Teraz jest 06 wrz 2025, 18:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 596 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 43  Następna strona
Nagrody 2018 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 lip 2014, 17:37

POSTY        34
Post Re: Nagrody 2018
zubcia                    

Czy coś wiadomo odnośnie IAS Bydgoszcz? Wiem, że wg regulaminu jest czas do 15 listopada ale może ktoś coś wie.

Jak wyżej, również pytanie do osób z IAS Bydgoszcz? Coś wiadomo jak kwota i kiedy wypłaty?

19 paź 2018, 15:53
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
iksman                    

Nie rozumiem tych dopytywań o nagrody.
Przecież każdy pracownik przy jej przyznawaniu powinien być zapoznany z wnioskiem przełożonego.
Nie wystarczy zatem spytać szefa?

Ktokolwiek widział?   :unsure:
Ktokolwiek słyszał?   :wacko:
Jest gdzieś taki urząd, w którym "każdy pracownik przy przyznawaniu nagrody jest zapoznawany z wnioskiem przełożonego"? :o

19 paź 2018, 18:26
Znawca

REJESTRACJA18 maja 2009, 11:52

POSTY        131
Nadir                    

iksman                    

Nie rozumiem tych dopytywań o nagrody.
Przecież każdy pracownik przy jej przyznawaniu powinien być zapoznany z wnioskiem przełożonego.
Nie wystarczy zatem spytać szefa?

Ktokolwiek widział?   :unsure:
Ktokolwiek słyszał?   :wacko:
Jest gdzieś taki urząd, w którym "każdy pracownik przy przyznawaniu nagrody jest zapoznawany z wnioskiem przełożonego"? :o

I tu Cię zdziwię. U mnie tak jest - średni US w śląskim. Każdy pracownik (przynajmniej w mojej komórce) jest zapoznawany z uzasadnieniem wysokości przyznanej mu nagrody oraz z samą wysokością przez bezpośredniego przełożonego i się pod takim zapoznaniem podpisuje. Zdarzają się przed podpisaniem dyskusje z kierownikiem, ale raczej kierownik dość szczegółowo uzasadnia wniosek (zarówno na plus jak i na minus) - przynajmniej w moim przypadku. Dzieje się to przed wypłatą na konto oczywiście. Poza tym kierownik - przed podziałem na pracowników - informuje o kwocie brutto jaką dostał do podziału na komórkę. Wcześniej w intranecie Izba zamieszcza tabelę z kwotami przyznanymi dla poszczególnych Urzędów.

19 paź 2018, 18:48
Zaawansowany

REJESTRACJA03 sty 2013, 18:05

POSTY        34
Baskinia                    

To super. Poznań dziaduje,

Kujawsko-pomorskie też. Na szarym końcu zawsze, wszystko owiane tajemnicą. Nigdy też nie widziałam żadnego ogłoszenia naszej Izby w intranecie o wysokościach kwot przyznanych poszczególnym urzędom.

Dwa kwartały dostaliśmy po tyłku, bo z puli na nagrody poprzedni dyrektor IAS wypłacił odszkodowania dla pracowników egzekucji, wiec wszyscy pracownicy dostali po 200 zł na rękę. Śmiech na sali. I teraz każdy z nas się zastanawia, czy kolejne kwartały też będą obciążone...

19 paź 2018, 21:03
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 21:44

POSTY        5
W kujawsko-pomorskim  nie ma żadnych komunikatów w zakresie wypłacanych nagród kwartalnych, nie ma żadnych wyjaśnień dlaczego nagrody są tak niskie - od 100 zł do 300 zł ( wartości za I i II kwartał)
Większość pracowników jest rozgoryczona takim traktowaniem, tym bardziej jak ma możliwość sprawdzenia jak jawnie i czytelnie postępują inne IAS w Polsce.
Mam nadzieję, że kierownictwo odpowiedzialne za taki stan zagląda na forum i miejmy nadzieję  zastanowi się i coś zmieni w tym zakresie.

20 paź 2018, 10:20
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 kwi 2011, 07:29

POSTY        3
Mechanizm jest prosty i wynika z prawa pracy oraz regulaminu dot. nagród. Przed przyznaniem nagrody sporządzany jest przez bezpośredniego przełożonego wniosek, a pracownik powinien być z nim zapoznany. Czyżby nie wszędzie postępowano w sposób transparentny?

20 paź 2018, 13:55
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
iksman                    

Mechanizm jest prosty i wynika z prawa pracy oraz regulaminu dot. nagród.
Przed przyznaniem nagrody sporządzany jest przez bezpośredniego przełożonego wniosek,
a pracownik powinien być z nim zapoznany.
Czyżby nie wszędzie postępowano w sposób transparentny?

