Teraz jest 06 wrz 2025, 04:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 598 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 43  Następna strona
Podwyżki w KAS w 2019 roku 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 gru 2016, 11:41

POSTY        95
Post Re: Podwyżki w KAS w 2019 roku
Idąc takim tokiem myślenie pijemy tylko kranówkę (ups ona też jest coraz droższa) i jedzmy chleb z margaryną. Przeżyjemy przeżyjemy. :dokuczacz: Po co nam kino, teatr toż to luksus, w końcu nie są one niezbędne do życia więc nie musi być nas na nie stać.  :dokuczacz: Tak można wywnioskować z konwersacji. :unsure: To już nie jest rozmowa o podwyżkach tylko dogryzanie sobie nawzajem.  :stop: Po co to, wiadomym jest, że ceny się różnią ale nie mamy na to wpływu, za to wiemy, że chcemy zarabiać godnie, żeby wyjście do teatru było rozrywką, a nie luksusem...

11 paź 2018, 08:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2014, 12:53

POSTY        122
Ludzie opanujcie się. Od kiedy płaca czy podwyżka zależy tego ile ktoś płaci za mieszkanie czy za chleb? Pensja jest za pracę a nie za koszty życia.

11 paź 2018, 08:59
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        95
hgdf                    

Ludzie opanujcie się. Od kiedy płaca czy podwyżka zależy tego ile ktoś płaci za mieszkanie czy za chleb? Pensja jest za pracę a nie za koszty życia.

Dlatego wykonując tą samą pracę w Warszawie, Gdańsku, Katowicach powinniśmy dostawać taką samą pensję. A jak widać dzieli się nas na lepszych i gorszych jednym dając tyle drugim tyle. Podwyżki należą się nam wszystkim. Podwyżki nie ochłapy w wysokości 50 zł. I to podwyżki jednakowe bez względu na miejsce świadczenia pracy.

11 paź 2018, 09:03

REJESTRACJA03 lis 2017, 14:10

POSTY        83

LOKALIZACJAŚląsk
Optymistka31                    

hgdf                    

Dlatego wykonując tą samą pracę w Warszawie, Gdańsku, Katowicach powinniśmy dostawać taką samą pensję. A jak widać dzieli się nas na lepszych i gorszych jednym dając tyle drugim tyle. Podwyżki należą się nam wszystkim. Podwyżki nie ochłapy w wysokości 50 zł. I to podwyżki jednakowe bez względu na miejsce świadczenia pracy.

O to właśnie chodzi - te same wynagrodzenie za tą samą pracę. Ale jak widać mieszkańcy pewnego województwa, a można to nawet zawęzić do jednego miasta uważają, że im zawsze należy się więcej niż innym  :wysmiewacz:

11 paź 2018, 09:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 gru 2016, 20:11

POSTY        15
Wing a gdzie napisałem że należy mi się więcej? Dzielenie skóry na niedźwiedziu bo nic nikt nie dostał. Btw to chyba bardziej jesteśmy zajęci pisaniem na forum a nie pracą  :zeby:

11 paź 2018, 09:31
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        95
Goodstuff                    

Wing a gdzie napisałem że należy mi się więcej? Dzielenie skóry na niedźwiedziu bo nic nikt nie dostał. Btw to chyba bardziej jesteśmy zajęci pisaniem na forum a nie pracą  :zeby:

Pracujemy tak jak nam płacą  :rotfl:

11 paź 2018, 09:38

REJESTRACJA03 lis 2017, 14:10

POSTY        83

LOKALIZACJAŚląsk
Goodstuff                    

Że Cię zacytuję:
"Dlaczego niby basta? Masz racje, wakacje na Mauritiusie są w tej samej cenie. A nie sorry, z wylotem z Wawy są droższe. Mówię o bardziej przyziemnych sprawach jak chleb i czynsz. Jak już mówimy o autach i RTV to może są w tej samej cenie ale kupujesz je od wielkiego dzwonu a nie codziennie. Spójrz na ceny mieszkań w 200 tys. mieście i takim, które ma 1200 tys.mieszkańców."
Więc nie wykręcaj się sianem bo z Twojej wypowiedzi jednoznacznie wynika, że uważasz, iż Warszawa powinna dostawać więcej.
A pracy mam tyle, że z miłą chęcią się z Tobą podzielę ale zawsze jest przerwa śniadaniowa  B)))

11 paź 2018, 09:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 mar 2017, 21:31

