Lubelska IAS wypłaciła tzw. "karpiowe", ja dostałam np. 100 zł.
Nic dziwnego. Gdyby zamiast karpiowego było śledziowe to byłoby co najmniej 200.
Nadir, Ty to mnie chyba nie lubisz
____________________________________ Całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. A.S. Narrenturn Cicho, cicho (...). To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. A. S. Wieża jaskółki
07 gru 2018, 21:36
Re: Świadczenia świąteczne 2018
Yennefer
Nadir, Ty to mnie chyba nie lubisz
No co Ty! To przecież jest flirt!
A wiesz czym różni się flirt od molestowania? Jeśli gość brzydki to molestowanie, jeśli ładny to flirt.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
07 gru 2018, 22:14
Nie no... takie rozmowy na priv proszę, bo jeszcze nowo przybyli, czy nowo zatrudnieni poczują się zgorszeni. Poza tym molestowanie też może być ładne, jeśli się bawimy za obopólną zgodą!
____________________________________ "Głowa do góry!" — rzekł kat zarzucając stryczek.
10 gru 2018, 17:07
Czy to "molestowanie" jest w ramach świadczeń świątecznych 2018?
10 gru 2018, 17:32
radny
Czy to "molestowanie" jest w ramach świadczeń świątecznych 2018? :offtopic:
Jeśli ktoś chce, jeśli ktoś jest zainteresowany - to ja jestem na tak.
____________________________________ "Głowa do góry!" — rzekł kat zarzucając stryczek.
10 gru 2018, 17:35
W sumie, niektórzy o świadczeniach świątecznych mogą sobie pomarzyć, więc samo istnienie tego tematu jest dla nich dość frustrujące. Jestem jak najbardziej za molestowaniem, chociaż tyle na święta miłego
10 gru 2018, 18:15
Nadir
No co Ty! To przecież jest flirt! :wub:
Dobry flirt nie jest zły
A swoją drogą, ciekawe jakie kwoty karpiowego są w innych izbach.
____________________________________ Całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. A.S. Narrenturn Cicho, cicho (...). To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. A. S. Wieża jaskółki
12 gru 2018, 17:59
Yennefer
A swoją drogą, ciekawe jakie kwoty karpiowego są w innych izbach.
Chyba skarbowcy (jak karpie) nabrali wody w usta...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ja jestem z Wielkopolski i nie mam kasy. Muszę dzwonić do izby o co chodzi ...
18 gru 2018, 02:34
Jeśli jest w regulaminie ZFŚS i kasa nie została wykorzystana na inne świadczenia (wycieczki, karnety, GRUSZKA etc.) to zostaje na fundusz karpiowo - śledzikowy dla wszystkich ze zróżnicowaniem na wysokość dochodów. W świętokrzyskim już ok. dwóch tygodni temu na koncie 400 - 650 zł netto (zależnie od kwoty pobranego podatku od nadwyżki ponad 1 tys. zł i dochodów na członka rodziny).
18 gru 2018, 09:17
W imieniu wszystkich emerytów (IAS Warszawa) dziękuję Dyrekcji za pamięć o emerytach oraz za życzenia świąteczne i noworoczne.