Trzeba jeszcze załapać się w limicie (315). Życzę wszystkim forumowiczom powodzenia i SZCZĘŚCIA
06 lip 2018, 18:36
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
W tym roku nie wiele się działo na forum ale życzę wszystkim, którzy tu zaglądają: spokoju, opanowania, szybkości i trafności na umiejętnościach oraz samych celnych odpowiedzi na wiedzy. Powodzenia
____________________________________ 2015 - U 18 W 50 2017 - U 35 W 57 2018 - U 35 W 51 2019- U 35 W 62
06 lip 2018, 18:37
Również życzę powodzenia, może temu niewiele się działo bo ludzie nie łudzą się, że za pierwszym albo drugim razem zaliczą te testy, oby jak najwięcej było pytań na które znamy odpowiedzi...
06 lip 2018, 18:45
Ja również życzę Wszystkim Forumowiczom powodzenia na jutrzejszym egzaminie :)
06 lip 2018, 20:19
Powodzenia!
07 lip 2018, 08:12
Jak odczucia zdających co do części wiedzy? Rozumiem, że pytania mogą dotyczyć wiedzy ogólnej...Ale chyba układający zaczynają zahaczać o granicę absurdu...
08 lip 2018, 11:37
Jak dla mnie test wiedzy ułożony był nie dla urzędnika. Nie rozumiem, po co "urzędnikowi mianowanemu" w wykonywaniu obowiązków służbowych wiedza ile osób w sondażach jest badanych. Nie przypominam sobie aby były pytania z KPA, Ordynacji podatkowej, przepisów o sądach. Jeżeli nie zdam w tym roku, to podejdę w przyszłym roku ale zmienię taktykę i materiały do nauki. Ale ogólnie rozczarowałam się tym egzaminem, myślałam, że naprawdę trzeba znać dobrze przepisy, żeby do niego podejść. A tu takie zaskoczenie negatywne oczywiście.
08 lip 2018, 13:36
Nie pisać o tym na forum. Negatywne odczucia na temat pytań proponuje wyrazić w anonimowej ankiecie rozsyłanej do uczestników.
Ps. No ale, że pytania o Maxa Webera nie było, to jestem zaskoczony.
____________________________________ Murzyn zrobił swoje, Murzyn może odejść (Friedrich von Schiller).
08 lip 2018, 13:57
Z KPA było tylko 1 pytanie (administracyjne kary pieniężne). Zamieściłam w wątku "Gimnastyka umysłu" to co pamiętam ale bardzo hasłowo. Wyszło mi 65 pozycji. Jeśli pamiętacie inne pytania/odpowiedzi, proszę uzupełniajcie
08 lip 2018, 14:23
Egzamin w tym roku to jak los wysłany na loterii z terminem losowania na koniec sierpnia ja puściłam swój los na chybił trafił. Dla tego kto zda to oczywiście myślę, że w tym roku automatycznie dostanie mianowanie, bo limit nie zostanie wyczerpany.
____________________________________ 2015 - U 18 W 50 2017 - U 35 W 57 2018 - U 35 W 51 2019- U 35 W 62
08 lip 2018, 14:36
Kto już wypełnił ankietę? Wpisaliście coś "miłego"?
____________________________________ Murzyn zrobił swoje, Murzyn może odejść (Friedrich von Schiller).
01 sie 2018, 10:30
Yhm...same cieplutkie słowa
01 sie 2018, 11:59
Mnie to najbardziej pasjonuje ten sprawdzian z umiejętności - zastanawiałem się parę tygodni jak wiąże się z moją pracą a także z perspektywą jej rozwoju. Bardzo chciałbym poznać osobę, która wytłumaczyłaby mi nie korzystając z oklepanych frazesów, jaki jest ten związek?:)
02 sie 2018, 07:57
Dzisiejsza informacja ze strony KSAP-u: "Informacja o przekazaniu sprawozdania z przebiegu postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej w 2018 roku wraz z załącznikami (wynikami)". Jak myślicie kiedy możemy spodziewać się publikacji wyników?