POSTY        34
Ludzie jałowa dyskusja i nie w temacie. Jeszcze nic nikomu nie dali (i nie wiadomo czy cokolwiek dadzą), a wy się kłócicie kto ma dostać więcej, kto bardziej potrzebuje- to się nazywa dzielenie skóry na niedźwiedziu.
Lepiej będzie jeśli na forum ograniczymy się do przekazywania sobie konkretnych informacji w temacie podwyżek i nie sprowadzajmy forum do miejsca walki.
Pozdrawiam :D

11 paź 2018, 10:08
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
https://finanse.wp.pl/na-start-zarobisz ... 729641601a

Biedronki nawet 4100 brutto na start, ale to nie biedronka jest marnym robakiem, tylko MY z ledwo ponad 3100 brutto na start. Niedługo zamiast pisać decyzje, postanowienia i wezwania będę prosił o kartę biedronki do pokazania.  :wysmiewacz:

11 paź 2018, 17:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2016, 15:09

POSTY        45
Ale to jest na stanowisku kierownika. Dlaczego się nie zgłosisz?

13 paź 2018, 18:02
Nowicjusz

REJESTRACJA09 paź 2018, 06:44

POSTY        1
Ludzie nie nakręcajcie się. Dobrze ktoś napisał wynagrodzenie jest za pracę bez względu w jakim mieście pracujesz. A o stopie życia w duuużym mieście najwięcej do powiedzenia mają chyba "słoiki". Pozdrawiam.

15 paź 2018, 09:35
Amator

REJESTRACJA07 gru 2015, 19:44

POSTY        12
Herbatnick                    

https://finanse.wp.pl/na-start-zarobisz-4100-zl-brutto-chyba-ze-jestes-kobieta-to-wtedy-3250-zl-biedronka-tlumaczy-sie-z-niefortunnego-zestawienia-6304490729641601a

Biedronki nawet 4100 brutto na start, ale to nie biedronka jest marnym robakiem, tylko MY z ledwo ponad 3100 brutto na start. Niedługo zamiast pisać decyzje, postanowienia i wezwania będę prosił o kartę biedronki do pokazania.  :wysmiewacz:

Znacie to powiedzenie? "Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma..." Wg mnie coś w tym jest :blush:

15 paź 2018, 19:35
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
Herbatnick                    

https://finanse.wp.pl/na-start-zarobisz-4100-zl-brutto-chyba-ze-jestes-kobieta-to-wtedy-3250-zl-biedronka-tlumaczy-sie-z-niefortunnego-zestawienia-6304490729641601a

Nie wiem jak z tym pisaniem decyzji, ale jak się piszę na temat artykułu to warto go przeczytać. Zgodnie z jego treścią:

"3250 zł, które można zarobić na etacie, pracując na kasie w Międzyzdrojach, to i tak jednak dość wysokie zarobki jak na standard sieci. Biedronka na start płaci zwykle 2650 zł brutto, wliczając w to już jednak nagrodę za brak nieplanowanych nieobecności. Standardem jest również podwyżka po pierwszym roku pracy i kolejna, po trzech latach zatrudnienia. Wtedy standardowe zarobki w Biedronce zbliżają się do 3 tys. zł."

Natomiast wspomniane 4100 zł brutto jest to wynagrodzenie z-cy kierownika sklepu. No i jeszcze warto przejrzeć wpisy pod artykułem:

"to jest oszustwo pracuje w biedronie i mam tylko 1590zl to co proponuja to klamstwo bo wliczaja premie za utargi ktorych i tak niejestesmy wstanie zrobić..."

A zgodnie z artykułem w Gazecie Prawnej u nas zarobki zaczynają się od 3200 zł.
"O podwyżki walczy też administracja skarbowa, która należy do służby cywilnej. Tam będzie jednak nieco trudniej, bo płaca minimalna dla osoby, która chce rozpocząć karierę np. w urzędzie skarbowym, zaczyna się już od poziomu 3,2 tys. zł."

http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i- ... ilnej.html

Ostatnio edytowano 15 paź 2018, 21:22 przez markk, łącznie edytowano 3 razy

15 paź 2018, 21:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2014, 12:53

POSTY        122
W skarbówce zaczyna się pracę za 3016 zł brutto a nagrody są kwartalne, u moim województwie po około 400 zł brutto.

16 paź 2018, 07:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 598 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 43  Następna strona