A kto by tam miał czas na takie, za przeproszeniem, duper... ceregiele?  B)))

20 paź 2018, 14:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2012, 18:39

POSTY        64
majeczkaxxx                    

W kujawsko-pomorskim  nie ma żadnych komunikatów w zakresie wypłacanych nagród kwartalnych, nie ma żadnych wyjaśnień dlaczego nagrody są tak niskie - od 100 zł do 300 zł ( wartości za I i II kwartał)
Większość pracowników jest rozgoryczona takim traktowaniem, tym bardziej jak ma możliwość sprawdzenia jak jawnie i czytelnie postępują inne IAS w Polsce.
Mam nadzieję, że kierownictwo odpowiedzialne za taki stan zagląda na forum i miejmy nadzieję  zastanowi się i coś zmieni w tym zakresie.

No właśnie. Przecież jest nowe kierownictwo IAS. Wszyscy są nowi. Z starego składu nikt nie został.
A co do premii to raczej należy spodziewać się wypłaty dopiero w listopadzie i to w kwocie jaką podajesz. Kiedy inni zapomną o premii, dopiero wtedy wypłacą. To przecież było za II kwartał.

20 paź 2018, 17:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 07:47

POSTY        35
Małopolska - średnia na US ok. 1800 zł, wypłata zaraz po pensji październikowej. Z korytarzowych plotek: podobne znaczna kwota z oszczędności skarbowców została przesunięta na nagrody dla celników tj. USC - być może podobna sytuacja wystąpiła w Wa-wie. Poza tym rzeczywiście można dostrzec regułę, że nagrody co do zasady zwiększają się w kolejnych kwartałach roku. Wiele zależy od odwagi/kalkulacji DIAS tj. na ile wyrazi zgodę na wypłatę oszczędności - stad w pierwszym i drugim kwartale nagrody najczęściej są na poziomie niemal gołego 3% (boją się naruszenia dyscypliny finansów publicznych w razie nieoczekiwanej konieczności wypłaty np. odpraw czy innych odszkodowań związanych z płacą). Przy stałym trendzie odejść na emeryturę i zatrudnianiu nowych w proporcji 2:1 - możemy liczyć na bogatą końcówkę roku, chyba że byłaby jakaś akcja masowych podwyżek indywidualnych ( na co się nie zanosi).

20 paź 2018, 20:46
Amator

REJESTRACJA07 gru 2015, 19:44

POSTY        12
Zachodniopomorskie-informacje zaczerpnięte z intranetu:
Premia płatna 30.10
Wynagrodzenie: 26.10

22 paź 2018, 19:50
Zaawansowany

REJESTRACJA16 cze 2009, 07:20

POSTY        95
Piotrek99                    

I tu Cię zdziwię. U mnie tak jest - średni US w śląskim. Każdy pracownik (przynajmniej w mojej komórce) jest zapoznawany z uzasadnieniem wysokości przyznanej mu nagrody oraz z samą wysokością przez bezpośredniego przełożonego i się pod takim zapoznaniem podpisuje. Zdarzają się przed podpisaniem dyskusje z kierownikiem, ale raczej kierownik dość szczegółowo uzasadnia wniosek (zarówno na plus jak i na minus) - przynajmniej w moim przypadku. Dzieje się to przed wypłatą na konto oczywiście. Poza tym kierownik - przed podziałem na pracowników - informuje o kwocie brutto jaką dostał do podziału na komórkę. Wcześniej w intranecie Izba zamieszcza tabelę z kwotami przyznanymi dla poszczególnych Urzędów.

To zazdroszczę. Bo ja nie spotkałam się z taką praktyką, czasem  było info o wysokości brutto a czasem nie, wiedzieliśmy jakie dysproporcje są pomiędzy pracownikami jak się sobie zwierzyliśmy. Teraz niby przejrzyściej, bo IAS publikuje kwotę na stronie i po wysokości przelewu można wiedzieć ile się ew. mniej dostało, ale IMO to powinno tak wyglądać tak jak opisujesz.

24 paź 2018, 18:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2012, 18:39

POSTY        64
Potwierdzam. Mnie nikt nie informuje o wysokości nagrody. Z rozmów z koleżeństwem wynika, że w urzędzie tego nikt nie robi. A ludzie boją się pytać.

27 paź 2018, 07:39
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
budda1pysia                    

Potwierdzam. Mnie nikt nie informuje o wysokości nagrody.
Z rozmów z koleżeństwem wynika, że w urzędzie tego nikt nie robi. A ludzie boją się pytać.

No wreszcie jakiś normalny urząd.  ;)

27 paź 2018, 08:46
Zaawansowany

REJESTRACJA27 cze 2009, 18:33

POSTY        46
W moim urzędzie do niedawna każdy kierownik działu robił jak uważał - albo informował albo nie, więc jedni dowiadywali się oficjalnie przed wypłatą, inni z wyciągu bankowego. Ostatni kwartał przyniósł zmiany. Wszyscy kierownicy informują na forum działu, jaką jest średnia przypadająca na pracownika w dziale, komu i za co przyznano, bez podawania indywidualnych kwot - te kierownik podaje wyłącznie osobie, której nagroda dotyczy.

27 paź 2018, 10:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 596 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 43  Następna strona