Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ "verba volant scripta manent"
10 lis 2018, 14:39
Re: Nowa KAS
kasowski
kay
Czy ktoś ma może projekt nowego zarządzenia?
Nie mam. A o jakie zarządzenie chodzi? :wacko:
Chodzi o zarządzenie, o którym wszyscy mówią, że wchodzi od stycznia tylko nikt nie widział projektu.
13 lis 2018, 18:46
W sumie to nie wiem, do jakiego wątku przypiąć moje zapytanie. Czy ktoś z Forum zauważył, że 11 listopada obchodziliśmy (a może raczej powinniśmy byli obchodzić) święto Służby Cywilnej. Przecież w Miłościwie Nam Panującej KAS są nie tylko celnicy i funkcjonariusze. Z tej okazji wszystkim członkom korpusu SC i urzędnikom SC składam niniejszym spóźnione, ale szczere, życzenia WSZYSTKIEGO DOBREGO.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ "verba volant scripta manent"
24 lis 2018, 22:42
Skarbek1972
W sumie to nie wiem, do jakiego wątku przypiąć moje zapytanie. Czy ktoś z Forum zauważył, że 11 listopada obchodziliśmy (a może raczej powinniśmy byli obchodzić) święto Służby Cywilnej. Przecież w Miłościwie Nam Panującej KAS są nie tylko celnicy i funkcjonariusze. Z tej okazji wszystkim członkom korpusu SC i urzędnikom SC składam niniejszym spóźnione, ale szczere, życzenia WSZYSTKIEGO DOBREGO.
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
25 lis 2018, 05:06
Służba cywilna dostaje podziękowania a pracownicy NBP z tej okazji po 6000 zł na konto z okazji 100 lat niepodległości. Pracownik służby cywilnej w KAS nic nie dostaje - brak medali ;-) , brak nagrody pieniężnej .
25 lis 2018, 20:12
Weksel
Służba cywilna dostaje podziękowania a pracownicy NBP z tej okazji po 6000 zł na konto z okazji 100 lat niepodległości. Pracownik służby cywilnej w KAS nic nie dostaje - brak medali ;-) , brak nagrody pieniężnej .
Pracownik służby cywilnej w KAS nic nie dostaje - brak medali ;-) , brak nagrody pieniężnej, no i brak nawet podziękowań.
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
25 lis 2018, 22:28
Skarbek1972
Czy ktoś z Forum zauważył, że 11 11 listopada obchodziliśmy (a może raczej powinniśmy byli obchodzić) święto Służby Cywilnej
Ja nie zauważyłem! 23 września Dzień Krajowej Administracji Skarbowej bo imieniny Mateusza (celnika, apostoła, ewangelisty). 11 listopada Dzień Służby Cywilnej bo imieniny Marcina?
Nie lepiej byłoby wybrać inny dzień, żeby nie kolidował z doniosłym Świętem Niepodległości? Łatwiej byłoby go zauważyć.
26 lis 2018, 20:42
Chyba nie nam oceniać, czy święto jest w lepszej czy gorszej dacie. Natomiast wypadałoby, jeśli już ustanowione, chociaż je zauważyć. Co do święta z 23 września, to muszę powedzieć, że dla mnie zawsze będzie to święto celników, a nie skarbowości. Przypomnę, że skarbowcy mieli swoje święto 31 lipca ustanowione na pamiątkę uchwalenia ustawy z dnia 31.07.1919 r. o organizacji władz i urzędów skarbowych. Dlatego świętować będę 11 listopada (podwójnie) a nie 23 września. Cyt. "11 listopada, w Narodowe Święto Niepodległości, przypada także Dzień Służby Cywilnej. To święto urzędników i pracowników korpusu służby cywilnej w administracji państwowej. Dzień Służby Cywilnej jest obchodzony corocznie od 2000 r., nieprzypadkowo w rocznicę odzyskania niepodległości. 11 listopada 1918 r. Polska zaczęła odbudowę niepodległej struktury państwowości od administracji. Rozpoczęcie działalności przez służbę cywilną było pierwszym sygnałem, że "Polska to jeden organizm, którego sercem jest prężnie działająca administracja rządowa" (Ustawa z 17 lutego 1922 r. o państwowej służbie cywilnej, Dz.U.R.P. nr 21 poz. 164)."