Teraz jest 05 wrz 2025, 22:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Protest 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 sty 2017, 14:17

POSTY        20
Post Re: Protest
No tak, tylko związki są wszystkiemu winne. A na protest to nie łaska :dupa: ruszyć? Wszystkie grupy zawodowe walczą o swoje a za Skarbusie to mają tylko ZZ walczyć. W US-ach to sami wygodniccy i trzęsi :dupa: y pracują.  Fajnie jest patrzeć /byle tylko się samemu nie narazić/ niech inni coś ugrają. :za2:

05 lis 2018, 20:03
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429
7Qaz                    

Wszystkie grupy zawodowe walczą o swoje a za Skarbusie to mają tylko ZZ walczyć.
W US-ach to sami wygodniccy i trzęsi :dupa: y pracują.
Fajnie jest patrzeć /byle tylko się samemu nie narazić/ niech inni coś ugrają. :za2:

Chyba nic więcej  nie można do tego dodać.

Może tylko to, że w skarbowce większość to kobiety.
Tak jak Ewa Kopacz.

Wie pan, ja jestem kobietą. Ja sobie wyobrażam, co ja bym zrobiła, gdyby na ulicy na-gle pokazał się człowiek, który nagle wymachuje jakimś ostrym narzędziem albo trzymał w ręku pistolet. Pierwsza moja myśl: tam za moimi plecami jest mój dom i tam są moje dzieci. Więc wpadam do domu i zamykam drzwi, i opiekuję się własnymi dziećmi. Co w takiej sytuacji zrobiłby mężczyzna? Pewnie pomyślałby: „Nie mam nawet porządnego kija w ręku, ale jak to, ja nie stanę, nie będę się tu z nim tłukł tylko dlatego, że on tu się odważył przyjść i grozić mojej rodzinie?”. Więc odpowiem jedno: Polska powinna zachowywać się jak polska rozsądna kobieta. Nasze bezpieczeństwo, nasz kraj, nasz dom, nasze dzieci są najważniejsze

Jestem kobietą czyli głębia Ewy Kopacz
https://wpolityce.pl/polityka/214509-je ... ewy-kopacz

05 lis 2018, 21:42
Amator
Własny awatar

POSTY        20
Popatrzcie na policjantów i uczcie się  :wysmiewacz:

06 lis 2018, 07:44
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2012, 22:13

POSTY        46
7Qaz                    

Mamy iść na L4? To się podatnicy ucieszą!

07 lis 2018, 11:13
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA14 maja 2013, 12:39

POSTY        1
Nie jestem już pracownikiem administracji skarbowej. Odszedłem przed reformą KAS. Czytam o wysokości mnożników osób z 20 letnim stażem i nie wierzę.
Mam pomysł na konkurs. Poniżej zamieszczam wycinek z zarządzenia z 2008 roku. Mam pytania:
1. Wiecie jaka to instytucja i z którego miasta.
2. Nadal jest tak, że jedni mają mnożnik 1,6 a inni 3,9.
3. Jeśli tak, to nie jest to przesłanka do buntu.

Życząc wszystkiego najlepszego, daje pod rozwagę.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

07 lis 2018, 14:32
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 paź 2016, 10:48

POSTY        133
agatam2                    

7Qaz                    

Mamy iść na L4? To się podatnicy ucieszą!

Ale inni mają się za to zmartwić.

W przypadku policjantów, kto się ucieszy?

07 lis 2018, 17:28
Amator
Własny awatar

POSTY        20
Do agatam2: Nie, nie chodźcie na L4. Popatrzcie tylko na policjantów i BIERZCIE SIĘ OCZYWISCIE DO ROBOTY!!!  Za to wam przecież "płacą"  :wysmiewacz:

08 lis 2018, 20:17
Amator

REJESTRACJA26 kwi 2010, 14:31

POSTY        16
No i osiągnęli. Kasa państwa pustawa ale się dla niebieskich znalazło co nieco. Na taką skalę protestu nie ma co liczyć w naszych strukturach. Zwłaszcza gdy każdy związek sobie rzepkę skrobie. Smutne to. Nic dobrego nas tu nie czeka.

08 lis 2018, 22:16
Specjalista

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
Trzeba zakasać rękawy i uszczelniać VAT. Trzeba zarobić na podwyżki dla Policji.

