76  Następna strona