09 lis 2018, 07:21
Zaawansowany

REJESTRACJA20 kwi 2017, 10:46

POSTY        60
Porozumienie z policją - czytaj podwyżki do nawet 1155 zł brutto do 2020 roku. I to jest konkret. Wystarczyło zrobić protest. Tym swoim protestem sparaliżować funkcjonowanie państwa i proszę bardzo - minister Brudziński z uśmiechem mówi o podwyżkach. Można? Można  pije-===[  A u nas tylko straszenie przez wiele lat i tak jak u poprzedniej władzy państwo było teoretyczne, tak u nas protesty i walka o swoje są teoretyczne :wacko:

09 lis 2018, 07:47
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Policja - 665 zł podwyżki od 2019 r. i kolejne 500 zł od 2020 r. Hurra! Wreszcie jest motywacja, by jeszcze ciężej pracować na podwyżki dla innych  :wub:

Podwyżka w wysokości połowy mojego wynagrodzenia za pracę w wielkim i wspaniałym KAS  :sex:

09 lis 2018, 09:56
Zaawansowany

REJESTRACJA26 sty 2008, 11:44

POSTY        55
Frasobliwy                    

Porozumienie z policją - czytaj podwyżki do nawet 1155 zł brutto do 2020 roku. I to jest konkret. Wystarczyło zrobić protest. Tym swoim protestem sparaliżować funkcjonowanie państwa i proszę bardzo - minister Brudziński z uśmiechem mówi o podwyżkach. Można? Można  pije-===[  A u nas tylko straszenie przez wiele lat i tak jak u poprzedniej władzy państwo było teoretyczne, tak u nas protesty i walka o swoje są teoretyczne :wacko:

A kto w KAS zorganizuje i pójdzie na protest? Może Ci, którzy w US-ach, w tym roku dostali ok. 1.000,-zł podwyżki (jak sami piszą na tym forum), a takich jest wielu, bo naprawdę do tej pory zarabiali "psie" pieniądze? I teraz cieszą się, jakby Pana Boga za nogi złapali! Raczej wątpię! :glare:

09 lis 2018, 15:49
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429
Cudowne uzdrowienie polskich policjantów

Skrócenie okresu zwolnienia lekarskiego policjanta jest możliwe, jeżeli czuje on, że powrócił do zdrowia
– podkreślił Zespół ds. Medycyny Pracy Komendy Stołecznej Policji.
Zaznaczył, że ws. skrócenia L4 policjant powinien zwrócić się do lekarza, który wydał takie zaświadczenie.
Rzecznik KGP insp. Mariusz Ciarka poinformował PAP, że w całym kraju na zwolnieniach lekarskich może przebywać nawet co trzeci funkcjonariusz, czyli około 30 tys. osób. Jak podają media, zwolnienia miały być formą protestu policjantów domagających się m.in. podwyżek.

Pismo ws. możliwości powrotu do pracy policjantów przebywających na L4 opublikował portal TVN Warszawa.
Instrukcję wydał Zespół ds. Medycyny Pracy Komendy Stołecznej Policji.
   „Dokument przedstawia warunki, jakie muszą być spełnione, by przełożony mógł dopuścić do służby policjanta. Został on przygotowany wraz z pierwszymi pytaniami, wątpliwościami i obawami policjantów, związanymi z wcześniejszym powrotem do służby” – powiedział rzecznik KSP Sylwester Marczak.
W dokumencie czytamy m.in., że „przełożony służbowy nie może podpuścić policjanta do służby w czasie zwolnienia lekarskiego, gdyż lekarz wydając zaświadczenia na druku ZUS ZLA stwierdza bowiem, że policjant nie powinien wykonywać swoich obowiązków przez dany okres ze względy na stan zdrowia”.
  „Jednakże, jeżeli policjant czuje, że powrócił do zdrowia przed upływem zwolnienia, którego okres wynosi mniej niż 30 dni, to skrócenie okresu zwolnienia jest możliwe”.
W tej sytuacji policjant powinien zwrócić się do lekarza, który wydał zwolnienie i oświadczyć – na piśmie – o odzyskaniu zdolności do wykonywania obowiązków służbowych.
Jak podkreślono w piśmie, policjant sam nie może zdecydować o tym, czy jest już zdrowy i zdolny do pracy.
„Decyduje o tym lekarz po przeprowadzeniu stosownych badań lekarskich”.

http://www.radiomaryja.pl/informacje/ks ... t-mozliwe/

A mówią że cuda się nie zdarzają.

Załącznik:
Cudotwórca.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

09 lis 2018, 18:28

REJESTRACJA03 lis 2017, 14:10

POSTY        83

LOKALIZACJAŚląsk
Poczytajcie ile wszystko zdrożało:
https://kobieta.wp.pl/koszty-zycia-i-za ... 596803713a
A nam propoponuje się "podwyżkę" 2,3% z czego mamy się oczywiście cieszyć  :zygi:

11 lis 2018, 22:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 114 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona